به گزارش دفاع پرس، رحمانی فضلی وزیر کشور در همایش " بررسی نقش زنان در تمدن نوین اسلامی" با بیان این که همه ما باید در حوزه عملکردی خود ایمان و باور داشته باشیم اظهار داشت: اگر هر مسئله و موضوعی به باور و ایمان تبدیل شود، انجام آن موضوع راحت تر خواهد بود. بخصوص که باور و ایمان در حوزه اعتقاد توحیدی جای دارد، پس اگر موضوعی به ایمان تبدیل شود بنا بر آن اعتقاد توحیدی تبدیل به وظیفه می شود. وظیفه ای که نه بر اساس ساعات کاری و زمان مشخصی از سال و یا روز ، بلکه به دغدغه همیشگی ما تبدیل می شود.
رحمانی فضلی نمونه بارز این باور را انقلاب اسلامی مطرح کرد و گفت: موضوع انقلاب اسلامی جزء باور و ایمان امام خمینی(ره) بود. زمانی که در دهه 40 امام خمینی(ره) رسماً وارد مبارزه با رژیم طاغوت شدند، کسی این موضوع را باور نکرد. کسانی که هم قصد کمک داشتند، به ارائه طرق مرسوم دنیا در آن زمان پرداختند.
وی ادامه داد: روشن فکران به دنبال مدد گرفتن از غرب در غالب احزاب و گروه ها و کمک گرفتن از تئوری های مبارزاتی آنان که در حیطه ارز ش های لیبرالی شکل گرفته بود، بودند. آنهایی که در شرق بودند اندیشه های شرقی یعنی مارکسیسم را ارائه می کردند. افرادی هم در داخل کشور در قالب چهارچوب شرایط ملی و داخلی ایده پردازی می کردند و به دنبال مبارزه مسلحانه بودند. اما امام خمینی(ره) با باورهای خود مسئله را با مباحث دینی، مذهبی و نهایتاً اندیشه های معنوی تعبیر کردند.
الگو گیری ما در ایجاد تمدن اسلامی باید از روش های امام خمینی(ره) باشد
رحمانی فضلی با بیان این که هیچ کس در ابتدا فکر نمی کرد انقلاب اسلامی به پیروزی برسد عنوان کرد: در آن زمان ایران افتخار ژاندرمی منطقه را به دوش می کشید و کسی فکر نمی کرد آن ارتش منسجم و اقتصاد وابسته و فرهنگی که با انواع روش ها جهت دهی می شد، همراه با آن حمایت سیاسی و تشکیلات قوی در کشور و غربتی که نیروهای مومن در آن شرایط داشتند، این انقلاب پیروز شود. اما امام راحل ایمان و باور به راه خود داشت و آن ایمان باعث پیروزی شد. امام خمینی (ره) با روش هایی مبارزه را ادامه داد که از اندیشه های دینی گرفته شده و متکی به حضور مردم و اعتقاد آنان بود.
وزیر کشور با بیان این که برای ساخت پایه های تمدن اسلامی باید از شیوه های امام خمینی (ره) الگو بگیریم گفت: ما نمی توانیم مبتنی بر ارزش های غربی و لیبرالی برای ساخت تمدن اسلامی حرکت کنیم. نمی توانیم تمدن خود را بر اساس تحلیل و نظریه غربی ها پایه ریزی کنیم.
رحمانی فضلی افزود: به عنوان بسیجی الگو گیری ما باید از روش هایی باشد که امام راحل به ما آموخته است.
وی با اشاره به این که در مسئله تشکیل بسیج مباحث زیادی در خصوص این که ما چطور دفاع را عمومی کنیم، مطرح بود بیان کرد: در خصوص مقابله و مقاومت با ضد انقلاب و آمریکا، عده ای هسته های مقاومت سوسیالیست ها و برخی دیگر بحث تقویت نیروهای نظامی را مطرح کردند. و هیچ کس به دنبال بسیج نبود. اما امام خمینی(ره) تشکیل بسیج بیست میلیونیِ مبتنی بر مردم و اعتقاد های دینی و فداکاری آنان در راه دین را مطرح کرد.
بسیج میزان و فصل حق و باطل است
رحمانی فضلی حوزه های عملکرد های بسیجی را بعد از 36 سال از انقلاب اسلامی تنها در حوزه استقامت ندانست و گفت: بعد از 36 سال، حضور بسیج تنها در حوزه استقامت، اندیشه، مسائل علمی و تخصصی، تکنولوژیکی و فرهنگی نیست. امروزه همه حوزه های فعالیتی و اندیشه ای در چهارچوب اندیشه های بسیج شکل می گیرد.
