به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، در سالروز حماسه 9 دی، اجتماع بزرگ مردم مشهد در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد.
در این مراسم حضرت آیتالله سید احمد خاتمی امامجمعه موقت تهران با تشکر از حضور گرم مردم در این مراسم گفت: شما خراسانیها با حضور پرشورتان فضای 9 دی 88 را که فضای بصیرت بود ترسیم کردید. اصل حضور و اجتماع بزرگ شما و این جمعیتی که با انگیزه از جایجای مشهد در این مراسم گرده هم آمدید بیتردید دو پاداش را به همراه دارد. پاداش اول زیارت حضرت رضا (ع) و پاداش دوم نفس حضور در این مجلس است. آمدن به این مجلس به این معناست که رهبرا شما تنها نیستید و ما تا آخر با شما هستیم. این آمدن معنای عملی شعار"اینهمه لشکر آمده به عشق رهبر آمده" که در 9 دی 88 در سراسر کشور فریاد شد.
وی در ادامه افزود: جامعهای که در آن زندگی میکنیم ممکن است که سه فضا بر آن حاکم باشد. فضای حق، فضای باطل و فضای فتنه.
عضو خبرگان رهبری با تشریح سه فضای حاکم بر جامعه خاطرنشان کرد: اگر فضا، فضای حق و حاکمیت حق باشد، نباید حق و ولی را تنها گذاشت. که تنها گذاشتن ولی یعنی همان و خوندل خوردن ولی همان. یکی از اهداف فتنهگران شخص ولایت بود. این اعتقاد ما که ولیفقیه نائب امام زمان (عج) است را میخواستند بشکنند. فضای باطل، فضایی است که گاه فضای حاکمیت باطل است گاهی هم حاکمیت باطل نیست اما فضا آلوده است. در این فضا ما دو وظیفه داریم که یکی کف وظیفه ما در این فضاست و دیگری سقف وظیفه ماست. کف وظیفه ما این است که تحت تأثیر باطل قرار نگیریم و باطل ما را در خود هضم نکند. فضای فتنه عبارت است از فضایی که حق با باطل آمیخته شود. که در این فضا حق و باطل بهصورت شفاف خود را نشان نمیدهد.
امامجمعه موقت تهران سپس به بازخوانی حوادث بعد از انتخابات سال 88 و فتنهای که دشمنان طرحریزی کرده بودند پرداخت و اظهار کرد: فتنه 88 فتنهای بود که جاهطلبان و قدرتطلبان کشور را تا لب پرتگاه پیش بردند و در فکر این بودند که آنچه را که بر سر اوکراین آوردند نیز بر سر ایران بیاورند که مردم ایران کودتای مخملیشان را شکست دادند.
آیتالله سید احمد خاتمی هفت نکته در خصوص فتنه 88 بیان کرد و گفت: نکته اول اینکه فتنه 88 یک سر خارجی داشت. آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی، منافقین و سلطنتطلبان اردوگاه کفر را تشکیل داده بودند، در داخل هم کسانی که عقده به ولایت داشتند و چهبسا نظام را میخواستند اما نظامی که سردمداران آن دشمنان اسلام و انقلاب باشند با آنها همراه شدند. دیکتاتوری دو نوع پنهان و آشکار است. و اینها دیکتاتوریشان پنهان بود. آنها برای دنیایشان مسجد آتش زدند. سی شهید، صدها جانباز از نتایج این فتنه بود. در زمان طاغوت روز عاشورا روز محترمی بود. اما بنده در عاشورا 88 شاهد این بودم که تهران به یک میدان جنگ تبدیلشده بود. نکته دوم، هشت ماه اینها مرکز کشور را به آشوب کشیدند و در بعضی از استانهای دیگر هم که میتوانستند آشوب کردند. آشوب گران در این مدت هر چه بیگانگان خواستند به آنها خوراک دادند. و اگر سفره آشوب گران پهن بود تا سقوط نظام پیش میرفتند اما شما مردم با بصیرت خودتان نگذاشتید این امر محقق شود که اگر نیامده بودید هیچ قدرتی نمیتوانست این سفره را جمع کند. و این مایه عبرت است.
نکته سوم این است که حماسه 9 دی حماسه بصیرت و پاسداری از اصل انقلاب و مقاومت در برابر دشمن و مهمتر از همه تولی و تبری بود. در حماسه 9 دی تصویر هیچکس جز مقام معظم رهبری به دست مردم نبود، این حماسه یک دست عشق به رهبر معظم انقلاب بود با شعار اینهمه لشکر آمده به عشق رهبر آمده. در حماسه نه دی مردم به اسم، نفرتشان را به سران فتنه اعلام و حکم آنها را بهصراحت بیان کردند و خواستار اعدام آنها شدند. دادگاه مردم قاطعانهترین دادگاه است، که اگر دادگاه تشکیل شود کیفرخواست انبوهی برای سران فتنه صادر و خواستار اشد مجازات برای آنها میشوند.
الآن میگویم اگر قاضی خواست برای این فتنهگران حکم کند باید دو عنوان را در نظر داشته باشد، در فقه دو عنوان باقی و محارب داریم که باقی به معنای کسی است که بر امام عادل خروج کند و عنوان محارب کسی است که سلاح به دست بگیرد و مردم را بترساند.
نکته چهارم این است که پاسداری از حماسهها، پاداشش کمتر از اصل حماسه نیست. حماسه بزرگ عاشورا را شهیدان کربلا با ایثار به پا کردند اما اگر حضرت سجاد (ع) و حضرت زینب (س) از آن حماسه پاسداری نمیکردند تا امروز نسل به نسل منتقل نمیشد. حضور شما در این مراسم و مراسماتی که به همین مناسبت در سالهای آینده برگزار میشود در حقیقت تحکیم 9 دی سال 1388 است. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که رهبر معظم انقلاب به مناسبت هفته دولت مطالبی را بیان فرمودند. یکی از آن مطالب، حمایت از دولت بود. که هم خط امام و هم خط رهبری است. بار سنگین اداره کشور به دوش دولت است که اگر به آنها کمک نشود نمیتوانند کار انجام بدهند. مطلب دیگری که ایشان فرمودند این بود که فتنه خط قرمز است و این کلام تکلیف را مشخص میکند و بیانگر این است که هیچ فتنهگری لیاقت هیچ پست کلیدی را ندارد. ولایتمداری اقتضا میکند که همانگونه که به فرمایش رهبر معظم انقلاب اخذ میکنیم همانگونه وزرا به عهدی که با مردم بستهاند و به مردم قول دادهاند که از فتنهگران نباید استفاده کنند، عمل کنند.
وی با طرح این سؤال که فتنهگر کیست؟ اظهار کرد: نکته ششم، آقایی که بیانیه شورشی نوشته میگوید دادگاه آنکسی را فتنهگر اعلام میکند که حکم بر فتنهگری آنها بدهد؛ سؤال این است جرم مشهود دادگاه نمیخواهد اگر غیرازاین باشد باید کل ملت به خاطر اینکه گفتند مرگ بر شاه دادگاهی شوند، جنایت فتنهگران نیازی به دادگاه ندارد چون آنها شورش به پا کردند و علیه ولایت شعار دادند و یک عده جوان بیتجربه را سرازیر به خیابانها کردند و حال میخواهند صورتمسئله را پاک کنند اما باید بگوییم جایی برای فتنهگران در عرصه مدیرتی کشور نبوده و نخواهد بود.
نکته هفتم این است که جریانی بعد از پنج سال به راه افتادند برای تطهیر فتنهگران. جاهای مختلف برای دفاع از آنها میروند. به هوش باشید که این در تداوم اصل فتنه است. اگر اینها موفق شدند که نخواهند شد مرحله بعد از تطهیر اصحاب فتنه، ادعای طلبکاری است. کدام طلب؟ ملت از شما طلبکار است. اگر اینها طلبکار شدند فردا چوبه دار شیخ فضلالله نوری را بر پا میکنند. دشمن نخوابیده است. باید حماسه 9 دی زنگ هشداری به فتنهگران و حامیان باشد. آنها باید بدانند که این ملت آرام نخواهد گرفت و آنها در تجمعات و تحلیلهای سیاسیشان جنایات فتنهگران را فراموش نخواهند کرد.
آیتالله سید احمد خاتمی در بخش پایانی سخنانش سران فتنه را دعوت به توبه کرد و تأکید کرد: توبه کنید. آغوش ملت و ولایت باز است آنچنانکه آغوش خداوند برای تائبین باز است. نه اینکه جنایاتشان فراموش میشود بلکه کلید حل مشکلاتشان زده میشود. اگر کسی در سال 88 به یک کاندیدا رأی داده و بعد آن فرد فتنهگر شده نباید دائم بر سرش زد، بلکه باید با آغوش باز آنها را پذیرفت. و با سعهصدر با آنها برخورد کرد.حساب سران فتنه از حساب بدنه جدا است. از خدا میخواهیم توفیق توبه به سران فتنه عنایت کند.
در پایان این مراسم به مناسبت شهادت امام حسن عسکری(ع) مداحان با مرثیهسرایی یاد آن امام همام را گرامی داشتند.
انتهای پیام/