نویسنده دفاع مقدس:

نویسندگان حرفه‌ای باید وارد عرصه ادبیات دفاع مقدس شوند

«نصرت‌الله محمودزاده» با اشاره به آسیب‌های ادبیات دفاع مقدس، گفت: نویسندگان حرفه‌ای باید وارد کار شوند؛ زیرا این عرصه جای کار فراوانی دارد، نباید به همین میزان فعالیت ادبیاتی در حوزه ادبیات دفاع مقدس اکتفا کرد، دفتر ادبیات دفاع مقدس نباید بسته شود و باید همچنان باز باشد.
کد خبر: ۳۶۹۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰ - 11November 2019

نویسندگان حرفه‌ای باید وارد عرصه ادبیات دفاع مقدس شوند/ باید زاویه دید خود به دفاع مقدس را تقویت کنیمبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «نصرت‌الله محمودزاده» نویسنده کتاب «جاده امن هور» در گفت‌وگویی، پیرامون ضرورت توجه به چارچوب‌ها و استاندارد‌های نویسندگی در حوزه آثار تاریخی، اظهار داشت: تاثیر جنگ بر تمام آثار ادبی در دنیا موضوعی مهم است، جنگ‌هایی که برای دفاع از هر کشور و سرزمینی روی می‌دهد همچون جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس بهترین سوژه‌ها را برای عرصه ادبیات رقم می‌زند.

وقایع هشت سال دفاع مقدس را به طور دقیق ارئه کرده‌ایم؟

این نویسنده پیرامون ادبیات دفاع مقدس اظهار کرد: برای بررسی ادبیات دفاع مقدس در کشور آن‌چه مهم بوده این است که آیا وقایعی که در طول جنگ تحمیلی رخ داده تا به امروز به طور کامل و دقیق به رشته تحریر در آمده است و ادبیات دفاع مقدس ما توانسته آن را مستند و دقیق به مخاطب نسل جوان امروز ارائه دهد؟

تلاش‌های صورت گرفته در حوزه ادبیات دفاع مقدس کافی نبوده است

وی تلاش ها صورت گرفته در حوزه ادبیات دفاع مقدس را ناکافی دانست و اظهار کرد: ادبیات هشت سال دفاع مقدس ما فاصله فراوانی را با شاخص‌های اصلی دارد؛ زیرا برخی تحقیقات در آثار سطحی بوده و ثبت رخ‌داد‌های دفاع مقدس به چهار چوب‌های اصلی نزدیک نیستند، در این آثار کمیت قابل توجهی حس می‌شود و کیفیت به استاندارد‌ها نزدیک نیست.

این نویسنده کتاب اهمیت توجه به بازماندگان جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس ابراز کرد: متاسفانه از پتانسیل‌های موجود که همان جانبازان، آزادگان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس هستند استفاده نمی‌شود در حالی که نویسندگان عزیز باید آگاه باشند، زمان ظرفیت‌ها را از ما خواهد گرفت، برخی از بازماندگان دفاع مقدس که جانباز هم هستند کم‌کم به مرحله شهادت می‌رسدند، پس باید با سرعت بیشتری به این گنجینه های گران‌بها بپیونیدم.

وقایع رخ‌داده بر شهدا در جنگ تحمیلی را از یاد نبریم

وی تصریح کرد: متاسفانه در برخی کتب دفاع مقدسی که این روزها شاهد چاپ و نشر آن‌ها هستیم، نویسندگان تنها به دنبال مصاحبه با خانواده‌های شهدا هستند، در حالی‌که باید به رویداد‌ها و شرایطی که آن شهدای عزیز در آن قرار گرفته‌اند، بپردازند و از آن‌ها غافل نشوند؛ چراکه از جایگاه و جذابیت زیادی برای مخاطب به ویژه مخاطب نسل امروز برخوردار است.

نویسنده کتاب‌ «آدم شویی» با اشاره به آسیب‌های ادبیات دفاع مقدس، تاکید کرد: به مرحله‌ای رسیده‌ایم که  نویسندگان حرفه‌ای باید وارد کار شوند؛ زیرا این عرصه جای کار فراوانی دارد، نباید به همین میزان فعالیت ادبیاتی در حوزه ادبیات دفاع مقدس اکتفا کرد، دفتر ادبیات دفاع مقدس نباید بسته شود و باید همچنان باز باشد. زمینه‌های فراوانی برای ایجاد بسترسازی در موضوع دفاع مقدس وجود دارد.

باید زاویه دیدمان به هشت سال دفاع مقدس را تقویت کنیم

محمودزاده به دلایل کم کاری برخی کارگردانان دفاع مقدسی اشاره و اظهار کرد: وقتی برخی کارگردانان حرفه‌ای که کارنامه‌های درخشانی در نگارش فیلم دارند کم کار می‌شوند، دلیلش کم شدن فیلم‌نامه‌های خوب است؛ بنابراین باید نگاهی نو و زاویه‌ای متفاوت به هشت سال دفاع مقدس پیدا کنیم، همه این‌ها به این معنا است که نتوانستیم از اطلاعات و خاطرات رزمندگان و بازماندگان اصلی دفاع مقدس به خوبی بهره‌مند شویم، ادبیات جنگ نیازمند توجه بیشتری است.

وی خاطرنشان کرد: اشتباه بزرگی که انجام شده، ورود برخی نویسندگان با آثار سطحی به عرصه ادبیات دفاع مقدس است و چراکه این نویسندگان به دلیل عدم آگاهی در چهارچوب‌ها حرکت نکرده‌اند، بسیار نیازمند به ثبت خاطرات، حوادث و رویداد‌ها در جنگ تحمیلی هستیم تا از نابودی خاطرات بازماندگان هشت سال دفاع مقدس جلوگیری کنیم.

منبع: میزان

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار