ریابکوف:

آمریکا دست از تحریک ایران بردارد

معاون وزیر خارجه روسیه با انتقاد از تصمیم آمریکا برای اعزام یک‌ هزار نیرو به خاورمیانه، از واشنگتن خواست تا دست از تحریک کردن ایران بردارد.
کد خبر: ۳۵۰۸۱۲
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۸ - 18June 2019

آمریکا دست از تحریک ایران برداردبه گزارش گروه بین الملل دفاع‌پرس، به نقل از رویترز، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه، امروز (سه‌شنبه 28 خرداد) در اظهاراتی اظهار داشت: آمریکا برنامه اعزام نیرو به خاورمیانه و اقداماتی که به نظر می‌رسد برای تحریک ایران انجام می‌دهد را متوقف کند.

ریابکوف در ادامه گفت: روسیه بارها از آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن خواسته تا از پمپاژ بدون تفکر و بی پروای تنش در منطقه انفجاری خاورمیانه خودداری کنند.

معاون رئیس جمهور روسیه گفت: آنچه اکنون می‌بینیم اقدامات بی پایان و مداوم آمریکا برای وارد کردن فشارهای سیاسی، روانی اقتصادی و نظامی به ایران به روشی تحریک آمیز است. این اقدامات چیزی نیستند به جز تلاش آگاهانه برای آغاز جنگ.

ریابکوف در ادامه گفت: اگر آمریکا خواهان جنگ نیست باید آن را نشان دهد. اگر اینچنین نیست باید آمریکا از تقویت نیروهای خود در خاورمیانه خودداری کند.

وی با اشاره به تحولات منطقه گفت: همه اینها حلقه‌های یک زنجیر است. همتایان آمریکایی ما فقط از زبان تهدید مستقیم استفاده می‌کنند که تهدید به استفاده از زور، حتی اگر به طور رسمی نبوده و از طریق درز اطلاعات یا دیگر روش‌ها صورت بگیرد، نقض آشکار و مستقیم اصول حقوق بین الملل است.

ریابکوف در مورد اقدامات ایران در خصوص برجام نیز گفت: ما این اواخر بارها گفته‌ایم انگیزه‌ای که ایران را به سمت چنین اقداماتی، از جمله تصمیم گیری درباره افزایش سقف ذخایر اورانیوم غنی شده با غلظت کم را به خوبی درک می‌کنیم. این تصمیمات در شرایطی اتخاذ می‌شود که تهران هیچ منفعتی از اجرای کامل تعهداتش در چارچوب برجام نبرده است و این کشور چاره زیادی برای تأثیرگذاری بر روند اوضاع، به غیر از کاهش اجرای تعهداتش نمی‌بینند.

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه افزود: البته این بدان معنا نیست که ما از آنچه در حال رخ دادن است حمایت می‌کنیم. چنین نیست، بلکه ما نگران روند اوضاع بوده و معتقدیم که دورنمای اجرای برجام بیش از پیش مبهم شده است. اکنون حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در بسیاری از موارد بستگی به خط مشی دارد که شرکت کنندگان اروپایی در توافق هسته‌ای با ایران (یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه) در پیش خواهند گرفت.

وی گفت: ما شاهد هستیم که دورنمای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد. در این رابطه ضروری است تا فوراً تلاش‌های مضاعفی از جمله در چارچوب کمیسیون مشترک اجرای برجام صورت بگیرد تا طرحی واقع بینانه برای انجام اقدامات لازم در جهت از سرگیری صادرات نفتی ایران در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها