به گزارش خبرنگار دفاعپرس از اهواز، سردار «محمد علیپور» مدیرکل حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس خوزستان در نشست خبری که امروز ( یکم خردادماه) با محوریت ارائه برنامههای سالروز سوم و چهارم خردادماه برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به مصادف شدن ماه رمضان با این ایام، برنامههای سالروز سوم خردادماه «آزادسازی خرمشهر» و چهارم خردادماه «روز مقاومت مردم دزفول» با سه محوریت تکریم ماه رمضان، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توجه به سیل زدگان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه برنامههای این 2 مناسبت در پنج کمیته طراحی شدهاند، افزود: کمیته نیروهای مسلح، هنری و فرهنگی، تبلیغات اسلامی، ایثارگران و نقش بانوان در دفاع مقدس برنامههای سوم و چهارم خرداد ماه را طراحی کردهاند.
علیپور روز سوم خردادماه را به عنوان یک هویت ملی برای کشور دانست و گفت: برای سوم و چهارم خرداد امسال شعار "ما پیروزیم" در نظر گرفته شده است زیرا در این روز همه مردم کشور یکپارچه متحد شدند و حماسه آفریدند.
وی از برگزاری 2 هزار برنامه در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی در روزهای سوم و چهارم خردادماه در سطح استان خبر داد و افزود: امسال روز یکم خرداد با عنوان جنگ نرم و دفاع مقدس، روز دوم خرداد با عنوان تکریم خانوادههای شهدا، ایثارگران، جانبازان و رزمندگان، روز سوم خرداد با عنوان حماسه پایداری مردم خرمشهر و روز چهارم خرداد با عنوان مقاومت مردم دزفول نامگذاری شده است.
مدیرکل حفظ و نشر آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان تصریح کرد: دشمنان نظام جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته همیشه به دنبال چپاول ثروت و سرمایه های ما بودند و توطئههای زیادی داشتهاند؛ جنگ در شهرهای مرزی، طراحی کودتاهای مختلف، آغاز تحریمهای ظالمانه، حمله مستقیم به کشور از طریق صحرای طبس توسط آمریکا و جنگ تحمیلی بخشی از این توطئهها بوده است.
وی افزود: البته دشمنان همچنان در حال توطئهچینی علیه نظام جمهوری اسلامی هستند اما امروز انقلاب اسلامی راهش را ادامه میدهد، گرچه دشمنان هنوز از دشمنی خود دست نکشیدند.
دبیر ستاد استانی سوم خرداد با اشاره به چگونگی آزادسازی خرمشهر ادامه داد: عملیات بیتالمقدس در سه مرحله انجام شد، بیتالمقدس از جمله عملیاتهایی بود که از سال دوم جنگ تحمیلی کلید خورد. هدف دشمن بعثی جدا کردن خوزستان از ایران بود اما عملیاتهای ثامنالائمه، طریقالقدس در بستان، فتحالمبین در شوش و در نهایت عملیات بیتالمقدس، صدام و لشکریان بعثی را از سرزمین ما بیرون کرد.
علیپور در ادامه با اشاره به مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: اگر مردم دزفول شهر خود را تخلیه میکردند، اتفاق دیگری در جنگ رخ میداد. با وجود آنکه کوچههای دو سه متری در این شهر مورد اصابت موشکهای دوازده متری قرار میگرفت؛ مردم این شهر با شجاعت ایستادند و مقاومت کردند، ضمن آن که میزبان رزمندگان سراسر کشور نیز بودند.
سردار علیپور، رونمایی از 2 عنوان کتاب صوتی با موضوع خاطرات زنان خرمشهر، برگزاری یادواره شهیده «عصمت پورانوری»، برنامههای فاتحان خرمشهر، تجمع نیروهای نظامی، به مناسبت سوم خرداد را از برنامههای این روز عنوان کرد.
وی یکی از فعالیتهای اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس خوزستان را ثبت و ضبط خاطرات مردمی دوران دفاع مقدس دانست و گفت: امروز نزدیک به سه سال است که این خاطرات را گردآوری میکنیم و نزدیک ۹۰ عنوان کتاب در این زمینه چاپ شد. یکی دیگر از کارهای ما تدوین دانشنامه دفاع مقدس است که در سه محور جغرافیای دفاع مقدس، نیروی انسانی و تأثیر فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دفاع مقدس در خوزستان در حال تدوین است. امروز بیش از سه هزار مدخل در این سه محور شناسایی شده و نوشتن مقالات برخی از آنها شروع شده است.
علیپور ادامه داد: مردم خوزستان در تأمین محتوای باغ موزه با بنیاد حفظ آثار مشارکت کنند. باید همه بیایند نظر خود را ارائه دهند و خاطرات خود را بگویند. امروز ما در واحدهای درس آشنایی با دفاع مقدس به جای پژوهش از دانشجویان خاطره دفاع مقدس میخواهیم. تاکنون ۱۲ هزار خاطره توسط دانشجویان گردآوری شده و چهار کتاب بر همین اساس تهیه شده است. همچنان آماده دریافت خاطرات مردم هستیم تا بتوانیم خاطرات شفاهی حضور آنها ثبت شوند.
در پایان این نشست خبری «هوشنگ نوبخت» مدیر روابط عمومی و تبلیغات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان از برنامه ریزی برای جشنواره رسانه ای جنگ نرم و فرهنگ دفاع مقدس در سطح استان خبر داد و گفت: بزودی فراخوان این جشنواره را در اختیار رسانه های استان خوزستان قرار می دهیم تا بر اساس محورهای مد نظر به تولید محتوای رسانه ای بپردازند.
انتهای پیام/