حجت‌الاسلام رئیسی در همایش قضات:

میان کارگری که ماه‌ها حقوق نگرفته و موج‌سوار دنباله‌رو ضدانقلاب، فرق است

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه بین کارگری که ماه‌ها حقوق نگرفته با افراد موج‌سواری که امیال ضد انقلابی خود را دنبال می‌کنند فرق وجود دارد، گفت: بین جرم امنیتی و سیاسی فرق زیادی وجود دارد.
کد خبر: ۳۶۴۸۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۴ - 02October 2019

بین کارگری که ماه‌ها حقوق نگرفته و موج‌سوار دنباله‌رو ضد انقلاب فرق استبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام «سیدابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضائیه در همایش قضات محاکم دادگستری کل استان تهران اظهار داشت: یکی از مشکلات قوه قضائیه، افزایش ورودی پرونده‌ها است که باید در این دوره حتی دولت تلاش کند تا ورودی پرونده‌ها کاهش یابد.

وی با تاکید بر اینکه ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی باید به هنجار تبدیل شوند، گفت: یکی از راهکار‌های کاهش پرونده‌ها هنجار‌ها هستند که البته این اقدام ساز و کار قانونی می‌طلبد که البته اجرایی شدن آن‌ها هم دنبال می‌شود.

رئیس قوه قضائیه خطاب به قضات گفت: بخشی از کار دست شماست. اگر پرونده با رضایت شاکی ختم شود و دادگاه با مصالحه قبل از صدور حکم آن را حل کند و شورای حل اختلاف نیز کمک کمک کند حجم ورودی پرونده‌ها کم می‌شود

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: البته مجلس در مواردی که پرونده به مسایل و جرایمی با شکایت شاکی آغاز، ولی ختم نمی‌شود باید کمک کند.

رییس قوه قضائیه با اشاره به وظیف شورای حل اختلاف گفت: این شورا به کار‌های اصلی اش که گسترش صلح و سازش است باید بپردازد.

وی ادامه داد: براساس آمار بالاترین رقم مراجعه به دادگستری توهین و تهدید است که با رضایت میتوان ان را ختم کرد و شورای حل اختلاف باید کار‌های فصل الخصومت و ریش سفیدی را انجام دهد.

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: هر چه حکم متقن و مستند باشد خوب است. ببینید مردم از صدور حکم نامتناسب چه می‌کنند؛ لذا عدالت امر مهمی است.

وی ضمن قدردانی از زحمات و تلاش تمام قضات که با وجود کثرت پرونده در دادگاه‌ها و کمبود نیروی انسانی به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند، گفت: بدون تردید تلاش قضات در محاکم می‌تواند زمینه را برای صدور حکم صریح در دادگاه‌های تجدید نظر فراهم کند.

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: احکام باید در مرحله دادگاه بدوی آنچنان صریح صادر شوند که دادگاه تجدید نظر حکم برای تضمین رأی بدهد و دادگاه‌های تجدید نظر احکام دادگاه بدوی را تأیید کند.

وی با انتقاد از رویه برخی قضات گفت: برخی از قضات می‌گویند ما رأی صادر می‌کنیم و افراد بروند در دادگاه تجدید نظر حق خود را بگیرند درحالی که احکام دادگاه بدوی باید بدون رفتن به دادگاه تجدید نظر قابل استناد باشند.

رئیس قوه قضائیه دادگاه را فصل الخطاب دانست و گفت: دیوان عالی کشور که از قضات عالی رتبه تشکیل شده نیز باید رأی دادگاه بدوی را تأیید کند.

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: برخی از افراد درس حقوق نخوانده‌اند، اما احکام را به خوبی متوجه می‌شوند. بین کسی که شرایط تولید باعث بیکاری او شده و ماه‌ها حقوق نگرفته و گرسنه است و حقوقش را مطالبه می‌کند با کسی که آمده و بر موج اعترضات کارگران سوار شده و سوء استفاده می‌کند و قصد دارد امیال ضد انقلابی خودش را انجام دهد، فرق وجود دارد.

رئیس دستگاه قضا گفت: از سوی دیگر نیز بین جرم امنیتی و سیاسی فرق زیادی وجود دارد و باید در رسیدگی به آن توجه کرد.

وی ادامه داد: جرم سیاسی باید با حضور هیأت منصفه رسیدگی شود و وجود این هیأت برای تشخیص موضوع به قاضی کمک می‌کند و همچنین تخلف با جرم هم متفاوت است و کار سخت قاضی تشخیص جرم و تخلف است.

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: هرچه حکم قاضی به نظر کارشناسی نزدیک‌تر باشد، خوب است. اگر نظر کارشناس و پزشکی قانونی درست باشد که صدور رأی و کشف حقیقت به قاضی کمک می‌کند، اما نباید تحت تأثیر کسی و حتی حب و بغض خودش قرار گیرد.

عزت قاضی باعث می‌شود که غیر قابل نفوذ باشد

وی تاکید کرد: عزت قاضی باعث می‌شود که غیر قابل نفوذ باشد و باید خدا را ببیند و حکمی صادر کند که متناسب با موضوع باشد و از همین روی قاضی شجاع و عزیز را باید به دادگستری‌های کشور معرفی کنیم و این موضوع هم در دستور کار ما قرار دارد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به وجود برخی افراد نادرست در مجموعه قوه قضائیه گفت: این از غفلت دستگاه قضا نیست، بلکه برخورد با آن‌ها موجب تقویت دستگاه قضایی است و نشان می‌دهد که این دستگاه مانند تابلوی شفافی است که حتی چند نقطه سیاه را نمی‌پذیرد.

وی تصریح کرد: قضات باید تیغشان بران و قلمشان روان باشد و انسان‌های با کرامتی هستند که نمی‌توانند تحمل کنند افرادی در درون دستگاه دچار هوا و هوس شوند و باید به گونه‌ای حکم دهند که حتی محکومان هم در زندان بگویند قاضی با عدالت با من رفتار کرد.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به بخشنامه کرامت و کاهش جمعیت کیفری گفت: باید تا جایی که امکان دارد از ورود افراد به زندان جلوگیری کنیم و قضاتی که حکم حبس صادر می‌کنند، خودشان هر از چند گاهی در زندان دور بزنند. برخی قضات می‌گویند ما قرار وثیقه صادر می‌کنم، اما این قرار‌ها به میزانی است که فرد قادر به تهیه آن نیست و در نهایت چند روز به زندان می‌رود.

رئیس دستگاه قضا افزود: بنده آمار افرادی که یک، ۲ و ۲۴ ساعت به زندان رفته‌اند را گرفته‌ام که آمار قابل توجهی است. یک ساعت در زندان ماندن هم خوب نیست و قضات تا جایی که می‌توانند احکام جایگزین حبس را صادر کنند.

وی گفت: البته برخورد با مجرمان حرفه‌ای، قاچاقچیان و ناامن کنندگان امنیت فرق دارد و برای زنان و نوجوانان باید تا حد امکان از صدور حکم حبس خودداری کرد و گاهی می‌بینیم برخی قضات زن برای زنان متهم احکامی صادر می‌کنند که قابل تأمل است.

رئیس قوه قضائیه افزود: بازپرس‌های پرونده‌ها را نباید سریع جابه‌جا کرد و ما نیاز به بازپرس‌های خوب در حوزه‌های تخصصی داریم و در این دوره تحول تک تک کارمندان نقش دارند و اگر یک شعبه دادگاه بخواهد عادی کار کند، از این حرکت پرشتاب مجموعه باز می‌ماند، لذا از کارکنان درخواست داریم در این دوره تحول متفاوت حرکت کنند و برای رسیدگی عادلانه گام بردارند.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های بنده در این دوره ارتباط با تمام کارمندان دستگاه است که به مدیران محدود نمی‌شود.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها