به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، پایگاه خبری «العربی الجدید» روز دوشنبه گزارش داد، در بحبوحه درگیریهای شدید در اطراف طرابلس، پایتخت لیبی میان نیروهای دولت وفاق ملی که مورد حمایت جامعه بین المللی است، با شبه نظامیان تحت فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر»، کار سربازگیری از میان آفریقاییها و مزدوران توسط امارات عربی متحده که حامی اصلی حفتر است، با هماهنگی دولت مصر ادامه دارد.
در همین راستا منابع مطلع در گفتوگو با العربی الجدید خبر دادند: «پانصد فرد مسلح سودانی وارد شهر بنغازی که تحت کنتزل حفتر است، شدند و قرار است از آنجا به محورهای نبرد در طرابلس منتقل شوند.»
گفته شده است که این اقدام در راستای توافق قبلی میان ابوظبی و «محمد حمدان دقلو» معروف به «حمیدتی» رئیس نیروهای پشتیبانی سریع سودان است، که در حال حاضر معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان است. بر اساس این توافق سودان، افراد مسلح برای حمایت از ژنرال حفتر و تسهیل تسلط وی بر پایتخت، به لیبی اعزام میشوند.
به گفته منابع العربی الجدید، عناصر مسلحی که حمیدتی آنها را به خاک لیبی فرستاده است، تحت آموزش استفاده از سلاحهای سبک و اصول درگیری قرار گرفتهاند و از مناطق تحت نفوذ در دارفور و برخی مناطق همجوار آن جذب شدهاند.
بر اساس این گزارش، فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع سودان از روابط محکمی با «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و حاکم فعلی امارات برخوردار است. این ارتباط در چارچوب روابط تجاری و دیگر روابط مرتبط با حمایت امارات در مناطق مورد مناقشهای در آفریقاست که ابوظبی در آنجا حضور دارد.
به گفته منابع العربی الجدید، این برای دومین بار است که حمیدتی به لیبی نیرو فرستاده است. بار قبل در ژوئیه گذشته او یک هزار شبه نظامی را به لیبی اعزام کرد.
این منابع خبر دادند: «همزمان با رسیدن شبه نظامیان حمیدتی، ۲۰۰ شبه نظامی دیگر وابسته به گروه التناوب و الوفاق چاد هم وارد لیبی شدند. به خصوص که ابوظبی اخیرا هم پولهای تازهای را در اختیار حفتر قرار داده تا آتش نبرد طرابلس را شعلهور کند و اجازه ندهد نیروهای دولت وفاق ملی و حامیانش به هیچ پیروزی دست بیابند.»
به گفته این منابع با رسیدن شبه نظامیان چادی وابسته به گروه موسوم به التناوب و الوفاق به لیبی شمار شبه نظامیان این کشور که در لیبی حاضر هستند به ۹۰۰ نفر رسیده است، در حالی که دیگر گروههای مسلح چادی هم در لیبی نیرو دارند.
این منابع دلیل اعزام نیروهای جدید و حرفهای به لیبی را ناکافی خواندن شبه نظامیان وابسته به حفتر و نبود وقت کافی برای سربازگیری از میان لیبیاییها خوانده و گفتهاند: «مصر مخالف فرستادن نیروی پیاده نظام به لیبی و ورود به نبردی مستقیم با لیبی است، زیرا بیم این را دارد که حوادث حضورش در یمن تکرار شود. نظامیان مصری حاضر در خاک لیبی فقط مامور آموزش نیروها یا برنامه ریزی برای عملیات نظامی در اتاقهای عملیاتی هستند.»
انتهای پیام/341