«سید محمدمجتبی حسینی» معاون هنری وزارت ارشاد در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با اشاره به اهمیت پرداختن به پیکره کتاب اظهار داشت: ما در طول تاریخ همانطور که به محتوای کتاب احترام میگذاشتیم و سعی میکردیم بهترین و نابترین معارف را در قالب کتاب عرضه کنیم؛ به قاب و قالب کتاب نیز اهمیت میدادیم و سعی میکردیم آراستهترین شکل برای این معانی بلند را درنظر بگیریم.
وی گفت: اگر این سخن حُب وطن تلقی نشود باید گفت، بهترین آثار کتابآرایی متعلق به تاریخ و فرهنگ کشور ما بوده است. یکی از بهترین نمونههای کتابآرایی در بین ملل دنیا همواره متعلق به فرهنگ ایران است اما در سالهای قرن اخیر کمتر به آراستن کتاب توجه شده است.
معاون هنری وزارت ارشاد تصریح کرد: کتابگران، براقان، صحافان، جلدسازان همگی متخصصین کتابآرایی بودهاند اما این روزها شاهدیم در کنار تحصیلات دانشگاهی در رشته گرافیک، رشته طراحی کتاب در تحصیلات تکمیلی وجود ندارد درحالی که دنیا این رشته و عرصه را جدی گرفته و به آن میپردازد. بجاست که ما نیز در عرصه تحصیلات هنری، رشته طراحی کتاب را به عنوان یک بخش تکمیلی در نظر بگیریم.
حسینی به برگزاری سومین دوسالانه «نشان شیرازه» اشاره کرد و گفت: امیدوارم دوسالانه هنر طراحی کتاب «نشان شیرازه» که امسال شاهد سومین دوره آن بودیم، امتداد پیدا کند و درخشانتر از همیشه بتواند راهش را باز کند.
وی به اهمیت زیبایی کتاب جهت عرضه و فروش اشاره کرد و ادامه داد: صورت کتاب برای دعوت مخاطب به خود بسیار مهم است تا خواننده را به دعوت کند. اگر برای زیبایی کتاب اهمیت قائل شویم، حتماً این وجه موجب تقویت فروش و در نهایت افزایش سرانه مطالعه خواهد شد.
معاون هنری وزارت ارشاد درخصوص وضعیت پیکره کتب منتشر شده عرصه دفاع مقدس گفت: در این سالها کتابهای فوقالعادهای در عرصه دفاع مقدس منتشر شده که از نظر شکل و شمایل و طراحی بی نظیر بودهاند.
انتهای پیام/ 121