به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حمیدرضا ترقی»، کارشناس مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس برنامه با موضوع (تحلیل و بررسی جایگاه مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از ارکان نظام در پیشبرد اهداف گام دوم) در گفتوگویی اظهار داشت: در آستانه انتخابات مجلس انتظار سه کار را از مجلس آینده داریم، نخست قانونگذاری، بعد نظارت و سپس اظهارنظر نسبت به مسائل مختلف کشور به نمایندگی از ملت که بر اساس این اقدامات اعمال حق حاکمیت مردم در به دست گرفتن سرنوشتشان تحقق پیدا کند.
برای نیل به این منظور طبیعتا باید نمایندگان عصاره فضائل ملت باشند و بتوانند به نحو مطلوبی تجلی تمام روحیات ارزشمند ملت ایران باشند تا آثار مطلوب خودش را در کارکرد مجلس هم در قانونگذاری و هم در نظارت و هم موضعگیریهای جمعی نشان دهد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب سه مرحله را مورد تاکید قرار دادند، نخست دولتسازی اسلامی، بعد جامعهسازی اسلامی و در نهایت رسیدن به تمدن نوین اسلامی؛ بنابراین مهمترین وظیفه مجلس این است که بتواند زمینه ایجاد یک دولت اسلامی را به تمام معنا فراهم کند، یعنی یک قوه مجریه اسلامی و خودش به عنوان قوه مقننه که در کارشناسی، قانونگذاری و نظارت در پایهگذاری دولتی که بتواند اسلامی عمل کند و قوه قضائیه اسلامی و همه نهادها در واقع به سمت یک ساختار دولت اسلامی آنها را به پیش ببرد.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: دیگر اینکه بتواند زمینه جامعهسازی اسلامی را فراهم کند تا یک جامعه اسلامی به لحاظ اخلاقی، رفتاری، دیدگاهها و سبک زندگی و بسیاری از مسائلی که در جامعه وجود دارد، فاصله بسیار زیادی داریم؛ لذا اگر یک جامعه و دولت نمونه اسلامی نسازیم، قطعا نمیتوانیم زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی را فراهم کنیم، همه اینها مستلزم شناخت درست و عمیق از اسلام و مبانی اسلام است. همانطور که اشاره کردند پیدا کردن یک الگوی مناسب و در شان و ادعای نظام جمهوری اسلامی است که این الگو بتواند برای جهان اسلام قابل عرضه و ارائه باشد و با این الگو بتوان مشکلات جهان اسلام را حل کرد.
حمیدرضا ترقی بیان کرد: ضمن اینکه با ارائه یک الگوی مناسب اسلامی بتوانیم در جامعه ثمرهای به بار بیاوریم که موجب امیدواری، علاقه و دستاوردهای عظیمی باشد که ملت ما از آن نظام انتظار دارند؛ بنابراین در مجموع به نظر میرسد نمایندگان مجلس آینده ابتدا برای تحقق مسائلی که به آن اشاره شد، باید جوان، کارآمد و انقلابی و استفاده از تجربه گذشتگان برخوردار باشند و از طرفی برای حضور در مجلس برنامه ارائه دهند، متاسفانه مجلس مانند دولت برنامه مشخصی را برای خودش تدوین نمیکند تا بر اساس آن برنامه حرکت کند و بداند چه مسائلی اولویت دارد و چه مسائلی در حاشیه است.
وی افزود: به نظرم برای اینکه مجلس بتواند در جامعه حضوری پویا داشته باشد باید نسلی به عنوان نماینده در کرسیهای مجلس بنشینند که نگاهی نو و ایدههای جدید داشته باشند و سیستم و ایدههای گذشته را کنار بگذارند و با توجه به مسائلی که در جامعه وجود دارد، راه حل ارائه کنند و برای حل مشکلات از ایدهها و ابتکارات نوین استفاده کنند و از طرفی از خطاها و تخلفات مسئولان چشمپوشی نکنند و خیلی صریح از آنها درباره عملکردشان در صحن مجلس توضیح بخواهند.
کارشناس مسائل سیاسی در این گفتوگو عنوان کرد: بنابراین یکی از مسائلی که میتواند کمک کند که مجلس آینده، مجلس پویایی باشد حضور جوانان مومن، انقلابی و کارآمد است که باید به آن بسیار توجه کرد. هر چند با وجود جوانان بسیاری که در جامعه وجود دارد، این مساله بسیار ضرروی است تا انتقال بین نسلی در انقلاب صورت بگیرد، زیرا بیانیه گام دوم نیاز به نیروهای جوان دارد و با افراد فرسوده نمیتوان اهداف بیانیه را محقق کرد.
منبع: رادیو گفتوگو
انتهای پیام/ 900