اصغر نوری مطرح کرد؛

دلایل استقبال تماشاگران از نمایش بدون سلبریتی «ستاره شناس»

مترجم و کارگردان نمایش «ستاره شناس» که این روزها در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر با استقبال مخاطبان مواجه شده از دغدغه‌های خود برای به صحنه بردن یک تئاتر بدون سلبریتی‌های دنیای تصویر سخن گفت.
کد خبر: ۳۶۲۵۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۹ - 21September 2019

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «اصغر نوری» مترجم و کارگردان نمایش «ستاره شناس» که این روزها در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر با استقبال تماشاگران روبه رو شده با اشاره به رضایت مخاطبان از محتوای این اثر نمایشی اظهار داشت: به طور کلی از بازتاب و واکنشی که تماشاگران پس از پایان اجرای نمایش نشان می‌دهند راضی‌ام و اعتراف می‌کنم استقبال مردم بیشتر از تصور ذهنی‌ام بود که خوشبختانه این موضوع برایم ارزش به صحنه بردن نمایش را دو چندان کرده است.

وی ادامه داد: در این چند روزی که از اجرای نمایش «ستاره شناس» در تالار سایه تئاتر شهر می‌گذرد هنرمندان زیادی هم از نمایش ما دیدن کردند که خوشبختانه نظر تعداد زیادی از آنها هم پس از تماشای اجرا دربرگیرنده واکنش‌های مثبتی بود. اما برای من غیر از تماشاگران تئاتری که اغلب همکاران و دوستان ما هستند، تماشاگران غیرتئاتری هم دارای اهمیت بسیار ویژه‌ای هستند که هرشب تلاش می‌کنم با آنها گفتگو کرده و نظرات مثبت و منفی‌شان را دریافت کنم. جالب است بدانید برخی از این نظرات فارغ از نکات مثبت و منفی که دارند به قدری برایم ارزشمند و جالب توجه هستند که خودم هم به آن فکر نمی‌کردم.

نوری گفت: این برای من بسیار مهم است تماشاگری که رابطه چندان عمیقی با تئاتر ندارد می‌آید و با دقت به تماشای نمایشی می‌نشیند که برایش دربرگیرنده نکات جالب توجهی است. آنها در اغلب موارد تفسیرهای جالب و ظریفی از نمایش «ستاره شناس» دارند که قطعا تا مدت‌ها روی این نظرات فکر می‌کنم. البته که نزدیک به دو سوم این آرا و نظرات طی روزهای گذشته نشان از رضایتی دارد که به من و گروه اجرایی انرژی مضاعفی را منتقل کرده است.

این مترجم و پژوهشگر شناخته شده تئاتر کشورمان که طی سال‌های اخیر آثار متعددی را در حوزه تئاتر منتشر کرده در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انگیزه‌ها و دغدغه‌های خود در حوزه انتخاب بازیگر که طی سال‌های اخیر معطوف به حضور بازیگران ستاره سینما در آثار نمایشی شده، توضیح داد: من اولین بار سال 78 در تبریز وارد تئاتر شدم و اولین اجرای عمومی ام را سال 84 در تهران ادامه دادم. پس از آن بین سال های 84 تا 95 در کشورهای فرانسه و آلمان به تحصیل در حوزه تئاتر پرداختم و در آنجا بود که با تجربیات بسیار زیادی رو به رو شدم که شاید سلیقه من را شکل داد و باعث شد تا با جریانی از این حوزه آشنا شوم که بسیار برایم دارای اهمیت است. همین تجربه حضور به من ثابت کرد که به هیچ عنوان علاقه نداشته باشم که در بین اهالی تئاتر تبدیل به یک غول شوم و همواره به دنبال درآمدزایی در این عرصه به هر قیمتی باشم. من فقط هدفم این است که در این راه با آدم‌هایی کار کنم که با یکدیگر همدل هستند . فضایی که به اعتقاد من در کنار سلبریتی‌ها به دست نمی‌آید.

کارگردان نمایش «ستاره شناس» تصریح کرد: ای کاش شرایطی فراهم می‌شد تا نهادی چون اداره کل هنرهای نمایشی به جای کمک هزینه از گروه‌های تئاتری مانند سابق حمایت مالی بیشتری کند تا گروه‌های نمایشی برای کسب درآمد محتاج سلبریتی‌ها نشوند. به اعتقاد من بسیاری از تماشاگران امروزی تئاتر که در آمارها به افزایش آنها اشاره می‌کنیم برای دیدن از نزدیک ستاره‌های مورد علاقه خودشان به تماشاخانه‌ها مراجعه می‌کنند. دیدگاهی که قطعا نمی‌توان بر اساس آن به تولید مناسب و موثر تئاتر خوب امیدوار بود. ما زمانی می‌توانیم در تئاتر به یک نگاه تازه‌ای برسیم که با هنرمندانی کار کنیم که تئاتر را بلدند و همواره سبکی از تولید تئاتر هستند که در ان اندیشه ورزی و تولید هنری یکی از مهم ترین وجوه است. شرایطی که من در نمایش «ستاره شناس» با هنرمندانی چون احمد ساعتچیان، سهیلا صالحی و غزاله رشیدی به آن رسیدم و بسیار هم خوشحالم که تلاش نکردم با روی آوردن به طنزسخیف و بیهوده تماشاگر جذب کنم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها