به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، منابع عربی بلندپایه از برداشته شدن یک گام جدید در روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی خبر دادند که حاکی از توسعه و عمق روابط دوجانبه میان آنهاست.
به گفته این منابع، تماسهای محرمانهای میان ریاض و تل آویو برای دست یابی به توافق نظامی جدیدی در جریان است. این توافق قرار است درهایی را به روی اسرائیل باز کند که قبلاً به رویش بسته بود و حتی نمیتوانست به آن نزدیک شود. با این توافق، رژیم اشغالگر به عمق منطقه عربی نفوذ میکند.
منابع یاد شده افزودند: اسرائیل با وجود اینکه به بازار نظامی خوبی برای عربستان در فروش محصولات نظامی پیشرفته خود تبدیل شده و معاملات مالی بزرگی در این راستا با ریاض امضا کرده است، این بار میخواهد گامی جسورانه تر بردارد و تا جایی که میتواند به عمق کشورهای عربی و اسلامی که پرچم عادی سازی را بالا گرفتهاند، نفوذ کند.
این منابع هچنین گفتند: اشغالگران درحال حاضر به خاک عربستان چشم دوخته اند، و سعی دارند زمینی را تصاحب کنند که تا حد زیادی به یک فرودگاه نظامی بستهای، شبیه است تا هواپیماهای نظامی شأن که در منطقه گشت زنی میکنند، آنجا فرود بیایند و به آنها اجازه سوخت گیری داده شود. در کنار آن، نظامیان اسرائیلی نیز در این فرودگاه مستقر شوند و حتی صهیونیستها بتوانند سیستمهای کنترل و رادارها و دستگاههای جاسوسی ویژه امنیت فرودگاههای نظامی را در آنجا نصب کنند.
به گفته این منابع، اسرائیل از چند ماه پیش درخواست خود را به عربستان داده بود و اکنون درحال رایزنی و انجام دیدارهای لازم در این باره است. بنابر این درخواست، اشغالگران یک منطقه نظامی را در عربستان در ازادی دریافت پول برای دراز مدت اجاره میکنند.
این منابع گفتند: درصورتی که دو طرف در این باره به توافق برسند، ریاض قطعهای از خاک خود را به رژیم اشغالگر تقدیم میکند که اقدامی بی سابقه و پیشرفتی غیرقابل انتظار در مناسبات دوجانبه و نظامی دو طرف محسوب میشود. این اقدام افقهای تازه ای را پیش روی دیگر کشورهای عربی که در رابطه با اسرائیل خود را پشت عربستان مخفی کردند، خواهد گشود.
منابع مطلع تصریح کردند: این منطقه نزدیک فرودگاه شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز واقع است و حدود دو کیلومتر از شهر تبوک در شمال عربستان فاصله دارد.
این منطقه به لحاظ راهبردی و نظامی حساس و مهم است و نزدیک ترین منطقه عربستان به رژیم اشغالگر محسوب میشود. اسرائیل میخواهد این منطقه را به محلی برای پرواز و فرود هواپیماهایش تبدیل کند و سرویسهای جاسوسی و کنترل خود را در آنجا وضع کند. همچنین این منطقه، نقطه همکاری نظامی بزرگ بین ریاض و تل آویو به بهانه مبارزه با خطر ایران و نفوذش در منطقه خلیج فارس خواهد بود.
روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر بشدت گسترش یافته است، بویژه این گسترش را در روابط ریاض – تل آویو به وضوح میتوان مشاهده کرد. همراهی با طرح ضد فلسطینی معامله قرن، برگزاری نشست منامه برای نابودی آرمان فلسطین، رفت و آمدهای دیپلماتیک، انعقاد توافقنامهها و معاملات نظامی از جمله اقداماتی است که برخی از کشورهای عربی به ویژه عربستان، امارات و بحرین در راستای عادی سازی روابط با صهیونیستها انجام داده اند.
انتهای پیام/341