به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «محمودرضا رحیمی» دبیر شانزدهمین دوره بزرگداشت هفته تئاتر در خصوص ارتباط تئاتر با مردم و اتفاقات جامعه اظهار داشت: رویکرد امسال هفته تئاتر تخصصی - مردمی است، به دلیل اینکه تئاتر یک نیاز همگانی برای بالا بردن فرهنگ عمومی جامعه است و اساسا کار هنرمند نشان دادن و بزرگنمایی مسایل جامعه است، چه بسا بنیانهای تئاتر بر اساس نیازهای اجتماع شکل گرفته و نمیشود این فرآیند را از مردم جدا کرد.
وی افزود: معنای تئاتر از دل اتفاقات میان مردم میآید، هیچ اثری در تئاتر این توانایی را پیدا نکرده است که از مردم خودش را جدا کند، بخاطر اینکه اساسا از هر زاویهای که شما به تئاتر نگاه کنید، تئاتر میهمان است و مردم میزبان و دقیقا باید این ارتباط 2 سویه در این پویش شکل بگیرد.
وی در این خصوص توضیح داد: این هفته، قدرت و تمایل مردم در تئاتر دیدن را بیشتر خواهد کرد و وقتی این توان و تمایل بیشتر شود قاعدتا هرکس بنا به سلیقه خود در یک هفته تئاترپیمایی، تئاتر خود را پیدا میکند، به آن تئاتر متصل میشود و سپس در ادامه این مسیر متوجه میشود که اصلا چگونه تئاتری را میخواهد و نسبت به آن مطالبه میکند؛ تا تماشاگر ما از تئاتر ما مطالبه نداشته باشد تئاتر در یک دایره محدود تلاش میکند که ممکن است حتی عنصر خلاقه، آن را از مردم جدا کند؛ پس ما نیاز داریم این حلقه اتصال با مردم را مدام قوی و قویتر کنیم.
رحیمی از رویکرد تخصصی مردمی و نوع برنامهها گفت: رویکرد تخصصی مردمی یعنی نشان دادن تمام زوایای تئاتر به مردم، مثلا به مردم بگوییم یک پوستر تئاتر چگونه شکل میگیرد، فضای صحنه چگونه ایجاد میشود و... تئاتر در تمام اعصار پس از پدید آمدنش نزدیکترین الگو به زندگی مردم بوده و اکنون میخواهیم یک بار دیگر خودمان را به مردم بازمعرفی کنیم، این بازنشان دادن، یک حرکت عظیم اجتماعی است، معرفی یک خانواده با 15 انجمن در خانهتئاتر است که در شاخه های مختلف کار می کنند و وقتی با هم متحد می شوند به یک تئاتر معیار می رسیم، تئاتری که در تمام دنیا تحت عنوان تئاتر ملی مطرح می شود.
وی با خاطرنشان کردن اینکه هفته بزرگداشت تئاتر خانهتئاتر سبب میشود که هنرمندان هم به اشتراک درونگروهی با یکدیگر برسند و هم به اشتراک با مردم گفت: این اشتراک به ملیتر شدن تئاتر کمک خواهد کرد، هنرمند اول باید خودش را در جامعه کوچک خود پیدا کند و بعد این قدرت را پیدا کند که در یک مقیاس بزرگتر با جامعه متشکل از مردم ارتباط درست و منطقی بیابد.
دبیر بزرگداشت هفته تئاتر بیان داشت: با توجه به شعار «تئاتر ببینیم» که شعار این دوره است شاید زیاد تکرار شده ولی جزو شعارهای اصولی است که باید جا بیافتد، دیدن یک تئاتر از خواندن یک کتاب یا دیدن یک فیلم قدرتمندتر است به دلیل اینکه عناصر چه در کتاب و چه در سینما زنده نیست اما در تئاتر زنده است؛ یعنی نزدیکترین ارتباط نشانه ای که مردم می توانند با زندگی خودشان ببینند، به صورت کاملا آشکار در تئاتر اتفاق می افتد، پس بالطبع تئاتر ببینیم شعاری بسیار غنی، رفتاری بسیار غنی و خواستهای غنیتر است که باید توسط ما مدام تکرار شود.
محمودرضا رحیمی در خصوص مراسم افتتاحیه این مراسم گفت: افتتاحیه بزرگداشت هفته تئاتر از عمارت جدید خانه تئاتر خواهد بود و عزیمتی به چند نقطه توسط هنرمندان خواهیم داشت و در خانه هنرمندان، عمارت جدید خانه تئاتر، برج میلاد، تماشاخانه سنگلج، سالن کنفرانس و محوطه تئاتر شهر حدود 30 برنامه به اجرا درخواهد آمد.
وی در پایان تاکید کرد: اینگونه گردهماییهای صنفی باید به سمت رفتارهای کاملا خودخواسته و خودجوش برود تا هم امکان بازاریابی برای انجمنها و هنرمندان دخیل در جشن فراهم شود، هم برگزارکنندگان بتوانند با کمپانیها، شرکتها و نهادهای دولتی و غیردولتی رایزنی کنند.
شانزدهمین دوره هفته بزرگداشت تئاتر، به دبیری محمودرضا رحیمی از هفتم تا چهاردهم اردیبهشت ماه سال جاری برپا خواهد شد.
انتهای پیام/ 161