به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، اختتامیه جشنواره «فردا» با حضور «پرویز کرمی» دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان، «حمیدرضا طیبی» رئیس جهاد دانشگاهی و عضو شورای انقلاب فرهنگی، «جمشید جعفرپور» رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، «محمدمهدی طباطبایینژاد» معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، «محمد حمیدیمقدم» مدیرعامل مرکز گسترش مستند و سینمای تجربی، «مسعود نجفی» مدیر کل روابط عمومی سازمان سینمایی، «مجید رجبیمعمار» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، «مرتضی رزاقکریمی»، «مصطفی رزاقکریمی»، «مهدی مسعودشاهی»، دبیر سابق جشنوارههای فیلم فجر و کودک و جمعی از مدیران سینمایی و صنعتی و اهالی رسانه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
بهزاد رشیدی: فیلم صنعتی نگاه خلاق و هنرمندانه دارد
در ابتدای این مراسم بهزاد رشیدی، دبیر جشنواره «فردا» گفت: در این دوره از جشنواره خوشبختانه شاهد حضور پرشور شما هنرمندان فیلمساز و عکاس از یک سو و مدیران و کارگزاران صنعت و فناوری کشور از دیگر سو بودیم که با ارائه آثار خودتان، محتوای جشنواره را به لحاظ تعداد و کیفیت آثار برجسته کردید. همچنین در ایام برگزاری جشنواره حضور گرم و پرشوری داشتید.
وی ادامه داد: چهرههای خندان شما، جشنواره و کیفیت برگزاری آن را تایید میکرد تا جایی که با لبخندهای خود از برگزارکنندگان تشکر و سه روز گذشته را برای ما و جشنواره «فردا» باشکوه میکردید. از همراهان و حامیان جشنواره که با کمک آنها توانستیم این رویداد را برگزار کنیم تشکر می کنم، غیر از این مراکز، آنطور که انتظار داشتیم سایر مدیران صنعت و فناوری و مدیران روابط عمومی حضور گرم و محسوسی در ایام جشنواره و برنامه های آن نداشتند و این برای ما ناباورانه بود. در صورتی که حضور این عزیزان و دیدن آثار جشنواره و شناسایی و گفتوگو با هنرمندان، میتوانست برای آنها بسیار کاربردی و آموزش دهنده باشد.
دبیر جشنواره فیلم و عکس فردا تاکید کرد: امیدواریم این نگاه های سنتی و روزمره کمتر شود و این مدیران با همکاری، توان و سرمایه بالای هنرهای فیلم و عکس که توسط این جشنواره به میدان آمدن همت کنند و از اتلاف سرمایهها و پول این کشور با تولیدات هنری بی کیفیت و یکبار مصرف بپرهیزند و در عوض سطح تولیدات هنری خودشان را ارتقا دهند و ان شاالله آثاری تولید کنند که هم متناسب با شان صنعت و فناوری ایران باشد و هم دستاوردها و فعالیتهایشان را درست معرفی کند و هم خودباری و غرور ملی را در جامعه زنده کند. امیدواریم مدیران صنعتی ما به این باور برسند که فیلم صنعتی، مشخصا یک آگهی تبلیغاتی، یک محصول سطحی ارتباطی یا یک گزارش تلویزیونی نیست.
وی همچنین بیان کرد: فیلم صنعتی یک نگاه خلاق و هنرمندانه به یک تولید یا فعالیت صنعتی و فناوری است. این جشنواره تلاش می کند ظرفیت بالای هنرهای تصویری را به میدان بیاورد و فضای گفت و گو و همکاری را میان هنر و صنعت فراهم کند تا در این فضای تعاملی، تولیدات هنری با کیفیت در مورد صنعت و فناوری بیشتر شود. این تولیدات در جشنواره فردا و حتی در سایر جشنواره های داخلی و خارجی حضور یافته و به درخشند و در بسترهایی همچون سینما، تلویزیون، فضای مجازی، محیط های آموزشی و فضاهای صنعتی به نمایش عمومی دربیایند و بازتابی نقادانه، روشنگرانه و معرف سرمایه ها و توانمندی های جمهوری اسلامی باشند.
رشیدی همچنین گفت: یقین داریم تلاشهای جهاد دانشگاهی هنر در قالب این جشنواره، بی شک به بار خواهد نشست و همگان شاهد ثمرات این کوشش ها خواهند بود. لازم می دانم از مشارکت و همکاری همه کسانی که در این راه ما را یاری کردند و به ویژه از زحمات تک تک همکاران جوان، هنرمند و خلاق حاضر در دبیرخانه جشنواره سپاسگزاری کنم.
طیبی: شناخت صنعت، لازمه مستندسازی است
حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی هم در این مراسم گفت: به عنوان یک فناور با توجه به الگوسازی های خوبی که در جهاد دانشگاهی در حوزه علمی و فناوری داشتیم خدمت شما بزرگواران عرض می کنم که کشور ما هیچ مشکلی در زمینه توسعه علم و فناوری ندارد و برای همه جوانان کشور می توانیم شغل آبرومند ایجاد کنیم اما با مشکلاتی مواجه هستیم که هنر از جمله عکس، فیلم و ... خیلی خوب می تواند در بیان توانمندی های کشور و مشکلات کمک کند.
او ادامه داد: من به عنوان یک فناور از سال 1358 در جهاد دانشگاهی بودم خیلی اعتقاد داشتم که عکس در نشان دادن توانمندی هایمان موثر است اما فکر می کردم همه این اتفاق در خرید یک دوربین خوب و عکاسی توسط یک عکاس خوب امکان پذیر است اما فهمیدیم که دوربین حل کننده مشکل نیست و حتما باید یک عکاس صنعتی خوب داشته باشیم تا عکاسی صنعتی را درک کند و ما هم از یک عکاس صنعتی حرفه ای استفاده کردیم و زیباترین کاتالوگ ها را تولید کردیم.
وی با اشاره به نقش هنر در معرفی توانمندی های صنعتی و فناوری توضیح داد: فیلم صنعتی هم همینطور است و می تواند خیلی خوب به بیان دستاوردها و توانمندی ها بپردازد و فهمیدیم که فیلمبردار، فیلمنامهنویس و کارگردان هم در صنعت غرق باشند و بفهمند تا بتوانند بیان خوبی داشته باشند. این جنبه مثبت کار هنر است که بسیار ارزشمند است.
طیبی در ادامه گفت: در بیان کاستی ها هم هنر می تواند بسیار نقش موثری داشته باشد، ما مشکلی در زمینه توسعه علمی و فناوری نداریم اما کاستی هایی داریم که باید رفع شوند و هنر با زبان فیلم خیلی خوب می تواند این کارها را بیان کند. ما هنوز در کشور استراتژی توسعه صنعتی نداریم، زیرساخت پیشرفت هر کشور استراتژی توسعه صنعتی است که بر پایه مزیت های بومی تحقق پیدا می کند و باید فهم فناوری در این زمینه داشته باشیم. همچنین می توانیم خلق مزیت کنیم، الکترونیک و آی تی خلق مزیت است. در این زمینه ما مشکل داریم و استراتژی توسعه صنعتی نداریم و این مسئله باید به شکلی بیان شود. علاوه بر جهاد دانشگاهی، معاونت علمی و فناوری پای این کار آمده و اقدامات خوبی هم انجام شده است.
مدیر جهاد دانشگاهی ادامه داد: عدم خودباوری مدیران و کارشناسان یکی از مشکلات جدی ماست که آسیب های جدی به این مسئله می زند. باید روی این مسایل کار شود و به مردم هم آگاهی زیادی داده شود. فکر می کنم که با زبان فیلم خیلی خوب می شود مسایل و مشکلات را برطرف کرد و برنامه ریزان این حوزه می توانند تعیین کنند که چه زمانی هنر می تواند وارد میدان شود و مردم را قانع و آگاه کند تا از محصولات خوب ایرانی استفاده کنند. یکی از مشکلاتی که ما در کشور داشتیم این است که خیلی از مسایل و موضوعات شفاهی هستند. در حوزه صنعت و فناوری بسیاری از خاطرات شفاهی وجود دارند که می توانند در قالب فیلم عرضه شوند، البته ما می دانیم این فیلم ها خیلی مورد حمایت عمومی قرار نمی گیرد و باید از فیلمساز توسط مسئولان و مدیران حمایت شود، ما در حد توان خود با برگزاری این جشنواره تلاش کردیم تا حمایت خود را از شما هنرمندان انجام دهیم و امیدواریم مدیران هم در زمینه کمک کنند.
جعفرپور: از جهاد دانشگاهی برای برگزاری این رویداد سپاسگزاریم
جمشید جعفرپور، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس هم بیان کرد: ما خوشحالیم که جهاد دانشگاهی در زمینه برگزاری این رویداد پیشگام شده است، ما حتما به تقویت و توسعه چنین فعالیتهایی نیاز داریم. ما به شدت نیازمند توسعه این فناوری هستیم. جامعه امروز ما در شرایط تحریم است و باید به بازارهای جوامع دیگر دست پیدا کنیم، 15 کشور در همسایگی ما حضور دارند که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را وارد می کنند اما ما بازار آن ها را در اختیار نداریم. همواره شنیده ایم که محصولات ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار هستند اما بسته بندی خوبی ندارند، در حالیکه سایر کشورها کالاهای بی کیفیت خارجی را به دلیل بسته بندی مناسب خریداری می کنند.
وی تاکید کرد: همین فعالیت می تواند شغلی پردرآمد باشد در صورتیکه صاحبان کالا و سرمایه برای آن هزینه کنند، ما با به کارگیری این هنر می توانیم بسیاری از مشکلات و تحریم ها را رفع کنیم. ما می توانیم محصولات مختلف خود را از طریق هنر به درستی عرضه و معرفی کنیم و از پس مشکلات بربیاییم. نیاز است که آموزش این حوزه را در رشته های دانشگاهی هم انجام دهیم.
معرفی برگزیدگان بخش عکس
سپس هیات داوران بخش عکس، یدالله ولی زاده، داریوش کیانی، مجتبی آقایی و امید پورآذر دبیر بخش عکس و همچنین فرهود حقی عکاس پیشکسوت برای اهدای جوایز روی صحنه حاضر شدند.
جوایز بخش تک عکس صنعتی به این ترتیب اهدا شد:
رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی در بخش تک عکس صنعتی به مرتضی نورمحمدی اهدا شد.
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی در بخش تک عکس صنعتی به نیما ابوالقاسمی اهدا شد.
رتبه اول: تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش تک عکس صنعتی به محمد خیاطی اهدا شد.
سپس نوبت به بخش مجموعه عکس صنعتی رسید و جوایز این بخش به این ترتیب اعلام شد:
رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد مهدی کشاورزی اهدا شد.
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مسعود بهاری تعلق گرفت.
رتبه اول: تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد قورچیان رسید.
در ادامه برگزیدگان تک عکس تبلیغاتی بدین ترتیب معرفی شد:رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مهشید زارع کاریزی اهدا شد.
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به حامد فخاران تعلق گرفت.
رتبه اول: تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی به سیدحسین اشرف السادات اهدا شد.
سپس نوبت به اعلام برگزیدگان بخش مجموعه عکس تبلیغاتی رسید که برگزیدگان به این شرح هستند:
رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به حمیدرضا سبزه علی رسید.
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به پریسا نارنجی تعلق گرفت.
رتبه اول: تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به سیدمهدی یداللهی تقدیم شد.
در ادامه نوبت به معرفی جوایز دانشجویی رسید و در بخش تک عکس تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمدعلی پورشکوری اهدا شد.
در بخش مجموعه عکس هم تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به حمیدرضا امیدبخش رسید.
اهدای نشان انجمن کارگردانان سینمای مستند
بخش دیگر این مراسم به اهدای نشان انجمن کارگردانان سینمای مستند رسید و به همین منظور بابک بهداد و پریسا عشقی برای اهدای این نشان روی صحنه حضور پیدا کردند و پس از قرائت بیانیه، نشان انجمن و لوح تقدیر بهترین کارگردانی را به حمید علیداد و باقر سروش برای فیلم «قوس الکتریکی» اهدا کردند.
در ادامه نوبت به معرفی جوایز بخش فیلم رسید و در بخش بهترین فیلم مستند از نگاه دانشجویان، تندیس و لوح تقدیر به الهام معروفی برای فیلم «330 سی سی خاطره» رسید.
دیپلم افتخار این بخش به بهرام عظیمی برای فیلم «سیم ششم» تعلق گرفت.
کرمی: با کمک هنرمندان میتوانیم پیشرفتها را نشان دهیم
پرویز کرمی، رئیس ستاد فرهنگی اقتصاد دانش بنیان، با تشکر از مسئولان و هنرمندان حاضر در این جشنواره گفت: چهار هزار و 500 شرکت دانش بنیان کجا باید دیده شود و چه کسی باید آن ها را معرفی کند؟ 180 مرکز نوآوری سوژه خوبی برای عکاسان و هنر صنعت سینمای ما نیست؟شتاب دهنده هایی که امروز شکل گرفتند و در حوزه های فرهنگ و هنر و صنایع خلاق از جمله سینما فعالیت می کنند. ما امروز به همت جوانان دانشجو و اساتید حوزه های مختلف به نوآوری کارخانه های خود پرداخته ایم.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه استارتاپ ها توانستیم قدم های موفقی برداریم، ما در مسیر استارتاپ های پیشرفته گام های جدی برداشتیم، چه کسی باید این پیشرفت را به جامعه منتقل کند؟ در چنین رویدادهایی و با تفاهم با هنرمندان می توانیم به این زمینه دست پیدا کنیم.
برگزیدگان بخش فیلمهای دانشجویی
سپس زمان معرفی برگزیدگان بخش فیلم های دانشجویی رسید و تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی به ناصر ناصرپور برای فیلم «دسترنج» اهدا شد.
دیپلم افتخار این بخش هم به عابدین محمدی برای فیلم «چرخش» و سید صفی الله حسینی برای فیلم «سرتیفیکیت» تعلق گرفت.
برگزیدگان بخش فیلمهای تبلیغاتی
در بخش فیلمهای تبلیغاتی، تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی به مرتضی پایه شناس برای فیلم «بلوک زنی» اهدا شد.
سپس در بخش پویانمایی (گرافیک متحرک) برگزیدگان بدین ترتیب معرفی شدند:
تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی به مهدی خرمیان به فیلم «سوزن بان» تعلق گرفت.
تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی جایزه ویژه هیات داوران به بهرام عظیمی برای فیلم «سیم ششم» رسید.
دیپلم افتخار این بخش به علی نیکوکار برای فیلم «مجتمع شهید مدرس» رسید.
برگزیدگان مجموعه مستندهای تلویزیونی
در ادامه این مراسم نوبت به اعلام برگزیدگان بخش مجموعه مستندهای تلویزیونی رسید.
تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی به وحید فرجی برای فیلم «مسیر نو» تعلق گرفت.
تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی جایزه ویژه هیات داوران به حسام اسلامی برای فیلم «غرامت» رسید.
دیپلم افتخار این بخش به احمد شفیعی برای «نبرد امواج» رسید.
سپس بیانیه هیات داوران بخش فیلم جشنواره فیلم و عکس صنعتی با محوریت تنوع آثار و ارتباطشان با سال حمایت از تولید ملی قرائت شد و برگزیدگان به این شرح معرفی شدند:
تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی به سید مجتبی خیام الحسینی برای فیلم «در کنار هم» و محمد اسکندر زاده برای فیلم «شور شیرین» شد.
تندیس و لوح تقدیر بهترین تهیه کنندگی به یاسر طالبی برای فیلم «کاغذ یک درنگ مچاله» تعلق گرفت.
دیپلم افتخار این بخش به سید وحید حسینی نامی برای فیلم «کل به جز» رسید.
مطهر: خلاف تلویزیون به مستندسازها اعتماد کنید
مهدی مطهر رئیس خانه مستند انقلاب اسلامی گفت: مجموعه «خانه مستند» می دانست که جشنواره فیلم صنعتی به صورت منظم برگزار شود، به همین خاطر دغدغهمند به سمت ساخت اثر در این حوزه رفت.
او ادامه داد: توصیهای به صاحبان حرفهها و شرکتها دارم به جای اینکه مثل شرکتعالیس همه تلویزیون را بگیرند و تلویزیون را به این شکل در آورند که میان تبلیغها چند تا فیلم یا سریال هم پخش میشود، به مستندسازها اعتماد کنند و از آنها بخواهد که فیلم صنعتی برایشان تولید کنند، مطمئن باشید که مستندسازها قابل اعتماد هستند و میتوانند آثار شایستهای را تولید کنند.
برگزیدگان بخش موضوعی
همچنین در بخش فیلم های موضوعی ویژه برگزیدگان بدین ترتیب معرفی شدند:
تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی به نرگس رستمی معز برای فیلم «دیده بان» رسید.
تندیس و لوح تقدیر بهترین کارگردانی به جواد وطنی برای فیلم «ورس» اهدا شد.
همچنین دو دیپلم افتخار این بخش به محمد دهستانی برای فیلم «نظر» و رضا شیخلانی برای فیلم «قطار اندیمشک» اهدا شد.
لوح تقدیر بخش عکس های موضوعی هم به حسین جوادی و رسا قوام شهیدی اهدا شد.
انتهای پیام/ 121