به گزارش دفاعپرس از ساری، «احمد حسینزادگان» استاندار مازندران ظهر امروز در حاشیه جلسه ستاد مدیریت بحران در سوادکوه با بیان اینکه همه ارگانهای ذیربط با پیشبینی هواشناسی و مدیریت بحران، از ساعات اولیه سیل پای کار حاضر بودهاند، اظهار داشت: علاوه بر بارش باران، ذوب شدن برفها نیز مزید بر علت شد و دبی آب رودخانه تلار بالا رفت.
استاندار مازندران با اشاره به افزایش حجم آب محورهای خطیرکوه، دراسله و آلاشت، میزان ورودی آب را تا ۱۸۰ در ثانیه برشمرد و در رابطه با وضعیت سیمرغ، با بیان اینکه در این سیلاب، آورد چوب بسیاری داشتهایم، افزود: با همکاری سپاه برای آزادسازی مسیر آب، چوبهای مسیر جمع شدند.
حسینزادگان با اشاره به نجات دو فردی که در میان سیل مانده بودند، افزود: این دو فرد توسط نیروهای هلال احمر نجات یافتند. این نیروها جان خود را برای نجات جان این دو فرد به مخاطره انداختند و این افراد سرمایههای ویژه ما هستند که باید از آنها تجلیل شود.
وی با تأکید بر اولویت حفظ جان بر مال و با اشاره به حجم بالای آب در زیراب، از جمله اقدامات برای حفط جان مردم به تخلیه خانههای در خطر، قطع برق و گاز اشاره کرد و گفت: در این شهر چند باب منزل و یک پل تخریب و زیر برخی خانهها خالی شده است.
استاندار مازندران با بیان اینکه هماکنون آب کمی فروکش کرده اما از شدت آن کاسته نشده است، یکی از نقاط مورد توجه در شهرستان سیمرغ را پل گرزینخیل برشمرد و افزود: درصدد هستیم تا آب وارد روستاها نشود و مهمترین کار برای ما آزاد کردن مسیر آب بوده است.
وی در رابطه با شهر زیرآب با اشاره به انحراف آب رودخانه تلار، از وجود چند نقطه بحرانی در جاده اصلی خبر داد و افزود: به واسطه مسدود بودن مسیر کندوان و هراز، تمام بار ترافیکی بر محور سوادکوه بوده و سعی داریم تا با همکاری ستاد بحران کشور، ریزشهای محور کندوان جمع و این مسیر در ساعت آینده باز شود و با این اقدام، ترافیک محور سوادکوه تا حدود ۱۶ درصد کم خواهد شد اما با توجه به ریزش زیاد منطقه هراز بازگشایی آن زمان بیشتری را میطلبد.
حسینزادگان یکی از مشکلات فعلی را قطع آب شرب شیرگاه و سوادکوه اعلام کرد و افزود: علاوه بر تلاش نیروها برای رفع قطعی آب، برای نیاز مردم با تانکر آبرسانی انجام میشود.
استاندار مازندران با اشاره به مشکل خطوط لوله گاز در دو نقطه، گفت: هماکنون به دنبال تثبیت موقعیت هستیم تا خط لوله انتقال قطع نشود.
وی با اشاره به خالی شدن زیر ریل در برخی از نقاط مسیر ریلی، از انتقال مسافران ریلی با اتوبوس خبر داد و افزود: در حوزه ریلی نیز تلاش داریم تا مسیر آب را تغییر دهیم تا آسیب بیشتری وارد نشود.
استاندار مازندران تمرکز انحراف رودخانه شهر زیرآب برای حفظ خانههای مسیر را بعنوان مهمترین اقدام عنوان کرد و گفت: در ساعات اولیه سیل، طغیان آب بالا بوده و امکان فعالیت وجود نداشت اما اکنون در حال تغییر مسیر آب هستیم تا خسارت کمتری وارد شود.
وی در زمینه خسارات وارده، به تخریب چند باب خانه مسکونی، تخریب کامل یک دهنه پل، تخریب راه شهری و برونشهری و زمینهای کشاورزی اشاره کرد و گفت: بیان میزان خسارت نیازمند بررسی و برآورد است.
انتهای پیام/