به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، مایک پمپئو در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران اظهار داشت: ما خواستار راه حلی مسالمت آمیز در رابطه با ایران هستیم و امیدواریم بتوانیم به این راه حل دست یابیم؛ اما در نهایت، تصمیم گیری با ایران است.
پمپئو افزود: امیدواریم فرصتی برای مذاکره با آنها پیش آید و به نتیجهای برسیم که هم برای آنها و هم برای آمریکا خوب باشد.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد: واشنگتن توانست با رایزنی با اروپاییها موفق به جلب حمایت آنها از دیدگاه آمریکا درباره برجام شود.
این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران و ۴+۱در بیانیه پایانی نشست شب گذشته در نیویورک تاکید کردند، برجام همچنان بخش اصلی تشکیلات جهانی عدم اشاعه هستهای است و دستاوردی مهم در حوزه دیپلماسی بینالمللی است.
در این نشست که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، وزیر امور خارجه ایران و کشورهای چین، فرانسه، آلمان، روسیه و انگلیس و «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به بررسی تازهترین روند اجرای برجام پرداختند.
این درحالی است که وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر مدعی اجماعسازی با متحدان اروپایی علیه ایران و برجام شده بود. علاوه براین پیش از ادعای وزیر امور خارجه آمریکا پنج کشور طرف برجام و اتحادیه اروپا حمایت کامل خود از این توافق را اعلام کردند.
به رغم ادعای پمپئو، وزیر خارجه ایران و ۴+۱ در نشستی که شب گذشته در نیویورک داشتند، در بیانیه پایانی این نشست تاکید کردند: برجام کماکان بخش اصلی از ساختار جهانی عدم اشاعه است و دستاوردی مهم در دیپلماسی بین المللی است.
در این نشست که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۴ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه و بریتانیا) و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آخرین وضعیت اجرای برجام در پرتو تحولات اخیر را مورد بررسی قرار دادند.
همچنین فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از این نشست در جمع خبرنگاران گفت: اعضای برجام بر این باور هستند که این توافق یک عنصر کلیدی خلع سلاح جهانی و دستاورد بزرگ دیپلماسی بینالمللی است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: برجام هنوز بر سر جایش باقی است و ما تمام تلاش خود را به کار میبریم. اما چالشهای زیادی وجود دارد. این توافق بر دو پایه بنا شده است: تعهد هستهای و برداشتن تحریمها. تلاش و چالش در هر دو مورد وجود دارد.
انتهای پیام/ 131