شش سال حمایت بنیاد سینمایی فارابی از سینمای راوی حماسه‌ها

بنیاد سینمایی فارابی طی شش سال اخیر از تولید ۲۲ اثر سینمایی و نگارش ۱۴ فیلمنامه سینمایی با موضوع سینمای مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس حمایت کرده است.
کد خبر: ۳۶۴۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۱ - 29September 2019

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، بنیاد سینمایی فارابی در راستای برنامه‌های حمایتی خود از نسل جدید سینماگران و توجه به سینمای فرهنگی مبتنی بر ارزش‌های انقلاب اسلامی، فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس، طی شش سال اخیر، نسبت به حمایت از تولیداتی با این مضامین، اقدام کرده است.

بنا بر این گزارش، این فعالیت جدا از بحث کمیت، از نظر مشارکت با طیف‌های مختلف تهیه‌کنندگان، همکاری با کارگردا‌ن‌های شناخته شده و حمایت از فیلمسازان نسل نو، سینماگران زن و نیز حمایت از ایده‌ها و فیلمنامه‌های سینمای دفاع مقدس قابل بررسی است.

ثبت آثار ماندگار
برآیند حجم حمایت و مشارکت‌های بنیاد سینمایی فارابی در عرصه سینمای دفاع مقدس در این سال‌ها، به ثبت آثاری مهم و ماندگار در سینمای دهه 90 انجامیده است که از آن جمله می‌توان «نفس» ساخته نرگس آبیار و به‌تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی و ابوذر پورمحمدی، «ماجرای نیمروز» ساخته محمدحسین مهدویان و به‌تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی، «ویلایی‌ها» ساخته منیر قیدی و به تهیه‌کنندگی سعید ملکان، «سرو زیر آب» ساخته محمدعلی باشه‌آهنگر و به تهیه‌کنندگی سیدحامد حسینی و «ماجرای نیمروز2:ردخون» ساخته محمدحسین مهدویان و به‌تهیه‌کنندگی سیدمحمود رضوی اشاره کرد.

فیلم‌هایی که نظر توام داوران جشنواره فیلم فجر، کارشناسان و منتقدان و مردم را به خود جلب کرده است و برخی از آنها دریچه‌های تازه‌ای در حضور جهانی برای این سینما گشوده‌اند.

مشارکت با طیف‌های مختلف تهیه‌کنندگان
در فهرست حمایتی بنیاد سینمایی فارابی از آثار مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، این بنیاد با طیف‌های مختلف تهیه‌کنندگان سینمای ایران مشارکت داشته است که در این فهرست تهیه‌کنندگانی چون: محمد خزاعی، سیدمحمود رضوی، علیرضا سجادپور، منوچهر محمدی، سعید سعدی، محمد پیرهادی، مرحوم حمید آخوندی، علیرضا جلالی، حسن کلامی، حسن عباسی، سعید ملکان، رضا آشتیانی، سیدحامد حسینی، محمدحسین قاسمی، مسعود جعفری‌جوزانی، رضا کریمی، محمدرضا عرب، کیوان علیمحمدی و... به چشم می‌خورد.

حمایت از چهار فیلمساز زن در عرصه سینمای دفاع مقدس
یکی از اتفاقات منحصر به فرد این دوره، حمایت از فیلمسازان جوان و فیلم‌اولی است که فیلم‌هایی در حوزه مقاومت ساخته‌اند؛ و نکته قابل توجه دیگر این که، از میان چهار فیلمساز زنی که خالق آثاری در زمینه دفاع مقدس بوده‌اند، سه تن فیلم اولی محسوب می‌شوند؛ «دریاچه ماهی» ساخته مریم دوستی، «ویلایی‌ها» ساخته منیر قیدی و «کنجانچم» ساخته یاسمن نصرتی هر سه، مضامین دفاع مقدسی دارند و در کنار «مهران» فیلم دوم رقیه توکلی که در حال تولید است، چهار فیلمی است که در این سال‌ها توسط کارگردان‌های زن تازه‌نفس سینمای ایران ساخته شده است.

