به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، طی مراسمی در بنیاد سینمایی فارابی، فعالان اکران سال ۹۷ سینمای کودکان و نوجوانان تقدیر شدند.
بر اساس گزارش، در این مراسم پس از پخش آیاتی از قرآن مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، کلیپی از فیلمهای هفته فیلم کودک به نمایش درآمد و در ادامه گزارشی تصویری درباره نقطهنظرات کارشناسان و فعالان سینمای کودک (وحید نیکخواهآزاد، حبیب اسماعیلی، سیدجواد هاشمی، سجاد نوروزی، محمدقاصد اشرفی و غلامرضا فرجی) برای حاضران پخش شد.
در ادامه مراسم با اجرای «فرزاد حسنی» و توضیحاتش درباره وضعیت رو به جلوی سینمای کودکان و نوجوانان و دلیل برگزاری این مراسم ادامه یافت. او گفت: شعلهافکنی سینمای کودکان و نوجوانان با برنامهریزی و تلاش در حال رخ دادن است و در این مراسم قرار است تلاشهای بخش خصوصی در رونق سینمای کودک و فعالان در حوزه اکران مورد قدردانی واقع شود.
در ادامه «علیرضا تابش» مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ضمن تبریک هفته ملی کودک و خیرمقدم به حضار به ویژه منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما، حسین ربانیغریبی و علیرضا کریمیصارمی از مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اعضای مرکز توسعه سینمای کودکان و نوجوانان، فیلمسازان و خالقان اصلی سینمای کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: همه ما جمع شدهایم تا از زحمات تهیهکنندگان و فعالان پخش و اکران، کسانی که زنجیره سینمای کودکان و نوجوانان را هدایت میکنند، قدردانی کنیم. ما در بنیاد سینمایی فارابی، به عنوان خادم و به بهانه کارهای خوبتان در محضر شما هستیم.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی اظهار داشت: سینمای ایران هویت متکثری دارد. یکی از گونههای مهم این سینما، سینمای کودکان و نوجوانان است که به نظرم این جلسه و جلسات مشابه به نوعی دارد از واقعیتهای مهم این ژانر سینمایی که باید بیش از پیش به آن توجه شود، غفلتزدایی میکند. سینمای کودک در سپهر سینمای کشورمان مثل یک نقشه گنج ارزشمند است که باید آن را کشف کرد.
وی اظهار داشت: سینمای کودک، سینمای امید و سینمای آینده است. متعلق به خانوادههای ایرانی است. همانطور که صحبتهای دستاندرکاران سینما را شنیدید، واقعا به درستی باید ما برای سرنوشت نسلهای آتی و دلمشغولیها و دغدغههای آنها برنامهریزی کنیم.
تابش گفت: یکی از هدفهای برنامه امشب، توجه دادن به عنصر فیلمسازی و مخاطبان گسترده و بالقوه سینمای کودک و نوجوان در سراسر کشور است. باید سپاس ویژه خود را از دوست و همکار ارجمندم جناب آقای حبیب ایلبیگی و همکارانشان در شورای تخصصی سینمای کودک و نوجوان بنیاد سینمایی فارابی اعلام کنم. آنها یک شورای بینارشتهای تشکیل دادند و از ابتدای دی ماه 1396 تقریبا هر هفته بدون تعطیلی جلسات را برگزار کردند و هدفشان هم جذب حداکثری بوده است. آنها نگاه سختگیرانهای نداشتند و ساعتها وقت گذاشتند، با اهالی سینما، شورای صنفی نمایش، با همکارانمان در خانه سینما و سازمان سینمایی حرف زدند و گفتگو کردند. هدف آنها این بود که سینمای کودکان و نوجوانان، وضعیت بهتر و مطلوبتری را در کشور داشته باشد. شاید یکی از ثمرات تلاشهای آنها هم اتفاقاتی باشد که طی یکی دو سال اخیر در سینمای ایران افتاده است. هر چند این اتفاقات روبه جلو است، اما کافی نیست و نیازمند حمایت همهجانبه شما سینماداران، سینماگران، تهیه کنندگان و سرمایهگذاران عزیز و البته اهالی رسانههای گروهی است.
دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دوستانمان در شورای تخصصی سینمای کودک در دو سال اخیر رویههایی را اتخاذ کردند که مهمترینشان، شاخصههایی است که برای تولید یک فیلم سینمایی اعلام شده است؛ بحث جذابیت اثر برای مخاطب که خیلی مورد توجه قرار گرفت، داشتن یک داستان جذاب، خانوادهمحور بودن موضوعات، استفاده بهتر و بیشتر از فناوریهای نوین و قدرت بازگرداندن سرمایه که به جذابیت اثر و امیدآفرینی و نشاط به کودکان و خانوادهها نسبت دارد. نهایتا تلاشهای شما عزیزان و همکاران ما در شورای تخصصی سینمای کودک باید به تولید فیلم باکیفیت منجر شود و طبعا هر فیلم باکیفیتی هم مخاطبان خودش را جذب میکند و همه ما پیشرفت در این زمینه را شاهد خواهیم بود.
تابش در ادامه گفت: یکی از دلایل برگزاری این مراسم، تجلیل و تقدیر از فعالان سینمای کودک در سال گذشته است. هدفگذاری ما در بنیاد سینمایی فارابی برای جذب این مخاطبان خاموش در سینمای ایران است. مخاطبانی که خیلی خوب میشود روی آنها حساب کرد اما باید از مسیرهای درستی وارد شویم و آنها را مورد توجه قرار دهیم.
وی با اشاره به اختصاص جایزه «سینمای دوستدار کودک» در مراسم امشب گفت: در کل جهان شهر دوستدار کودک مطرح است. حتی تعبیری شکل گرفته با عنوان محلههای دوستدار کودک. این طرز تفکری است برای توجه به نیازهای کودکان، خانوادهها و نوجوانان. امیدوارم که بر اساس شاخصهایی که با همفکری همه شما، در صنف، سازمان سینمایی و تشکلهای سینمای کودک و نوجوان تدوین میشود، ما از سال آینده عنوان سینمای دوستدار کودک را داشته باشیم و سالن های سینما و حتی سامانههای پخش فیلم در فضای مجازی، این عنوان را بالای سردر یا در پیشانی درگاه اینترنتی فضای مجازی داشته باشیم.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: از جمله اقدامات نوینی که همکاران ما طی این مدت تعقیب کردهاند و به ثمر رساندهاند، توجه به طراحی تولید و حضور گروههای خلاق در این مسأله است. نگارش فیلمنامه به همراه گروههای خلاق و بحث پیچینگ با حضور نویسنده و سازندگان اثر در شورای تخصصی سینمای کودک و نوجوان در گفتوشنود با سازنده است.
وی گفت: خوشحالیم که برای این که حیات طبیعی سینمای کودکان و نوجوانان اتفاق بیفتد، همه ارگانها و تشکلهای فعال در سینما پای کار آمدهاند. همین جا مجددا از سرمایهگذاران بخش خصوصی که همت کردند و به تولید آثار کودکان و نوجوانان توجه نشان دادند، تشکر میکنم. همینطور نهادهایی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حوزه هنری، مدرسه عمار، سازمان اوج و... که سالانه تولیداتی دارند و در کنار بخش خصوصی، به این ژانر سینمایی توجه میکنند.
تابش در ادامه با ارائه آماری از وضعیت امروز و فردای سینمای کودکان و نوجوانان اظهار داشت: بر اساس رصد و پایشی که ما به طور مستمر انجام میدهیم، امیدواریم که سال 1399، سال پرفیلم سینمای کودکان و نوجوانان باشد. خوشحالم اعلام کنم که 15 فیلم جدید در ژانر سینمایی کودکان و نوجوانان در مراحل مختلف تولید هستند و 13 فیلم کودکان و نوجوانان را آماده اکران داریم که اکران 6 فیلم تا پایان سال انجام میشود و قراردادهای اکران این فیلمها با سرگروههای سینمایی منعقد شده است. همین جا باید از شورای صنفی نمایش تشکر کنم که نسبت به این قضیه اهتمام داشتند.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پایان سخنانش اظهار داشت: سال 1397 سینمای کودکان و نوجوانان، فقط در گیشه با فروش 20 میلیاردی روبهرو شد با احتساب موفقیت عرضه فیلمها در نمایش خانگی، ویاودیها و سایر عرصهها، میتوان گفت این سینما به رونق نسبی قابل قبولی دست یافته است. این ظرفیت سینمای کودک را نشان میدهد و البته یک جهش و رشد نسبت به سالهای گذشته است. امروز فعالان بخش خصوصی در عرصه تولید و اکران تجلیل میشوند برای این که همه ما متفقالقول بگوییم سینمای کودک و نوجوان برای ما و شما بسیار بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه این مراسم جوایز فعالان تولید، پخش و اکران سینمای کودک و نوجوان در سال 1397 به برگزیدگان اهدا شد.
در بخش سینماهای دوستدار کودک (پرمخاطبترین سینماهای کودکان و نوجوانان در سال 1397)؛ به ترتیب «علی سرتیپی» مدیرعامل پردیس سینمایی کوروش، «سجاد نوروزی» مدیرعامل پردیس سینمایی آزادی و «محمدمهدی رجایی» مدیر پردیس سینمای چهارباغ اصفهان برگزیده شدند.
در بخش پخش کننده فعال سینمای کودکان و نوجوانان در سال 1397 از بین 13 فیلم اکران شده سینمای کودک و نوجوان در سال 1397؛ به ترتیب جوایز به «غلامرضا فرجی» مدیر پخش و سینماهای حوزه هنری، «حبیب اسماعیلی» مدیرعامل رسانه فیلمسازان مولود و «داریوش بابائیان» مدیرعامل شکوفا فیلم اهدا شد.
همچنین جایزه تهیهکننده پرمخاطبترین فیلم کودکان و نوجوانان در سال 1397 به حامد جعفری تهیهکننده فیلم انیمیشن سینمایی «فیلشاه» تعلق گرفت.
حامد جعفری در این بخش پس از دریافت جایزه خود از همکاری تازه خود با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبر داد و ابراز امیدواری کرد این فیلم نیز بتواند مورد توجه مخاطب گسترده کودکان و نوجوانان واقع شود.
اما در بخش دیگر مراسم، جایزه تهیهکننده برگزیده سال برای فعالترین تهیهکننده سینمای کودک در سال 1397 که دو فیلم را ساخته و اکران کرده است، به «سیدجواد هاشمی» تهیهکننده فیلمهای «پیشونی سفید2» و «پیشونی سفید3».
سیدجواد هاشمی پس از دریافت این جایزه گفت من فکر می کنم باید دست سرمایه گذاران را بوسید و ای کاش در این مراسم به آنها توجه شود تا بیشتر وارد گود شوند.
در بخش سینمای دوستدار کودک و فعال در حوزه اکرانهای دانشآموزی، جایزه به «مجید فولادوند» ( مدیر پردیس سینمایی کیان) تعلق گرفت.
در ادامه از مدیرعامل انجمن اوقات فراغت و سامانه اردویی مدارس، هومن رازدار، تقدیر شد. در بخش دیگری از این مراسم، نوبت به تجلیل از فرزندان محترم شهدای گرانقدر مدافع حرم رسید.
در این بخش محمد متین، محمد و نهال قاضیخانی (فرزندان شهید عالیمقام مهدی قاضی خانی) و ملیکا رفیعی و مبینا رفیعی (فرزندان شهید عالیمقام محمد رئوف رفیعی) مورد قدردانی قرار گرفتند.
همچنین سید کاظم حسینی (برادر شهید عالیمقام سیدمحمد حسینی) در این مراسم مورد قدردانی واقع شد.
انتهای پیام/ 121