دفاع پرس از همه پرسی بحرین و اعتراضات انقلابیون گزارش می دهد/

جهان نظاره گر دادخواهی بحرینی ها در همه پرسی خود جوش/ ابتکار انقلابی در 44 نقطه بحرین

انقلابیون بحرین برای اینکه صدای آزادی خواهی خود را به گوش سازمان های بین المللی و جهانیان برسانند همزمان با انتخابات صوری بحرین همه پرسی مردمی را در 44 نقطه این کشور برگزار می کنند.
کد خبر: ۳۴۱۷۸
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۵ - 22November 2014

جهان نظاره گر دادخواهی بحرینی ها در همه پرسی خود جوش/ ابتکار انقلابی در 44 نقطه بحرین

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، اگر بخواهیم نگاهی به ریشههای انقلاب و اعتراضات جاری در بحرین داشته باشیم باید به تاریخ اعتراضات و انقلابهای این کشور در دهههای پیش نگاهی بیاندازیم که اساسا با موقعیت جغرافیایی و ساختار جمعیتی-طایفهای بحرین ارتباط پیدا میکند و در هر دوره از تاریخ شاهد تغییر و تحولاتی در نحوه بیان اعتراضات و درخواستها و نحوه رویارویی یا پاسخگویی حکومت باآن بود.

تاریخچه اعتراضات در بحرین

برای مرور تاریخچه اعتراضات بحرین باید به سال 1922 بازگردیم که این کشور شاهد اعتراضات مردمی برای لغو قانونی بود که در آن زمان به"قانون مالیات " معروف بود و بر اساس آن حاکم وقت کشور بحرین بر تمام افراد بالای 16 سال ساکن بحرین مالیات فرض کرده بود. این اعتراضات با دخالت انگلیس و پاسخ به درخواست مردم پایان داده شد.

 پس از استقلال بحرین در سال 1971 این کشور وارد مرحله جدیدی شد و اولین دوره انتخابات پارلمان و شوراهای شهرها در سال 1973 در این کشور برگزار شد، اما پارلمان به سرعت و پس از بروز اختلافاتی با حکومت منحل گردید و این سرآغاز بروز اعتراضاتی مردمی برای کاستن از نفوذ پادشاه در پارلمان گردید. 
   

 
اعتراضات دهه 90 و درخواست مشارکت سیاسی

        
در آغاز دهه نود و مشخصا در سال 1992 روند اعتراضات و درخواستها جهت حضور در عرصه سیاسی و پارلمانی کشور توسط نیروهای معارض تشدید شد و معارضان خواستار تشکیل سازمانها و سندیکاهایی در بحرین شدند و درخواستی به این مضمون برای دولت حاکم وقت ارسال نمودند که با سرکوب معارضان و بازداشت امضا کنندگان درخواست مواجه شد.اعتراضات مشابهی به سبک و سیاق اعتراضات و درخواستهای سال 1992 در سال 1994 نیز صورت گرفت که آن نیز به فرجامی مشابه فرجام اعتراضات پیشین دچار شد.

 به قدرت رسیدن "حمد بن عیسی " و دادن وعدههای دروغین    


  پس از این که "حمد بن عیسی آل خلیفه " در پی مرگ پدرش در سال 1999 در بحرین به قدرت رسید، بحرین شاهد دورهای گذرا و موقت از آرامش بود، چون حمد قول انجام برخی اصلاحات از جمله آزادی زندانیان سیاسی را داده بود.
       
اما وقتی مردم بحرین دریافتند، این وعدهها وعدههای دروغینیبیش نیستند، اوضاع کشور دوباره ملتهب گردید و بر این اساس معارضان بحرینی انتخابات سال 2002 را تحریم کردند.تحریم انتخابات توسط برخی از گروههای معارض در دورههای بعدی یعنی 2006 و 2010 نیز ادامه یافت.   

اعتراضات اخیر بحرین             

   درپی تغییر و تحولات جاری در جهان عرب که با سقوط رژیم "مبارک " و "بن علی " در مصر و تونس همراه بود، کشور بحرین نیز از 14 فوریه سالجاری شاهد بروز دور جدیدی از اعتراضات بود که طی آن ملت معترض بحرین خواستار سرنگونی رژیم "آل خلیفه " و انحلال پارلمان و دولت در این کشور هستند.


 شکل گیری انقلاب 14 فوریه

 انقلاب 14 فوریه بحرین با برگزاری تظاهراتی در میدان اللؤلؤة در منامه پایتخت این کشور به دعوت جنبش "جوانان 14 فوریه " آغاز شد و به سرعت موج اعتراضات سراسر کشور ا فراگرفت.

 کشتار 17 فوریه و به خاک و خون کشیده شدن معترضان   


سپیده دم روز 17 فوریه نظامیان بحرینی جهت سرکوب تظاهر کنندگان و به اصطلاح پایان دادن به اعتراضات مردمی به اعتصاب کنندگان میدان اللؤلؤة یورش بردند که درپی آن سه شهروند بحرینی کشته و دهها تن زخمی شدند و موجب گردید در اعتراض به این تجاوز ارتش فردای آن روز در شهرهای مختلف بحرین تظاهرات اعتراض آمیز برگزار شود که با برخورد خشونت بار نیروهای امنیتی بار دیگر دهها معترض کشته و زخمی شوند.

پیامدهای مبارزه اسلامی مردم بحرین

مهمّترین پیامد مبارزات اسلامی مردم بحرین که بلافاصله پس از خروج انگلیساز بحرین به ثمر نشست، برگزاری انتخابات پارلمانی در شانزده آذر ۱۳۵۱ هـ . ش . و پس از آن تشکیل مجلس و تدوین و تصویب قانون اساسی بود. امّا امیر بحرین در پی مخالفت مجلس با تصویبِ لایحه امنیتی وزارت کشور بحرین که بر اساس آن وزیر کشورمی توانست دستور دستگیری هر مظنونی را به بهانه دست داشتن در اقدام علیه امنیتکشور صادر نماید، مجلس را منحل و اجرای قانون اساسی را به حالت تعلیق درآورد.

 



در پی ادامه اعتراضات مردم ، رژیم بحرین در ششم آذر ۱۳۷۱هـ . ش .یک مجلس مشورتی انتصابی سی نفره را به جای مجلس منحل شده تشکیل داد. این شوراکه زیر نظر امیر و دولت بحرین فعالیت می کند، صرفاً جنبهء مشورتی و نه قانونگذاری دارد. اما اعتراضات بعدی مردم نشان داد که این اصلاحات هدایت شده دولتی در تأمینخواسته های عمیق آنان ناکافی است. واکنش امیر بحرین در قبالِ دور جدیدی ازشورشهای مردمی که از سال ۱۳۷۴ هـ . ش . در بحرین آغاز شد، توسل به زور و افزودنده نفر دیگر به اعضای مجلس مشورتی بود، این دو مسأله منجر به تشدید مخالفتهای مردمی گردید. به ویژه اینکه افزایش اعضای مجلس مشورتی برخلاف قانون اساسیارزیابی شده است.

افزایش زندانیان در زندان های آل خلیفه
 
بر اساس گفته فعالان انقلابی آمار قطعی زندانیان سیاسی در بحرین به دلیل دستگیری های هر روزه وجود ندارد اما براساس گزارشات نسبی بیش از 2 هزار زندانی در زندان های آل خلیفه و تحت شکنجه به سر می برند که شامل زنان کودکان و نوجوانان نیز می شود که هریک با حکم های سنگین و غیر عادلانه ای روبروهستند.
 

انتخابات پارلمانی 2014

با وجود اعتراضات گسترده مردمی در بحرین و مراجعه آنها به سازمان های بین المللی برای درخواست مطالباتشان پادشاه آل خلیفه مصر است تا انتخابات پارلمانی امروز برگزارش شود و این درحالی است که تمام گروه های سیاسی و علما اعم از شیعه و سنی این انتخابات را محکوم کردند.

ابتکار انقلابی


انقلابیون بحرین برای اینکه صدای آزادی خواهی خود را به گوش سازمان های بین المللی و جهانیان برسانند همزمان با انتخابات صوری بحرین همه پرسی مردمی را در 44 نقطه این کشور برگزار می کنند
.



ساز و کار این انتخابات از چند ماه قبل توسط انقلابیون در داخل و خارج از بحرین با وجود سانسور تبلیغاتی و کنترل نظامی آل خلیفه طراحی شد و امروز همزمان با انتخابات پارلمانی بحرین به اجرا در می آید تا جهان حرکت انقلابی بحرینی ها و مطالبات آزادی خواهانه آنها را به قضاوت بنشیند.

راشد الراشد از فعالان بحرینی در خصوص اهداف برگزاری این همه پرسی گفت: ما با این همه پرسی می خواهیم به مردم فرصت دهیم تا نظرات خود را در خصوص اداره کشور بدهند و رژیم آل خلیفه نیز با تمام قدرت برای سرکوب مردم به خیابان ها آمده است.

وی تصریح کرد: ما نمی دانیم چطور در این شرایط انتخابات پارلمانی می خواهد برگزارشود و در واقع یک تناقض آشکار میان رفتار حکومت و برگزاری انتخابات وجود دارد.

راشد اظهارداشت: یکی از مسایل مهمی که در قالب همه پرسی آن را پیگیری می کنیم پیامی است که برای جامعه جهانی داریم و اینکه مشکل شرعیت حکومت در بحرین حل نمی شود در حالی که مخالفان و معارضان در زندان ها هستند و یا در تبعید به سر می برند.

وی ادامه داد: تمام گروه های سیاسی، علما و مردم این انتخابات فرمایشی را تحریم کردند. همچنین در حال حاضر ارتش عربستان و نمایندگانی از ارتش 7 کشور دیگر برای سرکوب مردم بحرین در این کشور به سر می برند بنابراین تحقق دموکراسی با ارتش های سپر الجزیره وجود ندارد.

مردم بحرین همواره با رفتار مسالمت آمیز به دنبال احقاق حق خود بوده و امروز نیز با برگزاری همه پرسی مردمی خواهان تحقق دموکراسی در کشورشان هستند و جهان در 22 نوامبر صداقت مردم و برخورد حاکمان آل خلیفه را به نظاره خواهد نشست.

انتهای پیام/ح
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار