سردار عامری:

برگزاری جایزه ادبی یوسف به صورت بین‌المللی/ طرح آبونمان کتاب در سطح گسترده‌ای انجام خواهد شد

رییس ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با شرح مولفه‌های «طرح جامع حوزه ادبیات دفاع مقدس» ضمن اشاره به نکات این طرح گفت: گفتمان دفاع مقدس برای عمومی شدن باید با حضور رسانه‌ها محقق شود تا فرصتی ایجاد شود که زودتر به اهداف خود برسیم.
کد خبر: ۳۵۶۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۴ - 07August 2019

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، در نشست هم‌اندیشی «رسانه و ادبیات پایداری» صبح امروز (چهارشنبه) در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار «داوود عامری» رییس شورای فرهنگی اجتماعی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اظهار داشت: همانطور که می‌دانید این نشست فرصتی است برای اینکه بتوانیم درباره ادبیات پایداری گفت‌وگو کنیم تا با تشریک مساعی اقدامات لازم را انجام دهیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد فرهنگ دفاع مقدس بیانات ارزشمندی داشته‌اند که بار‌ها نیز بر آن تاکید کرده بودند که دفاع مقدس گنجی بی‌پایان است که باید بیشتر روی آن کار شود. نیاز ما این است که ادبیات پایداری را جهانی کنیم. رهبر انقلاب اسلامی با اینکه از فعالیت‌های این حوزه رضایت داشتند، اما آن را کافی نداستند. ادبیات دفاع مقدس حاوی نکات ارزشمندی است که باید برای جهانیان مطرح شود. مردم دنیا باید بدانند چه بر رزمندگان ما گذشته است.

وی در ادامه گفت: با بررسی‌های علمی باید نشان دهیم جنگ تحمیلی حقیقتا دفاعی مقدس و جنگی با شرافت بود که در آن ما از مرز‌های ارزشی خود دفاع و عالی‌ترین ارزش‌ها و صفات انسانی را خلق کردیم. نمونه بارز آن رفتار ما اسرای عراقی بود که قابل مقایسه با رفتار دشمن با آزادگان ما نیست. در سخت‌ترین شرایط رهبر ما اجازه ندادند که مناطق مسکونی مورد حمله هوایی قرار گیرد.

رییس ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس توضیح داد: این دستاورد‌ها می‌تواند الگویی برای جهان باشد باید بدانیم که چگونه این ارزش‌ها را به جهان صادر کنیم تا ذهنیت آن‌ها را نسبت به جنگ تحمیلی روشن کنیم. دفاع مقدس دارای فراز‌هایی انسانی است که باید سعی کنیم با گویش‌های مختلف آنها را اشاعه دهیم چرا که این هشت سال دفاع مقدس برای سال‌های متمادی می‌تواند ما را به آینده امیدوارتر و ثابت قدم کند.

وی در ادامه گفت: در هشت سال جنگ گسترده‌ای که علیه ایران تحمیل شد توانستیم پیروز شویم و شیرینی آن می‌تواند با ادبیات پایداری به نسل آینده منتقل شود تا حداکثر استفاده از این گنجینه را داشته باشیم. ما با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که ما را به تمدن نوین اسلامی رهنمون می کند باید سعی می‌کنیم آثار ارزشمندی را خلق کنیم. اما لازم است که هم‌افزایی بیشتری صورت بگیرد تا محیطی فراهم شود تا نهضت فرهنگی دفاع مقدس شکل گیرد. برای همین از همه می‌خواهیم که دست ما را در این راه بگیرند. همه نخبگان و مراکز مرتبط می‌توانند به ما کمک کنند.

سردار عامری در خصوص مولفه‌های این اقدام توضیح داد: نمی‌خواهیم تلاش‌های خبرنگاران و اصحاب رسانه را در حوزه دفاع مقدس نفی کنیم، اما میزان حضور آن‌ها در این حوزه کم شده است که باید راهی برای حضور حداکثری پیدا کرد. در طرح جامع ادبیات حوزه دفاع مقدس چند نکته را باید عرض کنم. نکته اول شناخت موضوع و مخاطب است، نکته دوم تنوع موضوع است، کیفیت، کمیت در سطح ملی و جهانی از نکات دیگر است. در تجمیع خاطرات دفاع مقدس، سوژه‌یابی از موارد دیگر این طرح است که با حضور نخبگان باید عملی شود. همچنین ایجاد تفکر جدید برای جهانی شدن از مولفه‌های این طرح است. ما بهترین پاسداری از صلح را داریم که باید افکار جهانی با آن آشنا شوند برای همین در حوزه ترجمه آسیب شناسی‌هایی شده است و تا پایان سال چاپ ۲۰ اثر در سطح جهانی با حضور ناشران بین‌المللی عملی خواهد شد.

وی ادامه داد: در بحث عرضه و توزیع، طرح آبونمان کتاب را خواهیم داشت تا سطح گسترده‌ای از مخاطبان را پیدا کنیم و در گام‌های بعدی آن را گسترش بیشتری دهیم. ایجاد خانه کتاب دفاع مقدس اقدام موثر و محلی است برای تبادل نظر. شورا‌های ادبیات دفاع مقدس از برنامه‌های دیگری است که با حضور نویسندگان و نخبگان این حوزه ایجاد خواهد شد. استعدادیابی از نویسندگان تحت عنوان نشست قلم برگزار خواهد شد تا نویسندگان جوان و نوقلمان وارد ادبیات پایداری شوند.

وی در ادامه بیان داشت: گونه‌های مختلف ادبیات پایداری بخصوص ادبیات کودک و نوجوان باید تقویت شده و رشد پیدا کنند. برگزاری حشنواره‌های ملی و بین‌المللی و دوسالانه کتاب سال دفاع مقدس با قوت بیشتری برگزار خواهد شد. همچنین جایزه جهانی یوسف به صورت بین‌المللی برگزار خواهد شد. از امسال کنگره شعر دفاع تحت عنوان شعر مقاومت به صورت جهانی برگزار می شود. تلاش‌هایی صورت گرفته تا ارتباط خود را با مخاطبان افزایش دهیم و اپلیکیشن کتاب دفاع مقدس قبل از دهه فجر ایجاد رونمایی می‌شود که بخش‌های متنوعی خواهد داشت. نمایشگاه‌های سه گانه استانی، ملی و بین‌المللی داریم که با اتفاقات تازه‌ای برگزار می‌شوند.

رییس ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: گفتمان دفاع مقدس برای عمومی شدن باید با حضور رسانه‌ها محقق شود تا فرصتی ایجاد شود تا زودتر به اهداف خود برسیم. هدف این است تا صحنه جدیدی در ادبیات دفاع مقدس ایجاد شود.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار