سعدالله زارعی:

رهبر معظم انقلاب در باغ سبز دروغین آمریکایی‌ها را برای همیشه بست

کارشناس مسائل منطقه و بین‌الملل معتقد است که «ترامپ» سعی داشت به واسطه «شینزو آبه» پیام ریاکارنه‌ای را به ایران برساند؛ اما موفق نشد.
کد خبر: ۳۵۰۵۴۲
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۸ - 16June 2019

رهبر معظم انقلاب در باغ سبز دروغین آمریکایی‌ها را برای همیشه بستبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «سعدالله زارعی» کارشناس مسائل منطقه و بین‌الملل در گفت‌وگو با «خانه ملت»، با اشاره به سفر اخیر «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن به ایران، اظهار داشت: «شینزو» با ۲ هدف به ایران سفر کرد؛ نخست رساندن نامه «ترامپ» به ایران و دوم ارزیابی از مسائل مربوط به روابط بین ایران و ژاپن بود.

ژاپن از قبل می‌دانست وساطتش نتیجه‌ای در بر ندارد

این کارشناس مسائل بین المللی در ادامه به موضوع پیامی که شینزو از جانب ترامپ برای ایران آورده بود، اشاره کرد و اظهار داشت: در وهله اول شینزو حامل پیام وساطت میان ایران و آمریکا بود که پیش از آن در بیانیه‌ها و اظهارات مقامات آمریکایی نیز مطرح شده بود و در واقع این سفر متعاقب سفری انجام شد که رئیس جمهور آمریکا به ژاپن داشت و طی آن هماهنگی‌های لازم میان آمریکا و ژاپن برای رساندن این پیام صورت گرفت.

وی ادامه داد: پیش از این نیز وزیر خارجه ژاپن به ایران آمده بود و از حال و هوای گفت‌وگو‌ها مشخص بود که جمهوری اسلامی به هیچ وجه از موضوعی به نام میانجی گری استقبال نمی‌کند از این رو آبه پیش از این سفر نیز می‌دانست که در عمل امکان حل مسأله میان آمریکا و ایران از سوی ژاپن وجود ندارد.

زارعی اضافه کرد: با این حال نخست وزیر ژاپن به ایران سفر کرد و قصد داشت پیام رئیس جمهور آمریکا را تحویل دهد که با بیانات مقتدرانه رهبر معظم انقلاب این پیام به کناری گذاشته شد که در تصاویر نیز وضعیت آن مشخص است.

پیام ترامپ به ایران خارج از عرف ارسال شد

این کارشناس مسائل منطقه و بین الملل ادامه داد: مقام معظم رهبری در این دیدار ضمن اینکه فرمودند: ترامپ شایسته مبادله هیچ نوع پیامی نیست و به هیچ وجه پیامی نمی‌گیریم و پاسخی برای وی نخواهیم داشت، خطاب به شخص شینزو نکاتی را بیان و تصریح کردند که این مطالب برای شخص نخست وزیر ژاپن است.

وی افزود: نکته‌ای که در این بین کمتر به آن توجه شده این است که حضرت آقا در این مواجهه از موضوعی پرده برداری کردند و آن این بود که پیام ترامپ به هیچ وجه در معنای عرفی خود قرار ندارد و به این معنا است که آمریکایی‌ها در حقیقت به دنبال مذاکره و توافق نیستند؛ نه با ملت ایران و نه هیچ ملت دیگر.

زارعی ادامه داد: نکته‌ای که در صحبت‌های «شینزو آبه» عیان بود، این بود که آمریکایی‌ها سیاست‌های یک‌جانبه گرایانه دارند که در تمامی مسائل و در مواجهه با همه دنیا این سیاست را پیش گرفته‌اند.

این کارشناس اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز به طور ضمنی فرمودند: اگر این یک مذاکره واقعی و برای رسیدن به یک نقطه مشترک بین ملت ایران و آمریکا بود، ایران از مذاکره و تبادل پیام استقبال می‌کرد، اما مسأله اینجاست که این یک پیام، درخواست و یا دعوت واقعی نیست.

پیام مسالمت‌آمیزی (!) که تحریم را در پی داشت

وی در ادامه به دو نکته که مقام معظم رهبری در دیدار با «شینزو آبه» تصریح کردند، اشاره و بیان کرد: مطلب اول این بود که ما ۶ سال مذاکره کرده و به توافق رسیدیم، اما این توافق از روز‌های نخست توسط اوباما که خود از امضاکنندگان این توافق بود، با اعمال تحریم‌های جدید و تثبیت برخی تحریم ها، نقض شد و در زمان ترامپ نیز شاهد خروج آمریکا از توافق بودیم در حالی که زمانی شرایط این توافقنامه را کاملا مطلوب می‌دانستند.

زارعی در ادامه با بیان اینکه مستند دیگر مبنی بر غیرواقعی بودن پیام ترامپ از منظر رهبری این بود که پیش از این ترامپ با شینزو در توکیو مذاکره داشت و مبنا بر این بود که وی حامل پیام مسالمت آمیز باشد، اظهار داشت:، اما بلافاصله بعد از اینکه ترامپ ژاپن را ترک کرد، پتروشیمی ایران تحریم شد، پس این چه پیامی است که به دنبال آن ما را تحریم می‌کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل تأکید کرد: لذا این‌که می‌گوییم آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند و مقام معظم رهبری نیز پاسخ ترامپ را ندادند، این مبنا را دارد که طرح مذاکره یک بازی بوده و ترامپ برای اهداف سیاسی داخلی آمریکا به چیدن یک میز مذاکره (حتی اگر نتیجه‌ای نداشته باشد) احتیاج دارد و می‌خواهد ایران را به هر قیمتی به پای میز مذاکره بازگرداند.

ریاکاری ترامپ در توییت بعد از دیدار رهبری و «شینزو آبه» اثبات شد

بازی را ادامه دهند، بلافاصله ترامپ در توییت خود اعلام کرد که معلوم شد ما آمادگی مذاکره نداریم و آن‌ها نیز آمادگی ندارند؛ که همین پیام نیز نشان از ریاکاری رئیس جمهور آمریکا داشت و این سوال را باید پرسید اگر آمادگی نداشتید چرا شینزو را راهی ایران کردید و نامه فرستادید.

زارعی همچنین به بعد دیگر سفر نخست وزیر ژاپن به ایران یعنی موضوع روابط دوجانبه اشاره و بیان کرد: بحث روابط بین ایران و ژاپن به نحو رقیقی در صحبت‌های شینزو آمده و ما کمتر رد پایی از علایق اقتصادی در اظهارات وی می‌بینیم این در حالی است که روابط سیاسی میان دو کشور قرن‌ها برقرار است و خواهد بود، اما در حوزه اقتصادی شاهد روابط خاصی نیستیم و انتظار داشتیم ژاپنی‌ها طی این سفر استقلال بیشتری در این حوزه از خود نشان دهند که ندادند.

چرا ژاپن برای ارسال پیام انتخاب شد؟

وی ادامه داد: البته امیدواریم در پشت درب‌های اتفاقاتی افتاده و توافقاتی صورت گرفته باشد که روابط جدید اقتصادی میان دو کشور برقرار شود.

این کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل در پایان در پاسخ به این سوال که چرا ژاپن برای ابلاغ پیام ترامپ به ایران انتخاب شد، خاطرنشان کرد: ترامپ سعی داشت به واسطه نخست وزیر ژاپن یک پیام ریاکارانه مبنی بر این بدهد که اگر شما به نامه من پاسخ دهید ژاپنی‌ها می‌توانند در حوزه اقتصادی با شما همکاری کنند از این رو از کشور‌هایی مثل عمان یا سوییس استفاده نکرد با این حال صحبت‌های شینزو پیش از سفر، حین آن و بعد از آن نشان داد که آن‌ها هیچ قصدی برای ورود به حوزه اقتصادی نداشتند جز اینکه در باغ سبز دروغینی را به ایرانی‌ها نشان دهند.

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها