به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، صدمین قسمت از سری برنامههای بدون توقف، 27 فروردینماه از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت، مسعود فراستی، که به عنوان میهمان در این برنامه حضور داشت، با اشاره به اینکه آن آدمی که چندین میلیون فالوور دارد و خواننده است و خواننده بسیار بدی هم هست، نه صدا دارد، نه شعرش به درد میخورد، مقصر نیست که به اینجا رسیده، اظهار داشت: به نظر من مقصر کسی است که این امکانات را برایش فراهم کرده که برود روی یک ناو بخواند و شما هم تبلیغ کنی، پس شما مقصری.
وی در ادامه در خصوص برخورد با سلبریتیهایی که خط قرمزها را رد میکنند، گفت: به نظر من بگیر و ببند جواب نیست، بلکه باید با نقد با آنها برخورد کرد. فضای نقد را باید در جامعه جا بیاندازیم یعنی اینکه مسئولان فرهنگی ما نباید بگویند که فراستی نقد نکن اتفاقا بگویند بهبه نقد کن و تندتر هم نقد کن، باید اول دوستان ما ظرفیت نقد پیدا کنند وقتی آنها این ظرفیت را پیدا کردند آن وقت اجازه میدهند تا از مسیری که به آنها مربوط است جامعه هم فضای نقد را بپذیرد، تحمل کند و تربیت شود، جامعه بدون فضای نقد محکوم به شکست است.
آقای منتقد خاص همچنین یادآور شد: باید هم من مخاطب تربیت نقد پیدا کنم، هم آقایان که اصلا تربیت و تحملش را ندارند، دوستان نقد را هم این جوری میفهمند که فقط نقد سازنده، کی گفته نقد سازنده؟ اصلا نقد ویرانگر است، نقد تخریبگر است، شما وقتی یک ساختمان قدیمی و ویران را میخواهید خراب کنید و یک ساختمان مدرن و اصولی به جایش بسازید نه تنها باید تخریب کنید بلکه باید گودبرداری کنید یعنی باید زیربنایش را هم درست کنید امام (ره) در جایی میگویند «نقد نکنید، تخریب کنید، تخطئه کنید» چه کسی جرأت دارد این حرف را بزند، الان دوستان فقط میگویند نقد سازنده کنید نقد سازنده یعنی چه؟
وی در پاسخ به این سوال که منظور از این تخریب و تختطئه چه بوده، اضافه کرد: وقتی دارید یک ساختمان خراب را میکوبید باید پرسپکتیوتان ساختن یک ساختمان حسابی باشد، وقتی دارید علفهای هرز را میکنید با این هدف که یک گل تازه آنجا بکارید تا رشد کند این تخریب برای تخریب است، تخریب برای ساختن است، نقد ملاحظه ندارد، محافظهکار نیست، تخریبگر است. از پس این تخریب سازندگی است، نه اینکه نقد سازنده، اما منظور دوستان این است که به من دو تا انتقاد کن، اما در چارچوب من. نقد سازنده یعنی چی؟ نقد واقعی این است که بگوئیم سیاستهای شما در زمینه اقتصادی، در سینما، ادبیات، موسیقی، نمایش ... از الف. تای غلط است، باید اشکالات را بگوئیم تا یک قدم به جلو برویم.
این مدرس سینما با تأکید بر اینکه کار ما نباید نقد تک تک سلبریتیها باشد، بلکه باید نقد وضعیت جامعه باشد، گفت: در این صورت وضعیت خود به خود میرود به سمت بهبود، آن وقت سلبریتیهای قلابی دکانشان تخته میشود. از طریق مستقیم زدن به سلبریتی قلابی و بیسواد نمیتوان جلو رفت. بهترین کار این است که هر کدام از ما لشکرهای تک نفره باشیم امید هم داشته باشیم که تلویزیون برنامههای درست فرهنگی بسازد، سیستماتیک کار کند و تکثر آراء داشته باشد. اما ما بیائیم در دانشگاه، در محفلهایمان کار خودمان را انجام دهیم، به اصولی که قائلیم، دفاع از ایران و آرمانها و ارزشهای مملکتمان و مردم و اصول تربیت نقد پایبند باشیم و در قبال آن ظیفهمان را انجام دهیم و مثلا کتابخوانی را رشد دهیم اینکه مرتب بگوئیم آقای وزیر فرهنگ، آقای رئیس جمهور، آقای تلویزیون اینها فایدهای ندارد.
فراستی در پایان برنامه بدون توقف یادآور شد: من اصلا مشکل ندارم چه با آدمهایی که کاذب دیده میشوند چه با آدمهایی که حقشان است دیده شوند، چون این را مردم تعیین میکنند و در اصل مردم نباید آن قدر نیازهای ناچیز داشته باشند که اجازه دهند که کسی به ناحق دیده شود و البته این هم اساسا تقصیر مردم نیست تقصیر مسئولان است، مثلا تلویزیون به جای اینکه همه هم و غمش را بگذارد برای اینکه یک چیز باطل را خنثی کند باید یک برنامه درست و حسابی تحویل دهد، به جای اینکه بیفتد به دام اوضاع باید یک برنامه سالم یک سریال سرگرمکننده بسازد، مشکل اصلی نه سلبریتیهای مبتذل هستند نه سلبریتیهای غیر مبتذل بلکه مشکل اصلی طراحان و برنامهریزان فرهنگی ما هستند.
انتهای پیام/ ۱۲۱