ریابکوف: روسیه به کسی اجازه نمی‌دهد با زبان زور صحبت کند

معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه آمریکا توافقات بسیار مهمی در عرصه کنترل تسلیحات را از بین برده، تأکید کرد ادامه این خط‌مشی واشنگتن، باعث آسیب رساندن جدی به امنیت راهبردی جهان و تضعیف مواضع خود آمریکا خواهد شد.
کد خبر: ۳۵۶۳۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴ - 02August 2019

ریابکوف: روسیه به کسی اجازه نمی‌دهد با زبان زور صحبت کندبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «تاس» تاکید کرد که مقامات مسکو در رابطه با وضعیت به وجود آمده درباره پیمان نابودی موشک‌های برد کوتاه و متوسط، به کسی اجازه نمی دهد تا با آنها با زبان زور صحبت کند.

این دیپلمات بلندپایه گفت: «ما به کسی اجازه نمی دهیم که با ما با شیوه اعمال فشار، تهدید و استفاده از زبان زور برخورد کند. طرف روسی امیدوار است که عقل سلیم و توجه به امنیت کل قاره اروپا و امنیت جهانی از سایر ملاحظات مربوط به استفاده از زور و اعمال فشار در تمام سیاست‌ها پیشی بگیرد.»

ریابکوف اعلام کرد که مسکو به آمریکا و ناتو پیشنهاد می‌کند تا به موازات روسیه مهلت قانونی برای استقرار موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط تعیین کنند.

وی درباره امکان بازگشت به توافقنامه مربوط به کنترل بر چنین سیستم‌های، یادآور شد: «هیچکس مسئله توافق را از دستور کار حذف نکرده است. البته ما مبتکر انجام مذاکرات با آمریکایی‌ها نخواهیم بود و این مسئله را رئیس جمهوری روسیه در اول ماه فوریه سال جاری آشکارا اعلام کرد. ولی به آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو پیشنهاد کرده‌ایم که امکان اعلام مهلت قانونی برای استقرار موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط، همانطور که ما اعلام کرده‌ایم، را مشخص کنند.»

سرگئی ریابکوف در عین حال یادآور شد که مسکو قصد ندارد به اظهارات مقامات ناتو درباره عدم استقرار موشک‌های هسته‌ای در اروپا اعتماد کند.

وی افزود: « تاکنون مقامات ناتو به ما اطمینان داده‌اند که چنین قصدی را ندارند. ولی نمیتوان به چنین وعده‌های کلی اعتماد کرد. ناتو به طور مکرر وعده‌های خود و تعهداتی که بر عهده گرفته را نقض کرده و طرح‌ها و اهداف خود را تغییر داده است،به همین دلیل مسلماً نمی‌توان به چنین اظهاراتی اطمینان کامل داشت.»

معاون وزیر امور خارجه روسیه در این مصاحبه همچنین یادآور شد، ایالات متحده با از بین بردن توافقات بسیار مهمی در عرصه کنترل تسلیحاتی، از جمله پیمان نابودی موشک‌های برد کوتاه و متوسط، در نهایت به منافع خود واشنگتن آسیب می‌رساند. به گفته وی، تصمیم گیری مقامات آمریکایی درباره خروج از پیمان موشکی، تاثیر بسیار منفی بر امنیت راهبردی جهان دارد. این مسئله ادامه خطی مشی واشنگتن در جهت از بین‌بردن توافقات مهم در عرصه کنترل تسلیحات است. این اقدام نشانه آن است که آمریکا خط مشی را دنبال می‌کند که با ایجاد موانع که به عقیده آنها در این عرصه دارای اولویت است، در نهایت نه تنها باعث تقویت ثبات جهانی نمی شود، بلکه منجر به تقویت مواضع آمریکا هم نخواهد شد و این مسئله در نهایت امر به ضرر منافع خود آنهاست.

این دیپلمات بلندپایه افزود، مسکو ادعاهایی درباره واشنگتن دارد که بسیار بیشتر از ادعاهایی است که طرف آمریکایی علیه روسیه مطرح کرده و در عین حال این ادعاها قابل اثبات هستند.

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها