به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، کارشناسان باتجربهی تعلیم و تربیت، این روزها بر فقدان توانایی همکاری و مشارکت بین کودکان تاکید بسیاری دارند. از نظر آنان، بچههای امروز به مراتب، بیشتر از همتایان خود در نسلهای قبل به دنبال موفقیت شخصی هستند و درک چندانی از کار گروهی ندارند.
مجموعهی جذاب و زیبای «اندیشههای خوشمزه» دقیقاً بههمین نکته میپردازد و با استفاده از ابزار هنر و داستانگویی به بچهها کمک میکند تا با این مفهوم مهم آشنا شوند. نکتهی جالب اینجاست که همواره، نتیجه در خدمت جمع و شادی همگانی است. موضوعی که میتواند دنیا را به محلی بهتر برای زندگی تبدیل کند و گام مهمی در جهت گسترش «فرهنگ صلح» بردارد.
جزیره پرچمها با تصاویر شکیل و خیالانگیز از سفری دریایی سخن میگوید: «قایق تفریحی قرمز بزرگ، توی آب دریای آبی رنگ، جلو میرفت. آدمهای زیادی روی عرشه آن دیده میشدند. دور تا دور قایق تفریحی بزرگ، پرچم کشورهایی بالای میلهها در باد تکان میخورد.» و بهاینترتیب، مخاطب کودک وارد فضایی هیجانانگیز میشود و بههمراه قهرمانها که افرادی هستند، به دیدن جزایر شگفتانگیز اندونزی میرود.
آقای «هادی خورشاهیان»، نویسندهی «جزیره پرچمها» و خانم «راضیه شیخعلی»، تصویرگر اثر، با گردهم آوردن خانوادههایی از کشورهای مختلف، جهانی را در فضایی محدود ساختهاند. لباسها، پرچمها و ظاهر متفاوت افراد، کودکان را به شکلی غیر مستقیم با شیوههای متفاوت زندگی در مناطق مختلف دنیا آشنا میکند.
شادی مسافران از دیدن جزایر با تکان شدید قایق به ترس تبدیل میشود. پدیدآورندگان اثر، به زیبایی احساسات سرنشینان قایق و حیرت حیوانات ساکن جزیره را نشان دادهاند. هرچند همه به سلامت پیاده شدهاند، اما بدون بیسیم و موبایل در یکی از هفدههزار جزیرهی اندونزی که خودش هم، میان جزیرههای دیگر گم شده است، چهکار میتوانستند بکنند؟
«جزیره پرچمها» با مشارکت جمعی برای حل مسئله ادامه مییابد. اما، نکتهی جالب آن، ایدهی درخشان بچههاست که از تمام نظرات بزرگترها کارآمدتر بهحساب میآید و انتخاب میشود. البته همین ایده هم، با معنای «صلح» و همزیستی مسالمتآمیز میان انسانها ارتباط دارد. اما، بههیچوجه در ورطهی شعارزدگی نمیافتد و با بیان شاد و هنرمندانهی خود، باعث میشود تا مخاطب از مطالعهی این کتاب کوچک بیست و چهار صفحهای لذت ببرد و بهشکلی تمثیلی به آیندهای که با دستان کوچک بچهها ساخته خواهد شد، امیدوار شود.
جلد نخست مجموعهی «اندیشههای خوشمزه»، مخاطبان دبستانی خود را در بستری داستانی با مفاهیم مرتبط با نقشهخوانی، قطبنما و پرچمها که در درس «مطالعات اجتماعی» مطرح است، روبهرو میکند و با خلق دنیایی فانتزی به موقعیتی جدید برای یادگیری در مکانی بهجز مدرسه، تبدیل میشود؛ اتفاقی که بهندرت در آثار تالیفی شاهدش هستیم.
جزیره پرچم ها در قطع خشتی کوچک با 24 صفحه توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است.
انتهای پیام/ 121