عضو مجلس خبرگان رهبری:

16 آذر یکی از مظاهر استکبار ستیزی است/ ابعاد مختلف ۱۶ آذر نیازمند تبیین علمی است

آیت الله سید احمد علم‌الهدی گفت: 16 آذر، در تاریخ ایران اسلامی به عنوان یکی از مظاهر اصلی استکبارستیزی شناخته می‌شود و باید به عنوان یک حادثه شکل گرفته، مورد بررسی علمی قرار بگیرد.
کد خبر: ۳۵۵۷۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵ - 06December 2014

16 آذر یکی از مظاهر استکبار ستیزی است/ ابعاد مختلف ۱۶ آذر نیازمند تبیین علمی است

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، آیت الله سید احمد علمالهدی ظهر امروز در جمع تشکلهای دانشجویی خراسان رضوی به مناسبت سالروز 16 آذر اظهار کرد: 16 آذر، در تاریخ ایران اسلامی به عنوان یکی از مظاهر اصلی استکبارستیزی شناخته میشود و باید به عنوان یک حادثه شکل گرفته، مورد بررسی علمی قرار بگیرد.

وی افزود: متاسفانه تحلیل و تبیین جامعی از این رخداد بزرگ به درستی صورت نگرفته است، 16 آذر به خودی خود یک حرکت دانشجویی نبود بلکه زمینهساز حرکت دانشجویی شد.

آیت الله علم الهدی بیان کرد: جریانهای مختلف همیشه درصدد مصادره این روز برمیآیند.

وی افزود:  16 آذر در سال 1332 روز رخداد حادثهای است که در دانشگاه تهران واقع شد و سه دانشجو شهید شدند، ماهیت این دانشجویان چه بود و از چه تباری بودند؟ ابعادی که منجر به شهادت این دانشجویان شد چه ابعادی بود؟ باید ابعاد شناخته شود و حادثهای که به عنوان یک افتخار ثبت شده و مبدا حرکت نخبه ترین قشر جامعه است صورت گیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: 16 آذر یک حرکت دانشجویی نبود بلکه منجر به یک حرکت دانشجویی شد, زمانی که دانشگاهها در سال 32 بازگشایی شد دانشجویان در یک فضای سیاسی خاصی درس خود و فصل تحصیلی جدید را آغاز کرد, سال 32 فضای دانشگاهی یک فضای محدود بود.

امام جمعه مشهد مقدس با اشاره به اتفاقات سال 32 گفت: دکتر مصدق در این سال سقوط کرد و سپهبد زاهدی به عنوان لیدر کودتا زمام اداره کشور را به دست گرفته بود، شاه با کمک آمریکاییها بازگشته بود، ساواک به عنوان یک جریان فوق العاده شنیع و خفقان آفرین در کشور، رجال سیاسی و لیدرهای حرکتهای ملی و مذهبی و عوامل دکتر مصدق را به زندان انداخت.

آیت الله علم الهدی بیان کرد: بعد از کودتای 28 مرداد برای نخستین بار کشور دچار اختناقی شد که به واسطه ورود کاردار انگلیس به ایران بود.

وی گفت: آنان به صورت یک گردان کماندو ارتش معروف به گردان جانباز به صورت مسلح وارد دانشگاه شدند و جلوی دانشکده فنی دانشگاه تهران مستقر شدند. هیچ حرکتی در 16 آذر انجام نشده بود و دانشجویان در حال حرکت به کلاسها بودند، اینها روی دانشجویان آتش گشودند و دانشجویان شریعت رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگ نیا کشته شدند.

آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه مسئله 16 آذر خود جنبش دانشجویی نبود بلکه منشأ حرکت دانشجویی بود گفت: جنبش ضد امریکایی دانشجو از این لحظه شروع شد؛ از 14 آذر جنبش ضد انگلیسی بود و پس از کشته شدن این سه دانشجو، جنبش تبدیل به یک جنبش ضد آمریکایی شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها