اندیشه مدبرانه «امام هشتم (ع)» در برابر مامون
وی به اندیشه مدبرانه «امام رضا (ع)» در مقابل دسیسههای مامون اشاره و ابراز کرد: سیاستهای پر رمز و راز مامون و ماجرای ولایتعهدی «امام رضا (ع)» در حقیقت دسیسهای بود از سوی حاکم وقت تا بتواند اهداف سیاسیاش را جامع عمل بپوشاند لذا وی سفر به طوس را بر «امام رضا (ع)» تحمیل کرد.
این کارشناس علوم قرآنی ولایتعهدی «امام رضا (ع)» را فرصتی مناسب برای معرفی «ائمه معصومین (ع)» دانست و اظهار کرد: تدبیر و عملکرد «امام رضا (ع)» در طی دوران زندگی پر برکت ایشان سبب شد تا نام «امیرالمومنین (ع) و «ائمه معصومین (ع)» در نمازهای جمعه با احترام برده شود.
لقب «عالم آل محمد (ص)» برای «امام رضا (ع)»
شفیعی پیرامون سیره سیاسی «امام رضا (ع)» افزود: «امام هشتم (ع)» توانستند هویت سیاسی تشیع را به شیوهای مناسبی به آنان بازگردانند و برای شیعیان جایگاهی ویژه در بین اذهان عمومی ایجاد کنند. به «امام رضا (ع)» لقب «عالم آل محمد (ص)» دادهاند، زیرا دانش و دانایی این امام بزرگوار مایه اقتدار شیعیان بوده است.
این کارشناس علوم قرآنی تاثیر حضور «امام رضا (ع)» در طوس را مورد تحلیل و بررسی قرار داد و بیان کرد: اگرچه پذیرفتن ولایتعهدی از سوی «امام رضا (ع)» به اجبار مامون بود و سبب هجرت ایشان از مدینه به طوس شد، اما این سفر سبب شد تا حقیقت وجودی «ائمه معصومین (ع)» برای اذهان عمومی آشکار شود و به عبارت دیگر تهدیدی که به فرصت تبدیل شد.
«امام هشتم (ع)» جایگاه شایسته «ائمه معصومین (ع)» را به جامعه معرفی کردند
شفیعی در همین راستا ابراز کرد: ایشان توانستند جایگاه شایسته «ائمه معصومین (ع)» را به جامعه معرفی کنند و در عین حال علاوه بر رهبری، امامت مسلمانان را نیز بر عهده داشتند و تلاش فراوانی برای هدایت، رستگاری و دینداری مردم آن زمان انجام دادند.
وی فضای موجود در دوران زندگی «امام رضا (ع)» در طوس را زمینهساز تحولات موثری در جامعه دانست و تاکید کرد: با حضور «امام رضا (ع)» در طوس عصر شکوفایی و بالندگی پیش روی شیعیان پدیدار گشت و شناخت جامعه از امامت با کمک روشنگریهای «امام هشتم (ع)» افزایش پیدا کرد، در این زمان فضا برای طرح برخی مسائل و روایات فراهم شد و احادیث بسیاری در مورد «ائمه معصومین (ع)» و امامان بازگو شد.
تربیت شاگردان بسیاری توسط «امام رضا (ع)»
وی به تربیت شاگردان بسیاری توسط «امام هشتم (ع)» اشاره و تاکید کرد: «امام رضا (ع)» با تدبیر خود توانستند تا از شرایط به وجود آمده استفاده کنند و به تبلیغ دین مبین و شریعت اسلام بپردازند و در عین حال شاگردانی را تربیت کنند که مکتب اسلام را گسترش دهند، ایشان توانستند جایگاه امامت و اختیارات امامت را برای مردم مطرح و بیان کنند.
شفیعی یکی از ویژگیهای بارز شخصیتی «امام هشتم (ع)» را فضیلت و کرامت ایشان دانست و اظهار کرد: فضیلت «امام رضا (ع)» به حدی بود که بسیاری از دشمنان ایشان نیز مکارم اخلاقی این امام بزرگوار را میستودند، این حضرت در زهد و بندگی نیز میان انسانهای دوران خود برترین و با فضیلتترین اشخاص بودند، کرامت ایشان یکی از زبانزدترین ویژگیهای شخصیتی این امام بزرگوار بود.
کرامت «امام رضا (ع)» مشتاقان را از سراسر جهان جذب میکند
این کارشناس علوم قرآنی به فضیلت و کرامت «امام هشتم (ع)» پس از شهادت ایشان اشاره و ابراز کرد: کرامت «امام رضا (ع)» به حدی است که از دور و نزدیک و از سراسر جهان مشتاقان ایشان را به سوی خود جذب میکند، آمارها نشان داده است که تابستان سال جاری حدود ۲۵ میلیون نفر زائر در آستان مقدس «امام رضا (ع)» حضور پیدا کردند.
آستان قدس رضوی پایتخت ایران است
شفیعی به بیانات «امام خمینی (ره)» پیرامون حضور وجود حرم مطهر «امام رضا (ع)» در ایران اشاره و خاطرنشان کرد: شاید زیباترین جملهای که در این برهه زمانی میشود بیان کرد همان کلام مشهور «امام خمینی (ره)» است که فرمودند: «آستان قدس رضوی پایتخت ایران است»، این جمله حضرت «امام خمینی (ره)» بیانگر بزرگی و منزلت «امام رضا (ع)» و سعادتی است که نصیب ملت ایران شده است.