به گزارش خبرنگار آنتظامی " دفاع پرس "، نشست فرمانده مرزبانی کشور و فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی در سالن کوثر ستاد فرماندهی نیروی انتظامی با هدف تبادل دیدگاه و نظرات برای رسیدن به یک افق بلند در عرصه ایجاد امنیت پایدار مرزهای جمهوری اسلامی و تقابل با تروریستها و بیگانگان برگزار شد.
در حاشیه این نشست سردار قاسم رضایی در جمع خبرنگاران قرار گرفت و اظهار داشت: با توجه به این که مرزهای ما از یک جایگاه ملی برخوردار است و مردم ما از گذشته تا آینده توجه ویژه ای را به مرزها دارند و از طرفی جایگاه والا و تاثیرگذار مجلس شورای اسلامی که وجهه ملی دارد این اهمیت و ضروریت وجود داشت که مرزبانی ناجا با نمایندگان مجلس نشست مشترکی را برای هم افزایی بیشتر و بررسی آخرین وضعیت مرزها برگزار کند.
فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به وجود 8 هزار و 755 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه، تصریح کرد: مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با توجه به گستردگی مرزها نیازمند سرمایه گذاری مجددانهتری است. البته دولت و مجلس تعاملات و پشتیبانیهای خوبی با مرزبانی داشته اند اما عقب ماندگی چند ساله مرزبانی این ضرورت را ایجاد میکند که نگاه مضاعف تر و تلاش های گسترده تری در دستور کار قرار گیرد.
وی هدف دیگر این نشست را تدوین برنامه ششم که نگاهی عمیق تر به مرزبانی دارد گفت: در این نشست اطلاعات جامعتری را در اختیار نمایندگان مجلس قرار دادیم تا در برنامه ریزی سال 94 و تدوین برنامه ششم مد نظر قرار دهند، چرا که مرزبانی جمهوری اسلامی با شایستگی و توانمندی بالایی که دارد میتواند قله های مرتفع و بلندی را فتح نماید.
سردار رضایی از نیاز 8 هزار میلیاردی مرزبانی کشور خبر داد و افزود: مرزبانی جمهوری اسلامی با وسعت و اتفاقات خطیر و درگیرانه ای که هر روز احتمال وقوع آن میرود نیازمند حمایت دولت و مجلس است. دولت و مجلس باید نسبت به تصویب 8 هزار میلیارد تومان اعتبار برای مرزبانی موافقت و پشتیبانی کنند؛ 3 هزار میلیارد اعتبارات ابنیهای و 5 هزار میلیارد خدمات و تجهیزات است. در این نشست به دستاوردهای مثبتی دست یافتهایم که انشالله شاهد سرافرازی دیگری برای جمهوری اسلامی در مرزها خواهیم بود.
فرمانده مرزبانی کشور در خصوص تردد افاغنه از مرزهای شرقی برای پیوستن به داعش تصریح کرد: در سطح کشور صرفا یک مورد دستگیری داشتیم که از طریق رسانهها اعلام شد و به مرزهای شمال غرب مربوط میشد؛ که در آن اتفاقا سه نفر با تجهیزات انفجاری وارد کشور شده بودند که با توجه به گشتهای هدفمند موجود در منطقه، دستگیر شدند.
فرمانده مرزبانی ناجا ادامه داد: خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر تردد افاغنه از مرزهای شرقی و تعرض و یا ورود گروهک های تروریستی داعش به ما ارسال نشده و این خیال باطلی است که داعش بتواند بر مرزهای ما تحریکی داشته باشد.
وی با بیان این که به زودی شاهد رونمایی تجهیزات جدید برای مقابله با گروه های تروریستی و بیگانگان در مرزها خواهیم بود افزود: نمایشگاهی که در حاشیه این نشست برپا شد گوشه های از تجهیزاتی است که برای استفاده در مرزهای پیش بینی شده است. این نگاه در برنامه ششم فناور محور است نه صرفا انسان محور. در واقع ارتقای مهارت و دانش مهارتی را در این مجموعه گنجانده ایم؛ به گونهای که با استفاده از این تجهیزات جدید به صورت الکترونیکی (واقعی) و اوپتیکی طراحی شدهاند مرزها را بهتر کنترل و مدیریت کرد. این مطالعات و گوشه ای از این تجهیزات در آینده ای نزدیک وارد مرزها خواهد شد.
سردار رضایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تحقیقات پژوهشگران ما و فناور کردن مقابله مرزی هدف گذاری شده است؛ هم در بحث استفاده از پهبادها، استفاده از شناورهای تاکتیکی برای دریا، شناورهای ایستایی برای کنترل در عمق دریا و چگونگی مهار تهاجمات در ساحل در این تجهیزات و سامانه ها پیش بینی شده که با حمایت های دولت و مجلس وارد مرزهای جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
وی در پایان به واگذاری 60 درصد بودجه تصویب شده مجلس اشاره کرد و گفت: 87 میلیارد بودجه ای است که در سال 94 مجلس برای مرزبانی تصویب کرده و تا کنون 60 درصد آن را دولت به ما واگذار کرده است، البته تا 1500 هزار میلیارد فاصلهای زیاد داریم. چرا که در بحث مناطق امنیتی درگیر و حتی مرزهای آرام نیاز به توجه بیشتر مسئولین داریم.
انتهای پیام/