وزیر کشور بسیج را فصل دانست و اظهار داشت: امروز بسیج به عنوان فصل میان حق و باطل، درستی و نادرستی است. بسیج میزان است. بسیج تعیین کننده نسبت ما با انقلاب و احکام الهی و اطاعت از آن است. همچنین امروز به راحتی می توانیم بگویم بسیج ذکر است، چراکه ما را به یاد خدا و امام راحل و انقلاب، شهدا و هشت سال دفاع مقدس می اندازد. با بسیج، یاد ارزش ها و اندیشه های دینی و الهی در ما زنده می شود و غفلت ها از ما دور می شود.
رحمانی فضلی گفت: اگر به دنبال ساخت تمدن اسلامی و ایرانی هستیم، باید پایه های آن را مبتنی بر شیوه های ایرانی و اسلامی و روش های بومی خودمان باشد. آنچه رهبر معظم انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) بارها به آن درباره انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی، دولت و تمدن اسلامی یادآور شده اند، طی طریق رسیدن به تمدن اسلامی است.
دعوای ما با آمریکا بر سر تمدن اسلامی است
وی با بیان این که دعوای غرب و آمریکا با ما بر سر تمدن اسلامی است تصریح کرد: اگر در حوزه هسته ای با غرب و آمریکا درگیری های اساسی داریم، اگر در جنگ تحمیلی هشت سال دفاع کرده ایم و از ابتدای انقلاب تحریم اقتصادی شده ایم، فقط به خاطر همین مسئله تمدن اسلامی است.
رحمانی فضلی حضور غرب در صحنه رقابت را برای ترویج ارزش های لیبرالیسمی در جهان مطرح کرد و گفت: ارزش ها محور عملیات و تمام تلاش های غرب و آمریکا در دنیا است تا ارزش های لیبرالی را ترویج دهند. دعوای ما و مقاومت ما در مقابل تهاجم آنها همین ارزش ها و مباحث فرهنگی است.
وزیر کشور با بیان این که اگر تمدنی به ظاهر باشکوه که تجلی اندوخته های بشری است، تشکیل دهیم فاقد ماندگاری و اصالت خواهد بود بیان کرد: بسیاری از کشورها تمدنی به ظاهر باشکوه را تشکیل دادند، اگر بخواهیم چنین تمدنی تشکیل دهیم، فاقد روح معنویت و بالندگی و پویایی خواهد بود و مثل بسیاری از مسائل دیگر آن را عاریت گرفته ایم و اصالت و ماندگاری برای ما نخواهد داشت. چرا که آن ها به تمدن خود از ما ماهرتر هستند. اگر روش تمدنی را به ما بدهند، حتما راه تحقق آن را بهتر از ما بلد هستند.
وی گفت: اگر بخواهیم تمدن برتری داشته باشیم و کشورهای دیگر را به آن دعوت کنیم، روح آن تمدن مهم است.
برداشت ما از تهاجم فرهنگی روح بیانات رهبری را خدشه دار کرده است
رحمانی فضلی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در مقاطع مختلف این مسئله را به خوبی مطرح کردند. اما ما به هر دلیلی نتوانسیم به نحوه احسنت به آن بپردازیم. ایشان چند سال قبل تهاجم فرهنگی را مطرح کردند، اما برداشت ما محدود به سلسله رفتارهای اجتماعی در قشر خاصی از زنان بود که متاسفانه بعد از آن نیز اقداماتی شد که روح صحبت ایشان را خدشه دار کرد. در حالی که صحبت های رهبر معظم انقلاب درباره تهاجم فرهنگی، ورود نگرش و انتخاب های لیبرالی در جامعه بود. موضوع دیگری که رهبر معظم انقلاب بعد از تهاجم فرهنگی مطرح کردند، بحث سبک زندگی و روش تفکر علمی بود. اما ما در این حوزه چه برخوردی کردیم و چه روش را انجام دادیم؟ ایشان بعد از این بی توجهی ما به موضوع تهاجم فرهنگی، بحث تغییرات اجتماعی را در سفری به سمنان بیان کردند که اگر به این تغییرات توجه نداشته باشیم و مبدا و مقصد و جهت گیری آن ها را ندانیم، شرایط اجتماعی به ما تحمیل می شوند. حوادثی که امروز در کشور رخ داده و تغییراتی که الان با آن روبرو هستیم نیز از بی توجهی به همین تغییرات اجتماعی است.
وی افزود: موضوع دیگر صحبت های رهبر معظم انقلاب در خراسان شمالی بحث سبک زندگی بود.که در آن سخنرانی بیست و یک سوال را مطرح و به آسیب های اجتماعی همچون طلاق و دروغ اشاره کردند. همه این مسائل به سبک زندگی بر می گردد و ماهواره ها، رسانه های بین المللی، اینترنت و تئوری ها به دنبال تعریفی از سبک زندگی هستند.
