به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، زن از منظر فرهنگ اسلامی و ایرانی از جایگاه والایی برخوردار است و در صورتی که نقشش در نظام خانواده تحت شعاع تهدید های اجتماعی قرار گیرد، زنگ خطر برای گسست آن جامعه به صدا درخواهد امد.
بسیاری از روانشناسان و جامعه شناسان متاخر بر این باورند که زن در شکل گیری یک جامعه سالم نقش تاثیرگذاری را ایفا می کند، چرا که بنیان خانواده بر پایه حضور زن و مرد شکل می گیرد و در ادامه این زنان هستند که بستری را جهت تربیت و رشد فرزندان فراهم می کنند.
یکی از معضلاتی که خاصه پس از جنگ جهانی دوم گریبان کشور های توسعه یافته غربی را گرفت، نحله های فکری نوینی بود که برای مقابله با اندیشه های پدرسالانه ی وقت تشکیل شد که از جمله مهمترین آن ها تشکیل ستاد های حمایت از حقوق بانوان با عنوان "فمنیسم" بود.
اما این پایان کار نبود که با توجه به هجمه رسانه های ارتباط جمعی مانند تلویزیون و رادیو، این اندیشه ها همچون موجی ویران گر که از پس زلزله ای سر بر آورده اند خود را به سرعت به اقصی نقاط جهان می رساندند که کشور های جهان سوم و در حال توسعه نیز از این هجمه در امان نبودند.
با تغییرات فرهنگی صورت گرفته، احساس استقلال طلبی در میان بانوان روز به روز قوت بیشتری گرفت و کار تا جایی پیش رفت که حتی خیلی از آن ها معصومیت زنانه خود را با عصبیت مردانه ای معامله کردند و حتی در نوع پوشش خود نیز مقلد مردان شدند، خیلی از معتقدین به فمنیسم در ادامه گام را فراتر گذاشته و از بی نیازی زن به ازدواج و تشکیل خانواده خبر دادند فارغ از اینکه، بدانند این اندیشه ها چه فاجعه ای را برای جامعه بشری به همراه دارد.
حضور بانوان در جوامع سنتی که هنوز به لحاظ فرهنگی برای پذیرش زن در مشاغل اجتماعی آماده نبود، زنگ خطر اولین آسیب ها و تهدیدات را نه تنها برای بانوان، بلکه برای کلیت نظام خانواده به صدا درآورد.
در ادامه با رواج این نوع نگرش به زندگی، سن ازدواج با افزایشی رو به رشد همراه شد و بسیاری از بانوانی که از باورمندان" فمنیسم" بودند، به دلیل استقلال اقتصادی،انگیزه خود را برای تشکیل زندگی مشترک از دست دادند و برای تامین خلا های عاطفی خود سبک جدیدی را برگزیدند که برای کیان خانواده و استحکام بنیان جامعه مخاطره آمیز بود.
اعتیاد، روابط افسارگسیخته جنسی و بیماری های ذهنی و روانی که ناشی از تنهایی و انزوای اجتماعی می باشد و با افزایش شبکه های مجازی اینترنتی و موبایلی به حد اعلای خود رسیده است، تنها بخشی از تهدیدات مضمحل کننده یک جامعه سالم بشمار می رود.
در پایان لازم به ذکر است، که افزایش دانش و آگاهی های اجتماعی مردم و به ویژه بانوان می تواند، نقش راهبردی و موثری را در عدم پذیرش فرهنگ های نو ظهور که سنخیتی با ارزش ها و باور های مذهبی و فرهنگی جامعه ندارند، به همراه داشته باشد و در کنار آن نیز، ایجاد فضای امن برای آن دسته از بانوانی که در فعالیت های اجتماعی حضوری فعالانه دارند، می تواند بستری را برای کاهش آسیب های اجتماعی فراهم آورد.
به قلم: پوریا بهرادکیان