سردار جلالی عنوان کرد؛

بررسی روند اجرای طرح اصلاح قیمت سوخت توسط وزارت اطلاعات/ استفاده از ظرفیت‌های مردمی در عرصه دفاع سایبری

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: طرح اصلاح قیمت سوخت به حدی بد اجرا شد که برخی معتقدند احتمال نفوذ دشمن در سیستم مدیریتی کشور وجود دارد که البته وزارت اطلاعات باید درخصوص آن به جمع بندی رسیده و اعلام نظر کند.
کد خبر: ۳۷۲۱۹۷
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۶ - 30November 2019

بررسی روند اجرای طرح اصلاح قیمت سوخت توسط وزارت اطلاعات/ استفاده از ظرفیت‌های مردمی در عرصه دفاع سایبریبه گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در اولین مجمع فعالان بسیجی و جهادی دفاع سایبری کشور با بیان اینکه کشور ما امروز در یک درگیری سینه به سینه و نزدیک با استکبار قرار دارد، اظهار داشت: در این جنگ با یک مثلث، غربی-عربی-عبری روبه‌رو هستیم که علیه کشور ما اقدامات خصمانه انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه بر اساس توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی، بسیج باید برداشت درستی از شرایط زمان داشته و از قابلیت دشمن­ شناسی و شناخت تهدیدات برخوردار باشد، گفت:  امروز با مدل جدیدی از تهدیدات پیچیده روبه‌رو هستیم که فهم و درک آن سخت است، چون لایه‌های مختلفی دارد.

وی ادامه داد: موشکافی این تهدیدات برای تفکر بسیجی یک ضرورت است، چون امروز دشمن، استراتژی «قدرت هوشمند» را در پیش گرفته است. یعنی از همه مؤلفه‌های قدرت خود در بخش‌های متناظری ما که در آن دچار ضعف هستیم، برای ضربه زدن استفاده می‌کند.

دشمن براساس نقاط ضعف طرف مقابل و مولفه­‌های قدرت خود استراتژی­‌اش را تدوین می ­کند

سردار جلالی با بیان اینکه به این مدل از جنگ ابزارها، «تهدیدات هیبریدی» هم اطلاق می‌شود و بنابراین باید بدانیم دشمن چگونه عمل می‌­کند، گفت: یکی از مولفه‌های این نبرد، نداشتن محدودیت برای حمله از سوی دشمن است یعنی دشمن در هر کجا که ظرفیت داشته باشد، حمله می‌کند. مولفه دیگر نیز فناوری‌­های هم افزاست. یعنی دشمن از ظرفیت تکنولوژی‌های مختلف در کنار هم برای پیشبرد اهدافش استفاده می‌کند و مولفه سوم شناسایی نقاط ضعف کشور مقابل است. یعنی دشمن براساس نقاط ضعف طرف مقابل استراتژی‌اش را تدوین می­‌کند.

وی با بیان اینکه مواجهه ما با دشمن در حداقل پنج جبهه از اواسط سال ۹۷ آغاز شد و همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این حوزه‌های درگیری شامل حوزه‌های نظامی مانند اقدامات امنیتی و تروریستی، جنگ اقتصادی، سیاسی و سایبری است که البته جنگ سایبری در دو لایه زیرساختی و مردم محور مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی علیه ما آغاز شده است.

انهدام پهپاد فوق پیشرفته آمریکا تمام معادلات دشمن را برهم زد

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه آمریکا به دنبال این بود که این تهدیدات را گام به گام پیش ببرد به طوری که با یکدیگر هم‌پوشانی و هم‌افزایی داشته باشند، گفت: دشمن ابتدا با لشکرکشی به منطقه به دنبال ایجاد شبح جنگ بر سر کشور ما و ایجاد رعب و وحشت بود. در کنار آن با استفاده از ابزار‌های اقتصادی سعی در ایجاد فشار بیشتری بر کشور را داشت تا این دو در کنار هم سبب ایجاد گسست اجتماعی و نارضایتی شود و همبستگی ملی ما بر هم بخورد؛ اما تمام این استراتژی‌ها با هدف قرار گرفتن پهپاد فوق پیشرفته جاسوسی آمریکا توسط پدافند هوایی ایران با بن بست مواجه شد.

سردار جلالی در این خصوص توضیح داد: دشمن دلخوش به این بود که ما در پدافند هوایی دچار ضعف هستیم و به خیال خود بالای ۳۰ هزار پا را محل جولان خود تصور می‌کرد، اما با این اقدام تمام گزینه هایش ناکارآمد شد.

وی با تاکید براینکه هدف قرار دادن هواپیمای جاسوسی دشمن اگرچه از نظر تاکتیکی اقدام کوچک بود، اما آثار راهبردی بسیاری بزرگی داشت، توضیح داد: نخست سبب شد تمام متحدان آمریکا در منطقه از جمله کشور‌های مرتجع منطقه متوجه شوند که اگر جنگی شروع شود، آمریکا توانایی دفاع از آن‌ها را نخواهد داشت و آن‌ها متحمل آسیب‌های شدیدی خواهند شد. دوم اینکه با برهم زدن موازنه قدرت در منطقه، جمهوری اسلامی ایران خود را به عنوان یک قدرت جدید در منطقه معرفی کرد.

وی با بیان اینکه دشمن در عرصه سیاسی نیز به دنبال معطل کردن ایران بر سر برجام بود تا زمان لازم را برای اعمال فشار‌های حداکثری در حوزه اقتصادی به دست آورد، گفت: خوشبختانه با درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی، گام‌های تدریجی برای خروج برجام برداشته شد و در این لایه نیز تیر دشمنان به سنگ خورد.

به تدریج لایه‌های فرصت‌زای دوران جنگ اقتصادی رونمایی می‌شود

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به توطئه‌های دشمن در جنگ اقتصادی علیه ملت ایران خاطرنشان کرد: در لایه جنگ اقتصادی توانستیم با تثبیت قیمت ارز و ثبات بازار و تقویت تولید داخلی، در گام نخست پیامد‌های اقتصادی این جنگ را متوقف کنیم و در گام دوم پیامد‌های این جنگ را مدیریت و در گام بعدی نیز با شروع تدریجی تولید، آثار فرصت‌­زای تهدیدات اقتصادی نیز دیده شد.

راهبرد آمریکا برای معرفی ایران به عنوان یک مهاجم آنارشیست در فضای سایبری

سردار جلالی با اشاره به لایه جنگ سایبری علیه ایران نیز تصریح کرد: سال‌ها آمریکا تلاش می‌کرد در همه حمله‌های سایبری انگشت اتهام را به سوی ما نشانه برود و ایران را یک مهاجم آنارشیست سایبری به دنیا معرفی کند. اما بعد از ناکام ماندنش در لایه‌های مختلف، رسما جنگ سایبری را علیه ایران اعلام کرد و حتی حوزه‌های هدف حمله همچون دریایی، حمل و نقل و انرژی را معرفی کرد.

وی با بیان اینکه حوزه دیگر حملات سایبری دشمن، عرصه جنگ مردم محور مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی بود، تاکید کرد: در این لایه، افکار عمومی به عنوان حیاتی‌ترین دارایی کشور، توسط شبکه‌های مجازی، شکل گیری، هدایت و به‌کارگیری می‌شود. نمونه این حربه را در حوادث اخیر شاهد بودیم که در صورت عدم مدیریت افکار عمومی با چه تهدیداتی روبه‌رو خواهیم شد.

شناسایی پنج لایه تهدید جدی بر بستر فضای سایبری

سردار جلالی با بیان اینکه با توجه به آنچه گفته شد ما براساس تفکر بسیجی باید با انواع تهدیدات و روش مقابله با آن آشنا باشیم، گفت: تهدیدات حوزه سایبری حداقل در پنج عرصه سایبری زیرساختی، حملات سایبری در حوزه نظامی، جنگ سایبری ادراکی- شناختی، جنگ سایبری در حوزه شبکه‌های اجتماعی و جنگ سایبری الکترومغناطیسی دسته‌بندی می‌شوند.

وی ادامه داد: آنچه باید در حوزه تهدیدات سایبری به آن توجه کرد این است که با توجه به گسترش فضای مجازی ترکیبی از تهدیدات و فرصت‌ها در این حوزه وجود دارد. ما باید تهدیدات را بشناسیم و با آن مقابله کنیم و از فرصت‌­ها نیز استفاده کنیم؛ البته نکته حائز اهمیت این است که در این عرصه، نوع تهدیدات از سوی شبکه‌های اجتماعی خارج‌پایه با توجه به نقاط ضعف ما تغییر می‌کند یعنی اگر ما درگیر مشکلات اقتصادی هستیم این جنگ‌ها بر روی شرایط معیشتی مردم و ایجاد نارضایتی متمرکز می‌شود. این وضعیت نیز فقط مختص ما نیست. اکنون آنچه در لبنان و عراق اتفاق می‌افتد، همین سوءاستفاده از شبکه‌های اجتماعی برای تحریک افکار عمومی و برهم زدن نظم جامعه است.

در صیانت از افکار عمومی دچار ولنگاری هستیم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور متذکر شد: حال با این شرایط که دشمن چندین قرارگاه ثابت برای حملات سایبری دارد و برای آن طرح‌ریزی کرده و برای شرایط خاص نقشه کشیده است و از همه ظرفیت‌ها بهره می‌برد، ما دچار یک وادادگی و ولنگاری در صیانت از افکار عمومی جامعه هستیم. حدود ۴۰ میلیون از افراد این کشور عضو شبکه‌های اجتماعی خارج‌پایه هستند که تقریبا همه جمعیت فعال کشور است. یعنی ما افکار عمومی کشورمان را دودستی تقدیم بیگانگان کرده‌ایم تا هر کاری که دلشان می‌خواهد، انجام دهند.

وزارت اطلاعات «احتمال نفوذ دشمن» در اجرای بد طرح اصلاح قیمت سوخت را بررسی کند

سردار جلالی با اشاره به اجرای بد طرح اصلاح قیمت سوخت نیز گفت: معتقدم با توجه به اینکه ما تجربه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را داشتیم، باید با توجه به شرایط جامعه این تصمیم به شیوه مناسب‌تری و با اقناع افکار عمومی اجرا می‌شد تا شرایط بعد آن رقم نمی‌خورد؛ این طرح به حدی بد اجرا شد که برخی معتقدند احتمال نفوذ دشمن در سیستم مدیریتی کشور وجود دارد که البته وزارت اطلاعات باید درخصوص آن به جمع بندی رسیده و اعلام نظر کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه عدم مدیریت درست شبکه‌های اجتماعی سبب شد تا برای مدیریت اغتشاشات، شورای امنیت کشور مجبور به قطع اینترنت شود، ادامه داد: اگر وضعیت شبکه­‌های اجتماعی خارج‌پایه را مدیریت می‌کردیم، لازم نبود مانند عصر حجر اینترنت کشور قطع شود.

وی در خصوص برخی ادعا‌ها مبنی بر اینکه در شرایط اخیر شبکه ملی اطلاعات آزمون خود را خوب پس داده است، افزود: آنچه در شرایط اخیر شاهد آن بودیم آزمون شبکه ملی اطلاعات نبود، چون این شبکه زمانی می‌تواند آزمون پس دهد که از خارج کشور اینترنت قطع شود و آنگاه کارکرد‌های حیاتی خود را حفظ کند و بتواند نیاز‌های جامعه را در این بخش بدون هیچ مشکلی مرتفع کند نه اینکه به صورت انتخابی اینترنت برای برخی بخش‌ها وصل باشد.

سردار جلالی تاکید کرد: تضمین تداوم کارکرد‌های ضروری سایبری مردم از اهداف مهم سازمان پدافند غیر عامل کشور است و بر همین مبنا ما تکمیل شبکه ملی اطلاعات را از دستگاه‌های مسئول مطالبه می­‌کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان فرمانده کل قوا بار‌ها تاکید کرده اند که در فضای مجازی، سیاسی و اقتصادی دشمن آرایش جنگی گرفته است، خاطرنشان کرد: این توصیه به چه معنی است؟ آنچه ما از آرایش دشمن در فضای مجازی می‌دانیم چیست؟

چهار قرارگاه سایبری فعال دشمن علیه ایران

وی ادامه داد: اکنون دشمن ظرفیت‌هایی همچون قرارگاه سایبری ناتو در کشور استونی، قرارگاه عملیات شناختی در آلبانی که توسط منافقین کنترل می‌شود، مرکز عملیاتی اعتدال عربستان و مرکزی که توسط سلطنت‌طلبان در یکی از کشور‌های همسایه شکل گرفته را علیه ما به کار گرفته است.

سردار جلالی خاطرنشان کرد: این همان آرایشی است که حضرت امام خامنه ای به آن اشاره کرده است و ما نیز برای مقابله با آن ساختاری چندلایه را در سازمان پدافند غیرعامل کشور شکل داده‌ایم.

استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای نظام عملیاتی دفاع سایبری

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه برای یک آرایش کارآمد در حوزه دفاع سایبری نیازمند یک نظام عملیاتی هستیم، گفت: ما نظام عملیاتی پدافند سایبری را طراحی کرده‌ایم و در ستاد کل به تصویب رسانده‌­ایم که با امضای سرلشکر باقری ابلاغ شده است. این نظام مفهوم سایبری را مشخص می‌کند. این ساختار یک بخش حاکمیتی دارد که ایجاد شده است و یک بخش کار نیز استفاده از ظرفیت شرکت‌ها و بخش خصوصی است که ما در قالب حوزه بسیج باید از ظرفیت‌های آن استفاده کنیم، برای آن طرح‌ریزی داشته باشیم و در سامانه منظمی کارکرد‌های آن را دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه در چارچوب استراتژی که رهبر معظم انقلاب به عنوان نقشه راه برای ما تدوین کرده است، باید دفاع فعال را در دستور کار قرار دهیم، گفت: هدف نهایی قرارگاه پدافند سایبری کشور، دفاع از قلمرو و دارایی‌های سایبری کشور است و هدف مجمع فعالان بسیجی و جهادی دفاع سایبری کشور نیز مشارکت در این امر دفاعی است.

فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور متذکر شد: در این راه چند اصل وجود دارد؛ صیانت، مانایی و پایداری، دفاع جمعی و لایه لایه از جمله این اصول است که باید در دستور کار قرار گیرد. در این مسیر باید برخی رویکرد‌ها همچون پرهیز از غافلگیری، تناسب اقدام پدافندی نسبت به آفند، اتکا به محصول داخلی و عدم اعتقاد به محصولات خارجی در دستور کار باشد.

تشریح سیاست‌های کلی مجمع فعالان بسیجی و جهادی دفاع سایبری

وی سیاست‌های کلی مجمع فعالان بسیجی و جهادی دفاع سایبری را نیز اعلام کرد و گفت: حفظ روحیه آتش به اختیاری بسیجی، درک و فهم مشترک نسبت به تهدیدات در فضای سایبری، سازمان­دهی توان نخبگان و گفتمان‌­سازی مفاهیم پایه دفاع سایبری ازجمله مهم‌ترین سیاست‌های ما در این مسیر است. ما ساختار این مجمع را به گونه‌ای انتخاب کرده‌ایم تا بتواند در حوزه‌های مختلف فعال و موثر ظاهر شود.

اولین مجمع فعالان بسیجی و جهادی دفاع سایبری کشور با حضور سردار «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور، «جواد جاویدنیا» سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، جمعی از مدیران سازمان پدافند غیر عامل کشور و تنی چند از فعالان بسیجی و جهادی حوزه دفاع سایبری در سالن شهید طهرانی‌مقدم سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار