به گزارش گروه سیاست خارجی دفاعپرس، فردا جمعه ۱۵ آذر، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجههای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) به ریاست سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و هلگا اشمید معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار میشود.
این نشست همزمان با گذشت یک ماه از ورود ایران به گام چهارم کاهش تعهدات برجامی در پی مصوبه ۱۸ اردیبهشت سال جاری شورای عالی امنیت ملی برگزار میشود.
سازمان انرژی اتمی ایران در راستای اجرای مصوبه شورای عالی امنیت ملی و در پی دستور حسن روحانی رئیس جمهوری، ۱۵ آبان ماه و در گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، گازدهی به سانتریفیوژها در مجتمع غنی سازی شهید مسعود علیمحمدی (فردو) را آغاز کرد.
در آستانه نشست وین، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران به پکن و سپس توکیو سفر کرد. سفر معاون وزیر خارجه ایران به چین آنگونه که خودش بیان کرده بود «لازم بود قبل از این کمیسیون، دستورکار این نشست را با همکارانمان در چین مرور و تلاش کنیم تا مواضع نزدیکتری را در این نشست داشته باشیم.»
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران همچنین ۱۷ آبان ماه نیز به منظور شرکت در کنفرانس بینالمللی عدم اشاعه تحت عنوان «انرژی هستهای، خلع سلاح و عدم اشاعه» به مسکو سفر کرد و با مقامات روس از جمله «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه این کشور و نماینده روسیه در گروه ۱+۴ دیدار و درباره آخرین تحولات برجام به گفتگو پرداخت.
سید عباس عراقچی امروز (پنجشنبه) نیز به منظور تشریح ابتکار صلح هرمز سفری به کویت داشت و با «خالد جارالله» همتای کویتی دیدار و گفتوگو کرد.
پیش از این سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه چهارم آذر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران با اعلام برگزاری این نشست، گفت که آخرین تحولات برجام و گامهای ایران برای توازن بخشی به حقوق و تعهداتش در برجام در این نشست مطرح و اقداماتی که آنها (طرفهای مقابل برجام) در راستای تعهداتشان انجام داده یا ندادند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نشست روز جمعه در حالی برگزار میشود که هشتم آذر ماه ۶ کشور اروپایی نیز اعلام کردند که به سازوکار مالی اینستکس میپیوندند.
در همین خصوص «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه ۱۳ آذر ماه و در حاشیه جلسه هیأت دولت در مورد نشست کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: این نشست در راستای جلسات دورهای کمیسیون مشترک است، نکاتی که داشتیم در نامهها مطرح کردیم، اروپاییها هم نظرات خود را مطرح میکنند، فکر نمیکنم اتفاق جدیدی بیفتد.
از سوی دیگر، «میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین بامداد چهارشنبه ششم آذر ماه پیشبینی کرد در جلسه آتی کمیسیون مشترک برجام «رایزنیهای دشواری» صورت گیرد.
«گنگ شوانگ» از سخنگویان وزارت خارجه چین نیز پیش از این گفته بود: امیدواریم که نشست وین به همه طرفها کمک کند تا اجماع سیاسی در حمایت برجام را تحکیم کنند، در مورد مسائل مربوط به این توافق مشاوره کرده و ابزارهای مؤثر در مسیر اجرای برجام به ویژه برقراری توازن در حقوق و تعهدات همه طرفهای حاضر در این توافق را بررسی کنند.
آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در قالب نشست فوق العاده در سطح معاونان، ششم مرداد ماه سال جاری در وین برگزار شد. این نشست به فاصله یک ماه بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام در هفتم تیر ماه در وین برگزار شده بود.
در نشست کمیسیون مشترک برجام که هفتم تیر ماه در سطح معاونان در وین برگزار و به بیانیهای ۹ بندی منجر شد، طرفین توافق کردند که نشست وزرا در آینده نزدیک برگزار شود که تاکنون این نشست برگزار نشده است. البته وزرای خارجه ایران و ۱+۴ به همراه موگرینی سوم مهر ماه سال جاری در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دور هم گرد آمدند و در نشستی که یک ساعت به طول انجامید، با اشاره به اهمیت اجرای کامل و موثر برجام از سوی همه طرفها، بر عزم خود در راستای تداوم تلاشها به منظور حفظ این توافق تأکید کردند.
آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در سال گذشته نیز چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ در وین و در سطح معاونان برگزار شده بود.
انتهای پیام/341