به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «معصومه ابتکار» معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده امروز در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان مازندران که با رونمایی از سند ارتقای وضعیت زنان استان همراه بود، توجه به حوزه زنان را از محورهای مهم فعالیتهای دولت تدبیر و امید برشمرد و اظهار داشت: از سال ۹۶ که پایش به کارگیری بانوان در مناصب دولتی را شروع کردیم ۱۳.۶ درصد از مدیران دولت زن بودند که اکنون به ۱۸.۸ درصد رسیده است.
وی پیش بینی کرد که آمار اشتغال زنان در مناصب دولتی طی دو سال آینده باقی مانده از عمر دولت تدبیر و امید به ۳۰ درصد تعیین شده برسد.
معاون رییس جمهوری همچنین اظهار داشت: هم اکنون ۴۱ درصد از کارکنان دستگاههای دولتی را زنان تشکیل میدهند.
وی از عدالت به عنوان یکی از مولفههای کلیدی انقلاب اسلامی یاد کرد و بیان داشت: در شرایط سخت تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار داریم و دشمن تلاش میکند عزت و استقلال ما را نادیده بگیرد و با فعالیتهایی که انجام میدهیم تمام این دشمنیها نقش بر آب خواهد شد و ملت ایران بیش از گذشته، سرافراز است و به سمت گام دوم انقلاب ابلاغی و مورد تاکید مقام معظم رهبری حرکت میکند.
ابتکار یکی از شاخههای عدالت را عدالت جنسیتی برشمرد و افزود: عدالت به مفهوم قرآنی در ابعاد مختلف آن، از جهتگیریهای اصلی و قابل تبیین دولت است و عدالت جنسیتی هم در قرآن با ابعاد مختلف، سیره ائمه علیهم السلام و امام خمینی (ره) مورد توجه است.
وی با بیان اینکه در عدالت جنسیتی، مسئولیتهای اجتماعی مختلفی تعریف شده، گفت: شاید این مساله باعث شده از حالت تعادل در برنامهریزی خارج شود، زنان پس از انقلاب پیشرفتهای بسیار خوبی داشتند اما باز هم به دلیل برخی نگاهها و خرده فرهنگها، نیاز است با عدالت خاص عدالت جنسیتی و ارتقای وضعیت زنان و خانواده ورود کنیم.
معاون زنان و خانواده رئیس جمهوری یادآور شد: در موضوع عدالت جنسیتی، کار علمی در هشت محور و ۱۷۶ شاخص صورت گرفته و تدوین شده و در حوزه آموزش، بهداشت، ورزش، اشتغال، حقوق و امنیت سال گذشته به وزرا و استانداران ابلاغ گردیده است.
وی با بیان اینکه در تمام سالهای گذشته برای پر کردن این خلاها، اقدام موثری انجام نشده بود، گفت: به عنوان نمونه فضای ورزشی برای بانوان مناسب و یا در دسترس نیست، همچنین بحث اشتغال بانوان فارغالتحصیل دانشگاهی در مازندران بیشتر از آقایان است که به توجه نیاز دارد.
معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه کاهش ازدواج هم موثر است، تصریح کرد: اشتغال و وضعیت اقتصادی مردان و وضعیت شغلی زنان در این مولفه اثرگذار است و نشان میدهد به اشتغال باید توجه بیشتری کنیم.
ابتکار ارتقای وضعیت زنان را نیازمند سند و برنامه دانست و تاکید کرد: این سند برای ما نقشه راه بوده و حرکت بر اساس برنامه است. در این سند بر روی شاخصهای خانواده شکوفا کار کردیم و این شاخصها بزودی ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه اشتغال در مازندران فرصتهای بیشماری دارد، اظهار داشت: مزیتهای مازندران بویژه در حوزه گردشگری فرصت اشتغالزایی دارد و میتوان به مشاغل سبز پرداخت.
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور با اعلام این که طبیعتگردی، بومگردی و استانداردسازی محصولات کشاورزی میتواند زمینه شغلی بانوان مازندرانی باشد، گفت: در بودجه سال آینده از طرح استانداردسازی محصولات کشاورزی و همچنین صندوق خرد روستایی حمایت میکنیم.
وی از مشاغلی که بتواند پسماند و اصلاح الگوی مصرف را ساماندهی کند به عنوان مشاغل مورد توجه یاد کرد و افزود: سازمان مردم نهاد استفاده از کیسههای پارچهای در مازندران فعال بوده و مازندران پرچمدار این طرح در کشور است و جنبش نه به پلاستیک را دنبال میکند و ما این آمادگی را داریم در صنایع خلاق از مشاغل حمایت کنیم.
معاون رئیس جمهوری در امور بانوان و خانواده با اشاره به این که به دنبال مشاغل مرتبط با حفظ محیط زیست هستیم، افزود: موضوع پسماند استان های شمالی، کاهش مصرف پلاستیک بویژه پلاستیک یکبار مصرف دغدغه دولت و رئیس جمهور است.
انتهای پیام/