به گزارش خبرنگار دفاعپرس از بیرجند، جمعی از دستاندرکاران یادواره استانی شهدای عشایر که 9 آذر در زیرکوه برگزار میشود، امشب با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند دیدار کردند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در این دیدار اظهار داشت: خداوند ارواح طیبه شهدا را از ما راضی نگه دارد و بر درجات آنها بیفزاید و ثمرات خون پاک آنها این باشد که در سِیرِ جامعهی ما در این انقلاب الهی، به آن آرمان بزرگش که ظهور حضرت صاحب الزمان (عج) و پیاده شدن اسلام بر اساس عدالت است، برسد.
حجتالاسلام و المسلمین «سید علیرضا عبادی» اظهار داشت: غالبا از مردم عشایر به عنوان مردمی زحمتکش، مولد، پای کار و موثر در جامعه و اقتصاد یاد میشود که این موارد همه درست است، اما آنچه بالاتر از این حرفها قرار دارد، مسائل انسانی، الهی و آن سلامت نفس عشایران است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته و پیش از نفوذ استعمارگران، دوران شکوفایی فرهنگ، تعهد، محبت و ایثار بود و مردم مستقل بودند، خاطرنشان کرد: اگرچه طواغیت از جمله بنی امیه، بنی عباس و پادشاهان بر مردم حاکم بودند، اما مردم کاملا از آنها جدا بوده و با دید ظلمه به آنها نگاه میکردند، لذا از انواع و اقسام فضائل اخلاقی که در فرهنگ اسلامی بود، بهره میبردند و در واقع حافظ فرهنگ مردم، خود مردم بودند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی تصریح کرد: از وقتی پای استعمارگران به ایران باز شد، هر کجا که نفوذ بیگانه بیشتر بود، فرهنگ جامعه ما آسیب بیشتری دید، و به همان نسبت مردم روستایی و عشایری در حفظ فرهنگ اصیل مردمی خود که به آن فرهنگ اسلامی - ایرانی می گوییم، تلاش کردند و حافظ آن بودند، لذا این ارزش به عنوان ذخایر فرهنگی، قابل قیاس با آن ارزش ها که خیلی هم ارزشمند و به جاست قابل مقایسه نیست.
عبادی مطرح کرد: گرچه امروز آسیبها فراگیر شده و همه جا را گرفته است، اما این وراثت کریمهای که مردم عزیز عشایر داشتهاند باعث شده تا به آنها به عنوان ذخایر فرهنگی جامعه نگاه کنیم.
وی با اشاره به اینکه صاحب مناطق مرزی مرزنشینان هستند، افزود: جامعه عشایری دارای سلامت نفس، تعهد، محبت، صداقت در گفتار و صداقت در رفتار است، و شهدایشان نیز برخاسته از این جمعیت هستند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اضافه کرد: بزرگداشت مقام شهدا، کمتر از شهادت نیست و دلیلش نیز این است که شهادت هدف نیست، بلکه شهادت در راه هدف است.
عبادی گفت: شهید در راه هدف پیام دارد، لذا اگر پیام شهید بیان نشود در واقع شهادتش ضایع می شود و این یادواره شهدا زنده کردن پیام شهدا است.
وی یادآور شد: پیام شهدای کربلا را حضرت زینب کبری (س)، و امام زین العابدین (ع) در سفر خود به شام و کوفه زنده کردند و امروز شاهد آن هستیم که بعد از 1400 سال، اربعین حسینی بینالمللی شده و تقریبا از همه کشورهای جهان، مسلمان و غیر مسلمان به عنوان تابلو و سمبل عدالت در این حماسه عظیم شرکت میکنند.
انتهای پیام/