گروه بینالملل دفاعپرس _ سمانه حسنخانی؛ حمله عربستان سعودی به یمن وارد پنجمین سال شد؛ در این جنگ نامتوازن عربستان و امارات به همراه آمریکا، انگلیس، فرانسه با ارتش و کمیتههای مردمی یمن در حال نبرد هستند.
در این جنگ نابرابر بیش از ۳۷ هزار و ۸۲۲ غیر نظامی یمنی قربانی شدند. سال گذشته هم جنگندههای متجاوز سعودی-آمریکایی با حمله هوایی به اتوبوس حامل دانشآموزان در بازاری در منطقه ضحیان استان صعده بیش از ۴۰ دانش آموز بیگناه را شهید و بیش از ۵۰ تن را زخمی کردند.
اتوبوس حامل این دانشآموزان به آهنپاره تبدیل شد؛ اما مجامع بینالمللی به اصطلاح مدعی حقوق بشر در مقابل این جنایت سکوت کردند و مهر بر دهنشان خورد و با سکوتشان بار دیگر ثابت کردند که حقوق بشر چیزی جز اهرمی برای اعمال فشار علیه کشورهای مخالف امپرالیسم جهانی نیست.
بامداد روز (شنبه 23 شهریور) نیروهای یمنی در واکنش به ادامه جنایتهای ائتلاف متجاوز علیه مردم این کشور، تاسیسات نفتی آرامکو عربستان را هدف حمله پهپادی قرار دادند که این اتفاق کاهش ۵۰ درصدی تولیدات نفت ریاض را به دنبال داشت.
این حمله کمتر از یک هفته بازتابهای زیادی در رسانههای دنیا داشت و مقامهای مختلف کشورها به آن واکنش نشان دادند.
شورای مشورتی ریاض در بیانیهای از تمامی کشورهای به اصطلاح «دوست» و «برادر» خواست تا پاسخ حمله به تأسیسات نفتی این کشور را بدهند و ادعا داشتند که این حمله جان غیر نظامیان را به خطر انداخته و زیرساختهای حیاتی سعودی را هدف قرار داده است. این ادعا در حالی بود که در حمله پهپادی هیچ گزارشی از کشته شدن افراد مخابره نشد.
ترامپ در اولین واکنش در توئیتر نوشت: «تاسیسات نفتی عربستان سعودی مورد حمله قرار گرفت. ما بنا به دلایلی باور داریم که مقصر را میشناسیم. ما با اسلحه آماده شلیک، هدف را نشانه گرفتهایم، و این بستگی به تایید شناسایی مقصر دارد.؛ اما ما منتظر میمانیم تا از پادشاهی سعودی بشنویم که به باور آنها چه کسی عامل این حمله بوده است و تحت چه شرایطی اقدام خواهیم کرد.»
وزارت خارجه فرانسه هم با انتشار یک بیانیه عملیات پهپادی یمنیها علیه سعودیها را به شدت محکوم کرد. اتحادیه اروپا نیز درخصوص تهدید واقعی نسبت به امنیت منطقه خاورمیانه پس از این حملات هشدار داد. سخنگوی «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «حمله چند فروند پهپاد به دو تاسیسات نفتی شرکت آرامکو در عربستان سعودی، تهدیدی واقعی برای امنیت منطقه ای ایجاد می کند.»
دبیر کل سازمان ملل هم خواستار کاهش تنشها در منطقه غرب آسیا شد و بدون اشاره به حملات پنج ساله ائتلاف سعودی به یمن، حمله به پالایشگاههای عربستان را محکوم کرد. نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن هم حمله به پالایشگاههای سعودی را نگران کننده دانست و گفت: اینها علائمی است که یمن بیش از پیش در حال دور شدن از صلح است!
آهنپارههای آرامکو ارزشش از جان هزاران یمنی که هر روز قربانی جنگ نابرابر ائتلاف سعودی- آمریکایی میشوند بسیار بیشتر است! سازمان ملل با تاخیر بسیار زیاد به مسئله کشتار مردم یمن ورود میکند و این نشاندهنده تاثیرپذیری نهادهای بینالمللی مانند شورای امنیت از دلارهای عربستان و فشارهای سیاسی آمریکاست.
مجامع بینالمللی که همیشه به خاطر بهرمندی از دلار سعودیها و تهدید آمریکاییها بر این جنایتها سرپوش میگذارند نشان دادند که متاسفانه نفت از خون ارزش بیشتری دارد، ائتلاف متجاوز سعودی هر روز یمن را بمباران میکند و کسی از مدعیان حقوق بشر صدایش درنمیآید؛ اما برای تاسیسات نفتی آرامکو عزا گرفتند و هرروز درحال اظهار نظر هستند.
عربستان به جای خرید سامانههای پدافند هوایی، تسلیحات نظامی، دست به دامن شدن به مجامع بینالمللی و پرداخت میلیونها دلار بیفایده، بهتر است جنگ نابرابر را متوقف کند؛ چون کمک آمریکا و متحدانش به این کشور جز بیآبرویی، تحقیر و ویرانی برایش در جهان چیز دیگری ندارد.
انتهای پیام/341