22 اثر در شش سال
بر اساس آمار تولیدات سال 92 تا سال جاری، در سال 92، سه فیلم پنجاه قدم آخر (ساخته کیومرث پوراحمد، به‌تهیه‌کنندگی سعید سعدی)، روباه (ساخته بهروز افخمی به‌تهیه‌کنندگی محمد پیرهادی)، پری دریایی (ساخته مسعود آقابابائیان، به‌تهیه‌کنندگی محمدرضا عرب)، در سال 93، چهار فیلم حکایت عاشقی (ساخته احمد رمضان‌زاده، به تهیه‌کنندگی مسعود جعفری‌جوزانی)، تگرگ و آفتاب (ساخته رضا کریمی، به تهیه‌کنندگی رضا کریمی)، تا آمدن احمد (ساخته صادق صادق‌دقیقی، به تهیه‌کنندگی پروانه مرزبان)، به بادبادک‌ها شلیک نکنید (ساخته حسین قاسمی‌جامی و فریدون رسولیان، به تهیه‌کنندگی حسین قاسمی جامی)، در سال 94، سه فیلم امکان مینا (ساخته کمال تبریزی، به‌تهیه‌کنندگی منوچهر محمدی)، جشن تولد (ساخته عباس لاجوردی، به‌تهیه‌کنندگی عباس فاتح و اقبال نصرت نوری) و نفس (ساخته نرگس آبیار، به‌تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی و ابوذر پورمحمدی)، در سال 95، چهار فیلم دریاچه ماهی (ساخته مریم دوستی، به‌تهیه‌کنندگی سعید سعدی)، صدای منو می‌شنوید (ساخته صادق پروین‌آشتیانی، به‌تهیه‌کنندگی حسن کلامی و حسن عباسی)، ماجرای نیمروز (ساخته محمدحسین مهدویان، به‌تهیه‌کنندگی سیدمحمود رضوی) و ویلایی‌ها (ساخته منیر قیدی، به‌تهیه‌کنندگی سعید ملکان)، در سال 96، سه فیلم امپراتور جهنم (ساخته پرویز شیخ‌طادی، به‌تهیه‌کنندگی محمد خزاعی)، سرو زیر آب (ساخته محمدعلی باشه‌آهنگر، به‌تهیه‌کنندگی سیدحامد حسینی) و ماهورا (ساخته حمید زرگرنژاد، به‌تهیه‌کنندگی مرحوم حمید آخوندی و علیرضا جلالی) و در سال 97، فیلم‌های کنجانچم (ساخته یاسمن نصرتی، به‌تهیه‌کنندگی رضا آشتیانی)، ماجرای نیمروز2: رد خون (ساخته محمدحسین مهدویان، به‌تهیه‌کنندگی سیدمحمود رضوی)، مستطیل قرمز (ساخته حسن و حسین صیدخانی، به‌تهیه‌کنندگی سیدعلیرضا سجادپور)، سینما شهرقصه (ساخته کیوان علیمحمدی، به‌تهیه‌کنندگی کیوان علیمحمدی) و بی‌تار (ساخته جمیل رستمی، به‌تهیه‌کنندگی سیدحامد حسینی)، 22 اثری هستند که با مضمون مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس با حمایت بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده‌اند؛ در این بین، 14 فیلم با موضوع دفاع مقدس، چهار فیلم با موضوع انقلاب اسلامی و چهار فیلم با موضوع مقاومت بوده‌اند.

سال 98 و هفت فیلم در مراحل مختلف
سال 98 علاوه بر فیلم سینمایی مهران (رقیه توکلی) که در مرحله فیلمبرداری است، شش فیلم (شامل چهار فیلم با موضوع دفاع مقدس و دو فیلم با موضوع انقلاب) در مراحل نگارش یا پیش تولید قرار دارند و به این فهرست باید دو فیلم در مرحله پیش تولید و چهار فیلم در مرحله نگارش فیلمنامه را اضافه کرد که وضعیت تولید آنها تا پایان امسال مشخص خواهد شد. فیلم‌هایی که قرار است توسط وحید موسائیان، فریدون جیرانی، مهدی جعفری و... ساخته شود.

حمایت از 14 فیلمنامه با موضوع مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
بنا بر این گزارش، از سال 92 تا 98، 14 فیلمنامه با موضوع مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس مورد حمایت بنیاد سینمایی فارابی قرار گرفته‌اند که به قلم فیلمنامه‌نویسانی چون دانش اقباشاوی، رسول صدرعاملی، پناه‌برخدا رضایی، اکبر ناظمی، صادق کرمیار، هادی نائیجی، کیومرث پوراحمد، علی‌اکبر قاضی‌نظام، رضا برجی، داریوش فرهنگ، شهاب ملت‌خواه، روح‌الله برادری و محمدرضا گوهری نوشته شده‌اند. از بین 14 فیلمنامه یاد شده، هفت فیلمنامه با موضوع دفاع مقدس، سه فیلمنامه با موضوع انقلاب اسلامی و چهار فیلمنامه با موضوع مقاومت بوده‌اند.

حضورهای جهانی
بر خلاف باور رایج در خصوص عدم امکان عرضه بین‌المللی فیلم‌هایی که جلوه‌هایی ماندگار از دفاع‌مقدس را در عرصه‌های مختلف به نمایش می‌گذارند، با اتخاذ استراتژی‌هایی مناسب در روند مذاکرات پخش فرهنگی در مجامع جهانی، امکان نمایش طیفی گسترده‌تر از این فیلم‌ها فراهم آمد. فیلم «ویلایی‌ها» در ۱۲ جشنواره‌ و «ماجرای نیمروز» در هفت جشنواره خارجی طی این سال‌ها حضور داشته‌اند. «تا آمدن احمد» و «امکان مینا» از دیگر فیلم‌های موفق در حضورهای جهانی بوده‌اند.

به علاوه، فیلم «نفس» که با مشارکت بنیاد تهیه شده بود، در جریان پخش از طریق یکی از بخش‌های فعال خصوصی، به موفقیت‌های شایان توجه بین‌المللی دست پیدا کرد و سرانجام در سال 2018 نماینده سینمای ایران در جوایز اسکار شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها