به گزارش خبرنگار پارلمانی دفاعپرس، در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۵ فروردین) مجلس شورای اسلامی، «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بررسی حوادث سیلابهای اخیر در کشور اظهار داشت: قبول داریم که کشور به واسطه سیلابهای اخیر متحمل خسارت شد، اما باید بپذیریم که این میزان بارندگی برکات زیادی برای کشور نیز به ارمغان آورد که آثار این برکات در سال جاری و همچنین سالهای آینده به وضوح مشاهده خواهد شد.
حجتی در ادامه افزود: مازندران و گلستان از اولین استانهایی بودند که با سیل دست به گریبان شدند، اما متاسفانه آمادگی لازم برای مقابله با این حادثه در این ۲ استان وجود نداشت؛ لذا یکی از مسائل مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد موضوع مربوط به آبخیزداری در بالادست در این استانهاست.
وزیر جهاد کشاورزی با توجه به این نکته که معبر رودخانهها در ۲ استان مازندران و گلستان باید حدود ۲۸۰ هزار هکتار زهکشی شود، گفت: اگر چنین اقدامی به شایستگی انجام گیرد، قطعا اراضی کشاورزی اصلاح یافته و ما شاهد رونق در کشت و کار محصولات کشاورزی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه خسارات وارده به کشاورزان و محصولات کشاورزی در تمام استانهای درگیر سیلابهای اخیر قابل انکار نیست، گفت: حدود ۲ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی استانهای مازندران و گلستان و حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی کل کشور خسارت وارد شد که از این میزان خسارت ۳ هزار میلیارد تومان مربوط به خسارات بخش کشت و صنعت استان خوزستان است.
حجتی با بیان اینکه در هیات دولت تصمیمات خوبی برای کاهش مشکلات مردم مناطق سیلزده گرفته شده است، گفت: مصوبات هیات دولت میتواند مشکلات مردم سیلزده را به میزان قابل توجهی کاهش دهد؛ لذا ۵۰ درصد کمکهای دولت به استانهای درگیر سیلابهای اخیر تخصیص داده شده است که بر این اساس ۵۴۰ میلیارد تومان کمکهای بلاعوض مصوب شده است.
وی با توجه به این نکته که سیلابهای اخیر خسارات فراوانی به کشور زد، حضور در میدان تمام مسوولان، نهادها و دستگاههای اجرایی کشور در جهت کاهش آثار مخرب ناشی از این حادثه را امری ضروری عنوان کرد و گفت: اینکه از سوی دولت، بانکها موظف به امهال وامهای کشاورزی شدند از اقدامان مهم و قابل توجهی است که میتواند دغدغههای کشاورزان را تا حدودی کم کند.
حجتی با اعلام این مطلب که جای نگرانی برای آن عده از کشاورزانی که تحت بیمه کشاورزی بودهاند، نیست، تصریح کرد: قرار بر این است که حدود ۷۵۰ میلیارد تومان در این خصوص برای جبران خسارات تخصیص و پرداخت شود.
این مقام مسوول در ادامه با بیان اینکه دامداری ها، مرغداریها و محل کار کشاورزان استانهای درگیر سیل تخریب شده است، گفت: تلاش ما این است که پس از پایان سیلابها بلافاصله نسبت به بازسازی این مناطق اقدام کنیم.
حجتی با اشاره به جلسه عصر امروز هیات دولت پیرامون بررسی سیلابهای اخیر گفت: خزانههای برنج استان گلستان و مازندران نیز از بین رفته است و ما در جلسه امروز منابع تامین خسارات استانهای لرستان و خوزستان را تعیین خواهیم کرد.
انتهای پیام/ 151