شمخانی:

غنی‌سازی اورانیوم حق همه کشور‌های عضو معاهده NPT است و قابل سلب نیست

دبیر شورای عالی امنیت ملی در واکنش به اظهارات مداخله‌جویانه جان بولتون، غنی‌سازی اورانیوم را حق همه کشور‌های عضو معاهده NPT خواند که قابل سلب و اعطا نیست.
کد خبر: ۳۵۴۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۱ - 20July 2019

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی روز جمعه در یادداشتی کوتاه در واکنش به اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نوشت:

۱-️غنی سازی اورانیوم برای مصارف صلح آمیز، حق همه کشور‌هایی است که عضو معاهده NPT هستند و قابل سلب یا اعطا نیست.

۲-️ آمریکایی‌ها چنین تفسیری از NPT نداشتند و ایران در سال ۱۳۹۱ وادارشان کرد که به چنین حقی اعتراف کنند و بعد پای میز مذاکره بنشینند.

۳-️پذیرش حق قانونی ایران برای غنی سازی اورانیوم از سوی آمریکا، شرط وروداین کشور به مذاکرات هسته‌ای بود و نه نتیجه آن.

۴-️ کشور‌های ۱+۵ در موافقتنامه برجام بر حق قانونی ایران برای داشتن غنی سازی اورانیوم از سوی ۱+۵ صحه گذاردند و بر آن تاکید کردند.

۵-قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، حق غنی سازی ایران را تبدیل به سندی بین المللی و الزام اور برای کشور‌های جهان کرد.

۶-️ اظهارات مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا که طی ان حقوق ایران برای غنی سازی اورانیوم را نفی کرده است، نمادی از بدعهدی، یکجانبه گرایی و نادیده گرفتن مجموعه هنجار‌های بین‌المللی بوده و فاقد هرگونه ارزش و اعتبارحقوقی است.

۷-️اظهاراتی از این دست نشان می‌دهد که اقدام ایران برای کاهش پلکانی تعهدات برجامی تنها مسیر مواجهه با کشوری است که پذیرش هرگونه تعهد را برنمی‌تابد.

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیروز (جمعه) در صفحه توئیترش نوشت: «یکی از بدترین اشتباهات برجام که در حال حاضر خود را نمایان کرده است، اجازه دادن به ایران برای حفظ توانمندی غنی سازی آن است. نباید غنی سازی برای ایران باشد و تا زمانی که ایران جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و فعالیت‌های شرورانه خود را ترک نکند، حداکثر فشار بر ایران ادامه خواهد یافت.»

بولتون 11 تیر ماه و قبل از ورود ایران به گام دوم توقف برخی تعهدات برجامی به افزایش سقف غنی سازی ایران واکنش نشان داد و در پیامی در توئیتر نوشت: «هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران غنی سازی خود را افزایش دهد، مگر آنکه این اقدام بخشی از تلاش‌ها برای کاهش زمان گریز برای تولید تسلیحات هسته‌ای باشد.»

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار