چرا نتانیاهو به درگیری‌ها پایان داد؟

بعد از سه روز حملات رژیم صهیونیستی به غزه و پاسخ سازمان‌های جهاد اسلامی و حماس، از دیروز (دوشنبه 16 اردیبهشت) آتش‌بسی میان طرفین برقرار شده است در حالی‌که حملات رژیم صهیونیستی از روز جمعه و با حمله بالگرد‌های اسرائیلی به یک اردوگاه در غزه شروع شد.
کد خبر: ۳۴۵۴۹۴
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۵ - 08May 2019

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از الف، بعد از سه روز حملات رژیم صهیونیستی به به غزه و پاسخ سازمان‌های جهاد اسلامی و حماس، از دیروز آتش بسی میان طرفین برقرار شده است. حملات رژیم صهیونیستی از روز جمعه و با حمله بالگرد‌های اسرائیلی به یک اردوگاه در غزه شروع شد.

سازمان ملل و مصر نقش کلیدی در پایان درگیری‌ها و آتش بس داشته است. حماس اعلام کرده اسرائیل باید علاوه بر توقف تجاوز به رفع محاصره غزه نیز متعهد شود. غزه از دوازده سال پیش تحت محاصره همه جانبه رژیم صهیونیستی قرار دارد. حدود دو میلیون نفر در غزه زندگی می‌کنند که ساکنان آن بدلیل قطع ارتباط با بیرون توسط اسرائیل و مصر دچار مشکلات فراوانی درباره معیشت، سوخت، مواد غذایی، برق و... شده‌اند.

درگیری‌های از روز جمعه و در پی حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی شروع شد که با واکنش گسترده و جدی نیرو‌های مقاومت فلسطین مواجه شد. گفته می‌شود حدود هفتصد راکت از سوی فلسطینی‌ها به سوی رژیم صهیونیستی شلیک شده است.

در درگیری‌های اخیر ناتوانی سامانه گنبد آهنین در مقابل موشک‌های فلسطینی بوضوح عیان و آشکار شد. به گونه‌ای که در روز اول درگیری‌ها حدود ۳۰۰ موشک از این سامانه عبور کردند و در سرزمین‌های اشغالی فرود آمدند و توهم قدرت بازدارندگی اسرائیل عملاً از بین رفت و این پاسخ مقاومت باعث شد بلافاصله رژیم صهیونیستی به دنبال آتش بس باشد.

در درگیری‌های اخیر، سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) از موشک جدید بدر ۳ رونمایی کرد. موشک که برای اولین بار برای هدف قرار دادن شهر عسقلان از آن استفاده شد.

آتش بس نانوشته بین طرفین موجبات انتقاداتی تندی علیه بنیامین نتانیاهو در درون حزب لیکود شده است. از دید منتقدان نتانیاهو در درگیر‌های اخیر، دستاوردی نداشته است.

در حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی به شهادت رسیدند و حدود ۱۷۰ نفر زخمی شدند که تعدادی از این افراد زنان و کودکان بودند.

این اولین درگیری بین نیرو‌های مقاومت و اسرائیل بعد از پیروزی بنیامین نتانیاهو در رقابت‌های انتخاباتی است. آخرین جنگ بین نیرو‌های فلسطینی و اسرائیلی به سال ۲۰۱۴ بازمی گردد که ۵۱ روز به طول انجامید و با آن زمان هم رژیم صهیونیستی درخواست آتش بس داد.

انتظار می‌رود با توجه به سیاست‌های حمایتی دونالد ترامپ در قبال بنیامین نتانیاهو که در قالب انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان و زمزمه عملیاتی شدن معامله قرن کرد و بروز پیدا کرده است، موجبات افزایش تنش در منطقه را فراهم کند. در حملات اخیر رژیم صهیونیستی نیز دونالد ترامپ اعلام کرد به صورت کامل از اسرائیل دفاع می‌کند و مقصر حماس و جهاد اسلامی هستند.

این احتمال نیز مطرح شده بنیامین نتانیاهو از چنین درگیری‌هایی بدلیل پیروزی نه چندان قاطع اخیر در انتخابات پارلمانی و جایگاه نه چندان باثبات سیاسی خود استقبال کند. بخصوص این که برخی گمانه زنی‌ها مطرح شده دلیل آتش بس فعلی بدلیل مسابقات آوازخوانی یورویژن و سالگرد تشکیل رژیم صهیونیستی در هفته‌های آینده است و احتمال از سرگیری جنگ وجود دارد هر چند که گروه‌های مقاوت اعلام کردند پاسخ هر حمله را خواهند داد و این پاسخ‌ها رژیم صهیونیستی را پشیمان کرده است، زیرا توان مقابله را گروه‌های فلسطینی را ندارد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها