به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: ساخت نیروگاه هستهای بوشهر مهمترین پروژه روسیه در ایران است و تکمیل این پروژه بدون وقفه ادامه خواهد یافت.
بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس»، زاخارووا در کنفرانس خبری هفتگی خود گفته است: «نخستین بخش از این تأسیسات بدون کوچکترین مشکلی به بهرهبرداری رسیده و در حال تولید برق مورد نیاز ایران است و دومین واحد نیز قرار است طبق برنامه ساخته شود».
وی در ادامه تأکید کرد: «تحریمهای غیرقانونی واشنگتن مشکلاتی را بر سر تجارت با ایران ایجاد کرده، اما علیرغم تحریمها، ایران و روسیه به کار در این نیروگاه هستهای ادامه میدهند و همکاریهای دو کشور در این زمینه متوقف نخواهد شد.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد: «ما نیز در مقابل این تحریمها دست روی دست نخواهیم گذاشت و خودمان را با شرایط شرکای ایرانی تطبیق میدهیم و به توسعه طیف اقدامات در جهت حفاظت از روابط دو کشور در زمینه مالی، اقتصادی و تجاری ادامه میدهیم».
زاخارووا درباره اثرات تحریمهای آمریکا روی پروژه بازسازی رآکتور اراک نیز صرفا گفت که این مسئله موضوع مهمی در نشست کمیسیون مشترک برجام بود که در تاریخ 28 ژوئن (هفتم تیر) در وین برگزار شد.
وی ادامه داد: «همانطور که در خاطر دارید، چین و انگلیس برای انجام بازسازی راکتور اراک ابراز تمایل کردهاند. ما معتقدیم که تمام کشورهای طرف برجام باید به عنوان ضامن جمعی اجرای پروژههای توافق شده که بخشی از این توافق است، رفتار کنند و تمایل خود برای همکاری در اجرای کامل این توافق را بدون توجه به تحریمها نشان دهند».
بر اساس این گزارش، شرکت روساتم در حال حاضر در حال اجرای پروژه ساخت واحد دوم نیروگاه هستهای بوشهر با ظرفیت دو هزار و 100 مگاوات است. همانطور که در ماه ژوئن سال جاری میلادی گزارش شده بود، این شرکت دولتی روسیه در نظر دارد، نخستین مرحله بتنریزی این واحد نیروگاهی را آغاز کند که این به معنای آغاز رسمی ساخت دومین واحد این نیروگاه در ماه سپتامبر است.
بنا بر گزارش وبسایت سازمان انرژی اتمی ایران، پس از تعلیق پروژه نیروگاه اتمی بوشهر توسط شرکت کرافت ورک اونیون در دیماه 1358، به دنبال امضای موافقتنامه همکاریهای صلحآمیز اتمی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در مرداد 1371، قرارداد تکمیل واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر بین سازمان انرژی اتمی ایران و پیمانکار روس وابسته به وزارت انرژی اتمی روسیه در دی 1373 به امضا رسید.
شهریور 1390 واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر پس از گذراندن موفقیتآمیز آزمونهای راهاندازی برای نخستین بار به شبکه برق سراسری متصل شد. واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر پس از موفقیت در تستهای دوره راهاندازی در مهر 1392 به شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر، تحویل موقت شد. درنهایت، ابتدای سال 1395 به صورت دائم تحویل طرف ایرانی شد.
«علی اصغر زارعان» دستیار رئیس سازمان انرژی اتمی فروردین امسال اعلام کرده بود: «برای فاز دو و سه نیروگاه بوشهر نزدیک ۱۰ میلیارد دلار برآورد بودجه و هزینه شده که تابستان امسال بتن ریزی آن آغاز میشود و نزدیک یک میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب نیز خاکبرداری شده است.»
انتهای پیام/ 341