رحمانی فضلی ادامه داد: سبک زندگی از اندیشه تا رفتارها و انتخاب های ما را تحت تاثیر قرار می دهد. ما چه اندازه و به چه شکلی وارد این مباحث شده ایم؟ آیا ورود ما به این مسائل به صورت مبنایی بوده یا به شکل هیجانی و احساسی؟ درصورتی که به این مباحث پرداخته نشود، حتی اگر به مظاهر تمدنی مادی و پیشرفته داشته باشیم، فاقد روح و معنویت خواهد بود و استقامت و مقاومت را شکل نخواهد داد.
وی باورهای الهی ملت ایران را دلیل مقابله قدرتمند آن با قدرت های جهان دانست و گفت: اگر امروز در منطقه الگوی بسیجی را رواج می دهیم، اگر آمریکا پای میز مذاکره با ما می نشیند، به دلیل همین اندیشه های دینی و اعتقاد به اصول الهی است. اگر آمریکا با احزاب خود، اعتلاف منطقه ای تشکیل می دهد ولی ایران در نهایت با همه حمایت های مرتجعین و کشورهای غربی مقابله می کند، به دلیل همین باورهای الهی ملت ایران است. اگر در عراق مقاومت شکل می گیرد به دلیل روح تفکرات دینی است و بعد از آن حضور مومنانی که با تلاش ها و درایت های بسیجی و پاسدار پر تلاش و مومن به ولایت، سردار قاسم سلیمانی ساز و کار بسیجی تشکیل داده اند.
وزیر کشور بیان کرد: در سوریه روزهایی بود که ایران را در معادله سوریه وارد نکردند و نظر و مشورت ایران مورد قبول آنان نبود، چرا که فکر می کردند به راحتی و با سرعت حکومت سوریه فروپاشی می کند. بعد از مدت ها مقاومت و احتمالا از طرف مردم سوری ایران را دعوت کردند تا در حوزه های مشورتی وارد شود. اما شرط گذاشتند هر مشورتی که ایران می دهد باید بداند که نباید حکومت بشار اسد باقی بماند. اما ما قبول نکردیم، چرا که به مقاومت مردم و شیوه مقاومت بسیجی مردم ایمان داشتیم. بعد از مدت ها گفتند ما نظر شما را قبول داریم و حاضریم انتخابات را راه بیاندازیم، اما بشاراسد نباید نامزد انتخاباتی نشود. باز هم مبارزه ادامه پیدا کرد. ولی بعد مجبور شدند که بشاراسد هم کاندید شود. گام به گام عقب نشستند و در نهایت مردم پیروز شدند. تفکر بسیجی این مبارزات و مقاومت را پیش برد.
رحمانی با بیان این که فضلی امروز آمریکا برای حفظ آبروی خود پای میز مذاکره نشسته است عنوان کرد : در یمن، لبنان و غزه هم همین اتفاق افتاده است. ایران به عنوان یک قدرت بین الملل تاثیر گذار در در مناسبات و روابط بین المللی ایفای نقش می کند. چرا امروز ساعت ها درباره احقاق حق ایران می نشینند و مذاکره می کنند. پیشتر حاضر به قبول 4 سانتریفیوژ برای ایران نبودند، اما در حال حاضر بحث پذیرش آنها از 4 هزار رد شده است و حق ما را به رسمیت شناخته اند. آنها می خواهند به دنیا، داخل کشور خود، صهیونیست ها جواب دهند. قدرت های منطقه و صهیونیست ها به آن ها فشار می آورند و می خواهند در جایی توافق کنند که توضیحی داشته باشند که چرا 12- 13 سال با ایران نزاع داشته اند.آنها برای حفظ آبروی خودشان دارند با ما مذاکره می کنند ولی ما به پای حق خودمان ایستاده ایم. این تفکر بسیج است که این مسیر را پیش می برد.
اعتقادات باید با ولایت مداری توام باشد
وی درباره بسیج گفت: بسیج یعنی اخلاص و خلوص، اعتقادات دینی، ولایت مداری،ترجیح مصالح جمع به فرد، این یعنی بسیج در هر لباسی که باشیم.
رحمانی فضلی با اشاره به این که در بنیان گذاری تمدن اسلامی به صبر نیازمند هستیم گفت: اگر پایه ریزی تمدن اسلامی را انجام می دهیم باید بدانیم که روح آن فرهنگ و اعتقادات است و این فرهنگ و اعتقادات باید توام با اخلاص و ولایت مداری و ولایت پذیری باشد. در شرایطی کشور ما وارد مذاکرات شد و ما کشور را با لطف خدا و رهبری از شرایطی عبور دادیم، که آن شرایط برای سقوط یک کشور و ملت کافی بود. ما باید به کشور ایران و انقلاب اسلامی افتخار کنیم. در تحقق و بنیان گذاری تمدن اسلامی صبر و حوصله داشته باشیم. رعایت و مراعات کنیم و تعامل کنیم و همه را در خانواده خود بپذیریم.
بسیجیان بازوان پر قدرت رهبری هستند
وی گفت:9 میلیون نفر از زنان ما عضور بسیج هستند و 22 میلیون تعداد کل بسیجیان در کشور است. یعنی هر خانواده ایرانی یک بسیجی دارد. اگر خلوص و ایمان به واسطه بسیج در این خانواده ها تجلی پیدا کند، هر خانواده می تواند یک هسته مقاومت و یک هسته تاثیرگذار و پیش برنده باشد. ما باید هر چیزی را با این تشکیلات و سازو کار و این نیرو حل کنیم. برای مثال در موضوع مواد مخدر نباید نگران این موضوع باشیم. باید بگوییم 20 میلیون نفر، که هر کس باید ازخانواده خود صیانت کند. هم چنین هر کس مواظب ارزش های دینی در جامعه است. آسیب های فرهنگی، اجتماعی را با روش های دینی و اسلامی، با عطوفت و کرامت حل کنید. شما باید بروید به آن سمت که بازوان پر قدرت رهبری باشید. هر مسئله ای را باید حل کنید، اگر مسئله در حوزه اقتصاد مقاومتی داریم، اقتصاد مقاومتی باید با تکیه بر توانمندی های شما بنیان گذاری شود.
رحمانی فضلی گفت: مسیر ما مسیر طولانی است،36 سال رسانه های خارجی، تبلیغات خارجی، جنگ روانی، بنیادهای سیاسی، تحریم های اقتصادی و تهاجم فرهنگی، ایران هراسی، اسلامی هراسی، اتهام ترورسیت و ضد حقوق بشر و همه آنچه که زیبنده و شایسته خودشان است، ما را بدان متهم کردند. اما الان در دنیا چه اتفاقی بعد از 36 سال افتاده است که دنیا متوجه این مسئله شده که 36 سال انقلاب اسلامی ایران با ویژگی ها و عزت های منحصر به فرد در رسانه های جهانی تجلی پیدا کرده است. مردم دنیا می شوند که اگر تحولی در سوریه و عراق است ایران در آن موثر است، اگر مقاومتی در لبان، غزه و تغییری در یمن رخ داده است، ایران موثر است. ایران به تنهایی در مقابل 6 کشور و قدرت جهانی در پیچیده ترین حوزه تکتولوژیکی نشسته و مذاکره می کند.
وی با بیان این که با وجود 36 سال مقاومت نمی توان از واژه ذلت درمورد ایران استفاده کرد گفت: جواب این است که این کشور قدرت و ملت ایران عزت دارد که ما باید قدر آن را بدانیم.
رحمانی فضلی با بیان این که ایران در عرصه تکنولوژیکی، در لبه تکنولوژی حرکت می کند گفت: در همه حوزه های تکنولوژی، در حوزه های بنیادین زیرساخت ها از نیروگاه ها تا پالایشگاه ها، تونل ها، ناو و کشتی همه را دانشمندان و متخصصین خودمان انجام می دهند. چرا که امام خمینی(ره) تمدنی را متکی به باورهای دینی پایه گذاری کرده است.
وی گفت: اگر سرعت ما در بعضی از مواقع کم است، اگر به قله های رفیع به سختی می رسیم، برای این است که خلوص نیت مان و اسلامیت موضوع را در بعضی از مواقع فراموش کنیم. منفعت طلبی، غرور این ها موجب می شود حرکت مان کند شود، شما بنیان گذاران و پایه گذاران تمدن اسلامی باید تلاش کنید در ابتدا اسلامیت، تدیّن، معنویت و ولایت پذیری را به همه القا کنیم. و این محقق نمی شود مگر این که خودمان در ابتدا این مسئله را رعایت کنیم.
وزیر کشور در پایان گفت: امیدوارم این جمع ها در این مسیر مورد لطف خداوند قرار گیرد و ما رسالت تاریخی خود مان را در زدودن ظلم و ایجاد شرائع مقدسه برای ظهور منجی عالم که عدالت را در پهنای گیتی استوار خواهد کرد، نقشی را ایفا کنیم.
منبع: بسیج پرس