اعترافات افسر جدا شده سعودی/ افشاگری درباره اوضاع ارتش عربستان

یک رسانه لبنانی در مطلبی به وضعیت داخلی ارتش سعودی بعد از گذشت چهار سال و شش ماه جنگ علیه یمن و تلاش‌های پادشاه و فرزندش برای سر و سامان دادن به اوضاع داخلی خود پرداخت.
کد خبر: ۳۶۴۵۱۸
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۸ - 30September 2019

اعترافات افسرجدا شده سعودی؛ افشاگری درباره اوضاع داخلی ارتش عربستانبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، روزنامه لبنانی الاخبار در مطلب خود نوشت: پیش از مصاحبه 10 روز پیش محمد بن سلمان ولیعهد و وزیر دفاع سعودی در بیست و دوم آوریل گذشته، شاه سعودی دستور پرداخت دو ماه حقوق به عنوان پاداش برای شرکت‌کنندگان در خط مقدم دو عملیات به اصطلاح «طوفان قاطعیت» و «بازگرداندن امید» (دو عملیات تجاوز به یمن) را صادر کرد. این پاداش شامل حال عناصر وزارتخانه‌های کشور و دفاع و گارد ملی و ریاست سازمان اطلاعات کل سعودی که در خط مقدم بودند، شد.

این اقدامات همزمان با دستورات دربار سعودی صادر شد که قبضه نهاد‌های حساس از سوی بن سلمان را تقویت و راه را برای جانشینی پدرش بعد از کنار زدن محمد بن نایف ولیعهد مخلوع باز می‌کند.

اما پرداخت دو ماه حقوق به عنوان پاداش اولین بذل و بخشش شاه سعودی نبود؛ زیرا وی در اواخر ماه اوت گذشته نیز دستور پرداخت یک ماه حقوق اضافی برای پرسنل بخش‌های نظامی شرکت‌کننده در تجاوز علیه یمن را صادر کرد. این پرداخت علاوه بر پرداخت یک ماه حقوق اضافی به عنوان پاداش بود که شاه سعودی دستور پرداخت آن در اواخر آوریل سال 2015 میلادی را داده بود. اما پرسش این است که چرا شاه سعودی و فرزندش - که به گفته بن سلمان قادر به یکسره کردن جنگ در صورتی که بخواهند هستند- تمایل زیادی دارند که هر از گاهی به نظامیان سعودی پاداش بدهند؟ خصوصا که نیرو‌های مسلح سعودی در تجاوزگری علیه یمن هیچ‌گونه نتایجی که شاه و فرزندش در طول دو سال و اندی در آرزوی آن بوده‌اند، کسب نکرده‌اند.

بسیاری این «بذل و بخشش‌ها» را یک نیاز ضروری برای ساکنان کاخ «یمامه» با توجه به مشکلات زیادی می‌دانند که وارد پیکره بخش‌های نظامی سعودی شده و آن را می‌خورد و تبعات منفی آن در حال افزایش است. از این رو، شاه سعودی در تلاش برای دلجویی کردن از نظامیان و کسب رضایت آن‌ها و سرپوش گذاشتن بر ناکامی‌ها با پرداخت حقوق و پاداش است که این خود روی دیگر بحرانی است که درحال آشکار شدن است.

عبدالواحد بن عبدالمحسن العریمه الحربی از افسران جدا شده از ارتش سعودی به روزنامه الاخبار گفت: روحیه نظامیان سعودی از ماه چهارم آغاز تجاوز به یمن در هم شکسته است.

الحربی در آغاز سال جاری میلادی به آلمان پناهنده شد. او آنطور که می‌گوید منشی سرتیپ علی بن سعد آل مرعی رئیس ستاد مدیریت نیرو‌های مسلح در وزارت دفاع سعودی بود. المرعی مسئول مستقیم مدیریت امور افراد نیرو‌های مسلح و محاکمه آن‌ها بود. همه گزارش‌ها درباره سختی‌ها و دشواری‌های نظامیان وزارت دفاع بن سلمان به دفتر المرعی می‌آمد.

الحربی بر اساس پست خود توانست از اطلاعات حساس موجود در گزارش‌های یاد شده آگاهی یابد. وی گفت: اوضاع یگان‌های رزمی در یمن بعد از کسر حقوق‌ها بدتر شده است و در سه ماهه اخیر سال گذشته هفت تلگراف از افسران عالی‌رتبه در مرز‌های جنوبی رسید که می‌گفتند روحیه رزمی نظامیان بسیار پایین است.

به گفته این افسر جدا شده از ارتش سعودی، محمد بن سلمان این تلگراف‌ها را نادیده گرفت و دقیقا گفت: هیچ نظامی جلوی درب دفترم در ناحیه الناصریه شهر ریاض نمی‌بینم.

بعد از پاسخ ولیعهد سعودی، الحربی گفت که یک هیئت از فرماندهان بخش‌های نظامی در ستاد مشترک ارتش سعودی به سراغ بن سلمان رفت تا به او بگوید که ارتش از نظر روحی فروپاشیده است، اما پاسخ بن سلمان این بود که صبر کنند.

در پی این امر، الحربی افزود که نافرمانی از دستورات در داخل ارتش آغاز شد و سپس تعدادی از نظامیان در منطقه مرز‌های جنوبی عربستان ناپدید شدند. این امر باعث شد که برخی افسران سعودی از میانجیگران بخواهند که درخصوص نظامیان مفقود شده خود از طرف یمنی استعلام کنند. طرف یمنی اعلام کرد که اسامی این نظامیان سعودی در بین نظامیانی که آن‌ها اسیر کرده‌اند، نیست. از این رو، واحد دژبانی ارتش سعودی دستور تفتیش مناطق مجاور جبهه‌های نبرد در مرز‌های جنوبی را برای یافتن آن‌ها صادر کرد، اما اثری از آن‌ها نیافت. بعداً مشخص شد که این نظامیان از جبهه فرار کرده و به خارج از عربستان گریخته‌اند یا مخفیانه به مناطق دور افتاده روستایی نزد بستگان خود رفته و خود را از انظار دور نگه داشته‌اند.

الحربی گفت که در طول سه ماهه قبل از جدا شدن از ارتش توانسته است که فرار 62 نظامی سعودی را مستندسازی کند و دژبانی ارتش سعودی نیز اخیراً در زمینه جستجو برای یافتن آن‌ها نیز بی توجهی و تعلل به خرج داده است.

در این میان، نوع دیگر فروپاشی داخلی و مخالفت با نبرد نیز به طرز قابل توجهی در درون ارتش مشاهده می‌شود. فرماندهان نظامی سعودی تاکید می‌کنند که برخی از نظامیان خودرو‌های نظامی خود را به آتش می‌کشند و با این وجود بازخواست نمی‌شوند و برخی دیگر نیز در پست‌های خود آتش روشن می‌کنند تا طرف یمنی آنجا را گلوله‌باران کند.

از آنجایی که الحربی از گزارش‌های افسران مسئول در جبهه‌ها آگاه می‌بود، گفت که نهادی که در آن خدمت می‌کرد، چهار هزار و 700 نظامی کشته شده سعودی و دیگر کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس را آمارگیری کرده است. این نهاد همچنین درخواست نظامیان برای معاف شدن از خدمت را به دلیل اختلالات و مشکلات روحی و روانی دریافت می‌کرد.

قبل از جدا شدن الحربی از ارتش سعودی، شمار این درخواست‌ها افزایش یافت و حتی تعداد نظامیانی که در بیمارستان‌های بیماری‌های روحی درمان می‌شدند، به بیش از دو هزار نفر رسید و همین امر باعث شد که ستاد مشترک ارتش سعودی این درخواست‌ها را دیگر رد کند و آن‌ها را برای درمان روحی و روانی ارجاع ندهد.

الحربی گفت: محمد بن سلمان به ندرت در دفترش در وزارت دفاع سعودی حاضر می‌شود، بلکه ترجیح می‌دهد که امور اقتصادی و قیمت‌های نفت و سرمایه گذاری را دنبال کند و پیگیری امور وزارت دفاع و اعطای دستورات به ستاد مشترک را به محمد آل الشیخ مدیر دفتر کنونی خود محول کند.

این افسر جدا شده از ارتش سعودی گفت: اکثر افسران عالی‌رتبه با خشم به سیاست بی تفاوتی بن سلمان در وزارتخانه خود می‌نگرند و آن‌ها از اینکه دستورات و مصوبات از دفتر وزیر دفاع به دفاتر آن‌ها می‌رسد و امضای مدیر دفترش روی آن‌هاست، ناراحت هستند.

در همین زمینه، الحربی خاطره‌ای را تعریف کرد و گفت که یک روز در دفتر افسری در ساختمان وزارت دفاع بودم که دستوری از دفتر وزیر دفاع آمد و وقتی افسر فهمید که دستور از دفتر وزیر دفاع است، خطاب به نظامی که آن را آوره بود، گفت: بده ببینم چیست. این بچه ما را بیچاره کرد.

الحربی که در گذشته منشی ویژه دو سرلشکر و یک سرتیپ در وزارت دفاع عربستان است، گفت که بن سلمان سیاست عنادورزی و عدم اذعان به شکست را دنبال می‌کند و نه نیرو‌های مسلح و نه مزدورانی که از سودان و دیگر کشور‌ها آورده است و نه حقوق و پاداش‌های مالی نخواهند توانست هرگونه پیروزی را برایش به ارمغان بیاورند.

وی گفت: بن سلمان این واقعیت را می‌داند و تلاش می‌کند که به شیوه‌ای از این باتلاق یمن بیرون بیاید؛ حتی اگر این خروج صرفاً با یک پیروزی رسانه‌ای باشد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار