به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، به مناسبت یکصدوسیزدهمین سالگرد نهضت مشروطه، موسسه فرهنگی هنری «قدر ولایت» کتابهایی را که در خصوص این رویداد مهم تاریخ معاصر ایران تولید و منتشر کرده است، معرفی میکند:
۱ـ در مشروطه چه گذشت؟
این مجموعه در پنج جلد، گردآوری و تدوین گروه تحقیق موسسه فرهنگی هنری قدرولایت منتشر شده است.
۲ـ مشروطه از آغاز تا سرانجام
تاریخ، معلم انسانهاست. قرآن کریم و آموزههای اسلام بر مساله تاریخ و درس و عبرت گرفتن از آن تائید بسیار دارد.یکی از مقاطع مهم تاریخ ایران اسلامی، که چندان از آن فاصله هم نگرفته ایم، مشروطه است.
مطالعه مقطع مشروطه به جهت وجود پدیده ها و حرکات و عوامل مشابه انقلاب اسلامی با نهضت مشروطه مانند: حضور مردم و روحانیت و علما، اسلامخواهی و عدالت طلبی، حضور دشمنان سرسخت و تلاشهای آنان برای انحراف در مسیر خواستهای مردم، همواره مورد تاکید حضرت امام و مقام معظم رهبری برای آگاهی از آن و درس و عبرت گرفتن بوده است. در این کتاب بطور نسبتا مشروح با رویدادها و وقایع مشروطه و سرانجام آن، بطور مستند و مصور بحث شده است.
۳ـ عینک شیخ
دوره مشروطه و نهضت آن، یکی از حساسترین و در عین حال عبرتآموزترین مقاطع تاریخ معاصر ایران است شیخ فضلالله نوری، پیشرو این نهضت در فراز و نشیبهای انحراف آن، به یکی از مخالفین سرسخت تبدیل میشود و دلایل آن را بطور آشکار و صریح یکی در ورود منحرفین از فرقه بهائیت و مادّیون و دیگری دخالت دولت انگلستان و تبعیت منورالفکران از سفارت خانه آن کشور، اعلام میکند.
تروریستهایی که در انجمنها و محافل سرّی و نیمه مخفی و پشت سر منورالفکران جا گرفته بودند چند بار به ترور شیخ اقدام کردند و بارها به مدرسه و بیت شیخ هجوم بردند و علیه او تبلیغات وسیع تهمت و دروغ راه انداختند. در این کتاب بطور مستند چند گوشه از این وقایع بصورت داستان بیان شده و خواننده با این بخش پُرهیجان و پُرواقعه و باطن آنها آشنا میشود.
۴ـ من تقیزاده هستم
از آنجا که سیدحسن تقیزاده با عمر طولانی خود، نزدیک به هشتاد سال به طور فعّال در این سالها زیسته و در کوران حوادث این سالها بوده و مسئولیتهای بزرگی بر عهده داشته است، به عنوان راوی این حوادث و رویداها انتخاب شد و اینک جلد اوّل این کتاب منتشر میشود. در این جلد رویداها و وقایع پیش از شروع نهضت مشروطه تا کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ بررسی شده است.
جلد دوم که شامل رخدادهای بعد از کودتای رضا خان تا سال ۱۳۴۸ است، در دست تدوین قرار دارد. روایتهای سیدحسن تقیزاده در این کتاب کاملاً مستند است و گاه برای یک فراز آن چندین سند که نشان از متقن بودن آن دارد، ارائه شده است. تألیف جلد اوّل این کتاب بیش از یک سال زمان برده است.
انتهای پیام/ 121