فرزاد ادیبی عضو هیئت داوران سومین دوسالانه هنر طراحی کتاب «نشان شیرازه» که با هدف تأکید بر اهمیت طراحی یکپارچه و خلاقانه پیکره کتاب برگزار میشود در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، اظهار داشت: طی برگزاری سه دوره «نشان شیرازه»، کیفیت کارهای داوری شده تغییری نکرده و فکر میکنیم این رویداد فرهنگی باید تاثیر بیشتری داشته باشد تا در دورههای بعدی شاهد بازدهی بهتر آثار باشیم.
وی به سطح پایین کیفیت کتابسازی و طراحی آثار داوری شده در «نشان شیرازه» اشاره کرد گفت: همه چیز دست به دست هم داده تا کیفت و سطح بصیری جامعه پایین باشد. همان اتفاقاتی که در صنعت، جامعه و دانشگاهها رخ داده، در صنعت نشر و هنر هم رخ داده و این اتفاق چیزی نیست که جدای از جامعه باشد بلکه متاثیر از جامعه است.
این عضو هیئت داوران دوسالانه «نشان شیرازه» تصریح کرد: برای ارتقای سطح بصیری جامعه نیازمند یک مدیریت کلی و همت جمعی هستیم تا بتوانیم راه درست را انتخاب و انرژی خود را در آن راه صرف کنیم تا در گرافیک متوقف نشویم و تا حد ممکن پیشرفت کنیم.
ادیبی خاطرنشان کرد: ارتقای سطح بصری کار یک نفر و یک مجموعه نیست بلکه همت جمعی لازم است و باید همه بخواهند سطح فرهنگ بصری جامعه، از جمله فرهنگ بصری کتاب را ارتقا دهند. سطح کیفیت گرافیک ما در گذشته بهتر و بیشتر از امروز بوده است البته اُفت کیفی این موضوع نسبت به گذشته زیاد نیست و با تدبیر قابل جبران است.
وی به تاثیر کیفیت کتابسازی بر افزایش سطح مطالعه اشاره کرد و عنوان کرد: افزایش کیفیت کتاب قطعاً موجب افزایش سطح مطالعه خواهد شد چراکه کتابسازی درست و گرافیک آن موجب تسهیل خوانش خواهد شد. نوع فونت و صفحهآرایی کمک به تفهیم بهتر مطالب کتاب میکند که همگی از چشماندازهای «نشان شیرازه» و موجب افزایش سطح مطالعه خواهد شد.
این عضو هیئت داوران دوسالانه «نشان شیرازه» درخصوص سطح کیفی کتب دفاع مقدس به لحاظ کتابسازی گفت: من سالها با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در روند تولید کتاب و گرافیک همکاری داشتهام؛ کارهایی که در زمینه دفاع مقدس منتشر میشود به لحاظ کتابسازی و گرافیک قابل توجهاند اما این روند باید همواره بهروز رسانی شود تا در جذب مخاطب موفقیت حاصل شود.
انتهای پیام/ 121