سردار علی فدوی عنوان کرد:

آمریکایی ها نمی توانند تامین کننده امنیت در خلیج فارس باشند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت: در زمان جنگ سیاست ما حداقل تشنج در خلیج فارس بود. اگر در همان زمان یک کشتی از نیروی دریایی سپاه مورد اصابت قرار می گرفت به ما اجازه منهدم کردن تنها یک کشتی امریکایی داده می شد.
کد خبر: ۳۵۸۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۹ - 24September 2013

آمریکایی ها نمی توانند تامین کننده امنیت در خلیج فارس باشند

به گزارش خبر گزاری دفاع مقدس، دریادارعلی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با بیان اینکه نیروی دریایی سپاه رسماً در 26 شهریور 64 به فرمان امام خمینی(ره) موجودیت پیدا کرد، گفت: قبل از آن، قرارگاه نوح (ع) هم مجموعه توانمندی های سپاه را تحت کنترل عملیاتی داشت. این قرارگاه مثل  قرارگاه کربلا و نجف درگیر جنگ زمین بود و گاهی در جنگ های شمال خلیج فارس و در محدوده آبهای جنوب عراق عملیات انجام می داد.

وی ادامه داد: عملیات والفجر 8 و کربلای 5 در جنگ نقش تعیین کننده ای داشت. تا قبل از آن این تفکر رایج بود که این جنگ غالب و مغلوب ندارد و این بهترین حالت ممکن برای دنیای استکبار و دنیایی که جنگ را بر ما تحمیل کرد، بود. اگر جنگ 20 سال هم بعد از پیروزی در بیت المقدس و فتح خرمشهرادامه پیدا می کرد برای دنیای استکبار موضوعی بی اهمیت بود. این موضوع تحلیل گران خصوصاً آمریکایی ها را بر هم زد و این تفکر غالب شد که جنگ می تواند یک غالب داشته باشد که قطعاً آن عراق نخواهد بود.

فرمانده نیروی دریایی سپاه درادامه با اشاره به ورود فیزیکی آمریکا به جنگ افزود: آمریکایی ها در زمستان  سال 65، اواخر عملیات کربلای 5 تصمیم گرفتند به صورت فیزیکی در خلیج فارس وارد جنگ شوند. آمریکایی ها در زمستان 65 با 10-15 شناور وارد خلیج فارس شدند و در همین زمان بود که به نیروی دریایی ایران ابلاغ شد که درخلیج فارس حاضر شود.

سردار علی فدوی گفت: ما از اولین روز سال 66 وارد خلیج فارس شدیم. این در حالی بود که روبروی ما نیروهای نظامی عراق نبود، بلکه آمریکایی ها بودند. در طی این یک و نیم سال 140 عملیات مقابل به مثل در نیروی دریایی سپاه صورت گرفت. 17 عملیات موشکی ساحل به دریا و 5 عملیات ویژه انجام شد و چندین درگیری مستقیم با ناوهای آمریکایی داشتیم.

وی افزود: در 27 مهرسال 66 بزرگ ترین بحران اقتصادی دنیا بعد از بحران 1929 متاثر ازدرگیری های خلیج فارس به وقوع پیوست. بر خلاف ادعاهای امریکا برای برقراری امنیت کشتی رانی و انرژی در خلیج فارس، دو سکوی نفتی ایران مورد تهاجم قرار گرفت.  بعضی از کارشناسان اقتصادی مدعی شدند سقوط ارزش سهام در این روز از سقوط ارزش سهام در سال 1929 بیشتر بود.

دریادارعلی فدوی افزود: سیاست ما حداقل تشنج در خلیج فارس بود. اگر در همان زمان یک کشتی از نیروی دریایی سپاه مورد اصابت قرار می گرفت به ما اجازه منهدم کردن تنها یک کشتی امریکایی داده می شد. در صورت کسب مجوز ما می توانستیم 20 کشتی را مورد اصابت قرار دهیم و با این اتفاق تمام معادلات جهانی تغییر پیدا می کرد. در آن زمان آمریکایی ها کاروانی برای بردن نفت کویت از خلیج فارس به راه انداختند. امام خمینی (ره) فرموده بودند که اگر من بودم این کاروان را منهدم می کردم.

دریادار فدوی ادامه داد: امام بلافاصله بعد از این اظهار نظر فرمودند فرماندهان نظامی جلسه ای برقرار کنند و تصمیم بگیرید و اجرا کنید. اولین کاروان به صورت خاصی منهدم شد. کشتی "سونگاری" در بندر احمدیه مورد اصابت قرار گرفت. درست بیست ساعت بعد کشتی "سی ایل سیتی" مورد اصابت قرار گرفت و حالا باید امریکا جواب این موضوع را می دادند. آمریکا چون همه این اتفاقات را منتسب به ما می دانستند سکوهای "رشادت" و "رسالت" را مورد اصابت قرارداد و روز بعد سکوی احمدیه هم مورد اصابت قرار گرفت.

فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: در آن زمان آمریکایی ها مدعی بودند با 86 فروند کشتی در خلیج فارس بدنبال تامین امنیت انرژی در جهان هستند اما در طول 8 سال جنگ 550 کشتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفت که 48 درصد آن در شش و نیم سال و 52 درصد در یک و نیم سال منهدم شدند. در شش و نیم سال آمریکا در منطقه حضور نداشت ولی درمدت حضور آمریکا امنیت خلیج فارس بیش از گذشته به خطر افتاد. این موضوع باید مورد توجه کشورهایی باشد که وابستگی تام به انرژی خلیج فارس دارند. کشورهای منطقه باید بدانند که آمریکایی ها نمی توانند تامین کننده امنیت در خلیج فارس باشند و ایران توانمندی تامین این امنیت را دارد.

این مقام عالی رتبه نظامی کشورمان افزود: جمله ای از یک فرمانده آمریکایی در سال 63 نقل شده است که محتوای جالبی دارد. این فرمانده آمریکایی می گوید: " ناو های هواپیمابر آمریکا درخلیج فارس نه تنها قادر نیستند ماموریت های خود را انجام دهند بلکه حتی نمی توانند از خود در برابر قایق های تندرو حفاظت کنند." آن زمان در اطراف  ناوهای جنگی آمریکا عملیات هایی انجام می شد که حتی ضعیف ترین کشورهم قادربه انجام آن بودند.

سردار فدوی در پایان تاکید کرد: نیروی انسانی سپاه محور و محیط بر همه توانمدی های دیگر این نیروست و توان نیروی دریایی سپاه علتی است برای تغییر راهبردی آمریکایی ها درهمه موضوعات مرتبط با منطقه.

نظر شما
پربیننده ها