قهر با رسانه ملی، دهان‌کجی به سرمایه‌های ملی است/ چرا بزرگترین سریال‌ها سهم مدیران قبلی صدا و سیما می‌شود؟

«سعید تهرانی» بازیگر، تهیه‌کننده و کارگردان قدیمی تلویزیون به قهر از صدا و سیما و تحریم جشنواره فیلم فجر واکنش نشان داد.
کد خبر: ۳۸۰۲۰۶
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹ - 19January 2020

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، در دوران‌های مختلف شاهد عوام‌فریبی‌ها و تفرقه‌افکنی‌های برخی از اهالی فرهنگ و هنر بوده‌ایم؛ چه در فتنه ۸۸، آبان و حالا به بهانه همدردی با جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی یک بار دیگر، پست‌هایی برای تشویش اذهان عمومی در فضای‌مجازی منتشر کردند و فعالیت‌هایی برای تحریک هنرمندان از عدم حضور در جشنواره فیلم، تئاتر، تجسمی و موسیقی فجر دیده می‌شود.

قهر با رسانه‌ملی، دهان‌کجی به سرمایه‌های ملی است/ چرا بزرگترین سریال‌ها سهم مدیران قبلی صداوسیما می‌شود؟

البته این تحریک‌ها و موج‌سازی‌ها به تلویزیون و تلویزیونی‌ها هم رسید و با استعفای دو تن از مجریان شروع شد و به «قلقلی» رسید. واکنش قابل تأمل بازیگر خانمی که در کارنامه هنری‌اش به بازی در سریال‌های تلویزیون می‌بالید و حالا از بازی در سریال تلویزیون عذرخواهی می‌کند.

همه این‌ها به رفتار صادقانه نظام جمهوری اسلامی ایران که بخشی از واقعیت‌های اتفاق افتاده در سقوط هواپیمای اوکراینی را با مردم در میان گذاشتند، برمی‌گردد. ناگفته نماند که فرض‌ها و گمانه‌هایی به میان آمده که جنایت آمریکا را در این سقوط نشان می‌دهد؛ مسجّل شدن این فرض، بی‌آبرویی برای کسانی به بار می‌آورد که با ادعای هنر و هنرمندی و همراهی و همدردی با مردم، حامی امواج مسموم و جنایتکارانه آمریکایی‌هایند.

قبال توجه آقا و خانم بازیگر، مجری و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیونی که هرازچندگاهی خط و نشان می‌کشید؛ حالا با چه رویی مقابل مردم قرار می‌گیرید و یا به برنامه‌ای در تلویزیون می‌روید؛ و خوشحال و سرخوش بر روی سکویی از جشنواره‌ها و همایش‌های هنری حاضر می‌شوید که همه متعلق به این مرز و بومند!

قهر با رسانه‌ملی، دهان‌کجی به سرمایه‌های ملی است/ چرا بزرگترین سریال‌ها سهم مدیران قبلی صداوسیما می‌شود؟

به سراغ سعید تهرانی رفتیم که هم بازیگر تلویزیون و سینما است و هم تهیه‌کننده و کارگردان قدیمی؛ هنرمندی که کارشناس‌ارشد تکنولوژی آموزشی رسانه است. از مهم‌ترین آثار او می‌توان به بازیگری در سریال گمشده، فیلم خاطره و فیلم سربلند اشاره کرد.

تهرانی از سال ۱۳۷۷ دوره پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در اثر مهمی بازی کرده است. اثر مهم سعید تهرانی در این سال، بازیگری در سریال «گمشده» به کارگردانی مسعود نوابی محسوب می‌شود؛ همکاری در کنار بازیگرانی نظیر ایرج راد، رویا تیموریان، دانیال حکیمی و اسماعیل محرابی بر تجارب او افزود.

سعید تهرانی علاوه بر بازیگر به‌عنوان تهیه کننده، کارگردان و نوازنده نیز در سینما و تلویزیون فعالیت داشته است. مهم‌ترین آثار سعید تهرانی در حرفه‌ی تهیه‌کننده، فیلم سربلند، سریال بالابلند، سریال بلند گریه کن و سریال تنها خودت مانده‌ای است. مهم‌ترین اثر سعید تهرانی در حرفه کارگردان، فیلم سربلند است. مهم‌ترین اثر او در نوازندگی، سریال دست بالای دست است.

تهرانی دلیل کم‌کاری‌اش را مافیا و باندبازی می‌داند و البته عدم توجه به قدیمی‌ها و خانه‌نشین شدن بزرگان و حرفه‌ای‌ها به رسم و رسومی تبدیل شده است.

مشروح این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

«سعید تهرانی بازیگر»، تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون، اظهار داشت: جالب است در ابتدای صحبت‌هایم به این جمله اشاره کنم «متأسفانه از طرف مدیران رسانه و صدا و سیما به نوعی فراموش شدیم و کم‌کاریم، چون مافیا و باندبازی دست از سر تلویزیون و سینما برنمی‌دارد». با این فضایی که حاکم است و درست کرده‌اند تعجبی ندارد که از جشنواره فجر انصراف می‌دهند یا با تلویزیون خداحافظی می‌کنند.

وی افزود: وقتی آدم‌ها براساس صلاحیت کنار هم قرار نمی‌گیرند و هرکسی وارد صدا و سیما می‌شود یکسری موقعیت‌هایی را بدست می‌آورند و به واسطه تلویزیون معروف می‌شوند. این روز‌ها نام‌شان را «سلبریتی» می‌گذارند؛ البته که در تلویزیون بیشتر جولان می‌دهند، چون سینما تعداد معدودی را معروف می‌کند و می‌گذارد معروف شوند.

تهرانی با اشاره به این که بازیگران سینما در تلویزیون اجرا می‌کنند، افزود: همه دیدیم که بازیگران سینما مدتی آمدند و در کسوت مجری‌گری خودشان را به نمایش گذاشتند. باید بدانند هر ثانیه رسانه ملی میلیارد‌ها تومان هزینه دارد؛ یعنی تولید برنامه، توسعه شبکه و ساخت سریال، هزینه‌های هنگفتی دارد و این هزینه‌ها از بیت‌المال صرف می‌شود. در دوران‌های مختلف، حرف‌های نسنجیده می‌زنند و نسنجیده هم حمایت می‌کنند. بار‌ها پیشنهاد کرده‌ایم وقتی اصول و منطق سیاست را متوجه نمی‌شوید و با ابعاد و زوایای مختلف مسائل سیاسی آشنایی ندارید، وارد این معرکه نشوید!

وی خاطرنشان کرد: در واکنش به اتفاقات اخیر، بازیگران هالیوود بار‌ها اظهارنظر کردند؛ دیده‌ایم کسی مثل «رابرت دنیرو» و سلبریتی‌های خارجی آمریکایی چگونه درباره مسائل جهان و سیاست صحبت می‌کنند و آن‌ها میلیون‌ها دلار به خیریه‌های خارجی و گرسنگان خارجی کمک می‌کنند، اما بالعکس سلبریتی‌های ما در اینجا از بیت‌المال پول‌های گزاف می‌گیرند؛ جالب است بدانید که برخی از آن‌ها دستمزد‌های میلیاردی می‌گیرند. تفاوت سلبریتی خارجی با سلبریتی ایرانی از آسمان به زمین! اینجا به بهانه همدردی، حقوق مردم، بیت‌المال و سرمایه ملی را ضایع می‌کنند. چقدر هزینه جشنواره‌ها و تلویزیون جمهوری اسلامی می‌شود؟ حتما این دوستان می‌دانند و از زوایایش خبر دارند. چطور بازیگران هالیوود باعث می‌شوند هزینه‌های مملکتی‌شان بازگردد و اینجا خیابان یک‌طرفه است و فقط میلیون‌ها تومان از صدا و سیما می‌گیرند.

تهرانی به نامه‌ای اشاره کرد که برای رئیس صدا و سیما برای تغییر رویه در سریال‌سازی تلویزیون نوشته است، در ادامه گفت: یک سال گذشته نامه‌ای به آقای علی‌عسکری رئیس سازمان صدا و سیما نوشتم و حتی برخی روزنامه‌ها منتشر کردند که ما با تهاجم شبکه‌های مختلف ماهواره‌ای مواجهیم و باید در ساخت سریال‌های تلویزیونی، تغییر رویه دهیم؛ پیشنهاد ساخت سریالی ۵۰۰ قسمته را دادم که فقط ۲۵۰ قسمت آن را برآورد کنند و نیمی دیگر را برای شما رایگان می‌سازم. در دنیا دیگر ۵۰ یا ۷۰ قسمت، سریال به حساب نمی‌آید. حتی در ادامه با جا افتادن سریال، حتماً بودجه قبلی سازمان صدا و سیما هم برمی‌گشت. اما توجهی نکردند و کماکان روی آنتن همان نوع سریال‌های شبیه به هم و داستان‌ها و ژانر‌های اجتماعی نخ‌نما شده و تکراری را می‌بینیم.

قهر با رسانه‌ملی، دهان‌کجی به سرمایه‌های ملی است/ چرا بزرگترین سریال‌ها سهم مدیران قبلی صداوسیما می‌شود؟

وی به حضور پررنگ مدیران قبلی صدا و سیما در عرصه ساخت و تولید برنامه و سریال اشاره کرد و افزود: شما می‌بینید امروز مدیران قبلی سازمان صدا و سیما که بعضاً مدیران شبکه‌های سیما یا مدیر فیلم و سریال شبکه‌ها هم بوده‌اند بزرگترین سریال‌ها را می‌گیرند و کار می‌کنند. سریال «وارش» را چه کسی تولید می‌کند؟ یا «نون. خ» و برخی از برنامه‌ها و سریال‌های دیگر. ما زمانی تهیه‌کننده تلویزیون بودیم که پول نداشت و یا پول نمی‌داد؛ اما الان نظاره‌گریم و کمتر به ما توجه می‌کنند.

بازیگر و تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون در خصوص سقوط هواپیمای اوکراینی، گفت: این اتفاق برای همه تلخ بوده و از یاد‌ها هم نمی‌رود، اما عجول نباشیم. هنوز ابعاد آن به صورت مشخص و معین مطرح نشده و نمی‌دانیم آیا جنایت آمریکا مسجّل است یا خطای انسانی، نقص فنی بوده و دیگر اتفاقات! یادمان نرود که چندی پیش، باشکوه سردار غیورمان را بدرقه کردیم، هجمه‌ای به سپاه وارد کردند، اما هم پایگاه آمریکایی در عراق را شجاعانه منهدم کردند و هم جسورانه و صادقانه جلوی مردم توضیح دادند. به هر حال اتفاق ناراحت‌کننده‌ای است که هموطنانمان در این حادثه جان‌باختند، اما چرا باید همکاران ما در تلویزیون، سینما و دیگر بخش‌های فرهنگ و هنر این مملکت، اینگونه غیراصولی و غیرمنطقی با این اتفاق برخورد کنند؟

وی در واکنش به برخورد صدا و سیما با کسانی که اینگونه به رسانه‌ملی پشت کردند و گفتند که از حضورمان در این رسانه عذرخواهی می‌کنیم، گفت: من اگر جای مدیران صدا و سیما بودم حتماً با این اتفاق، محکم و جدی برخورد می‌کردم. چرا که می‌بینیم برخی به راحتی از این مملکت می‌روند و در جای دیگری کار می‌کنند؛ در واقع بار‌ها دهان‌کجی می‌کنند. هر وقت دلشان می‌خواهد برای صدا و سیما خط و نشان می‌کشند، اما همین تلویزیونی‌ها دوباره آغوش باز می‌کنند و دوباره با سریال و برنامه به تلویزیون برمی‌گردند. شکل و شمایل مصیبت‌زدگی و اندوه از جانباختن هموطنان‌مان در سقوط هواپیمای اوکراینی، اینگونه نیست! غم بزرگی است، اما همدردی به معنای قهر از رسانه‌ملی و یا انصراف از جشنواره فیلم فجر نیست! همین رسانه‌ملی شما را بزرگ کرده و چطور جرأت می‌کنید در شبکه اجتماعی بگویید و بنویسید من دیگر به تلویزیون نمی‌آیم! تلویزیون باید برای خودش ارزش قائل شود و جلوی این هجمه‌ها را بگیرد و با هجمه‌پراکنان و کسانی که این طور به رسانه‌ای که مردم به آن اعتماد دارند و برایش ارزش قائلند، پشت می‌کنند، جدی و محکم برخورد کند.

تهرانی با اشاره به اینکه ما نظاره‌گر بودیم که چه جولانی دادند و انصراف می‌دهند، تصریح کرد: من تعجب می‌کنم وقتی می‌شنوم انصراف می‌دهند تنها چیزی که یادم می‌آید همان‌هایی‌اند که نظاره‌گر بودیم و نگاه می‌کردیم این‌ها در تلویزیون جولان می‌دادند حالا باز هم نظاره‌گریم و آن‌ها دارند بر علیه تلویزیون یا سینما جولان می‌دهند. چندبار طرح بردیم و ایراد گرفتند و باز هم به سراغ آن‌ها می‌روند. البته من خیلی کوچکترم قدر عزیزان و بزرگانی را هم نمی‌دانند که خانه‌نشین شده‌اند. وقتی کسانی که در رأس قدرتند برنامه و سریال تولید می‌کنند به ما نمی‌رسد.

وی به انصراف از جشنواره فیلم فجر اشاره کرد که نوعی ترفند و بهانه برخی از کارگردانان و هنرمندان است، افزود: امروز که برخی از کارگردانان دنبال بیرون کشیدن فیلمشان از جشنواره‌اند یا بازیگران و هنرمندان دیگر انصراف می‌دهند؛ در این شرایط چه معنی می‌دهد؟ احتمالاً نمی‌خواهند فیلمشان را رسانه‌ها و منتقدین ببینند یا داوری شود. آیا همین دوستان در زمان اکران هم انصراف می‌دهند یا قهر می‌کنند؟ این رفتارشان بهانه‌ای نشود با وزارت ارشاد جنجال کنند و یادشان باشد که مقابل وزارت ارشاد ایستادند و به جشنواره‌ای نیامدند که وزارت ارشاد متولی‌اش است.

تهرانی تأکید کرد: سقوط هواپیمای اوکراینی دردناک است و واقعاً پرواز سپهبد شهید قاسم سلیمانی ناراحت‌کننده است! دوستان ما بدانید که فردا صبح خورشید طلوع می‌کند و روز دوباره شروع می‌شود؛ ما باید به زندگی ادامه بدهیم آیا رویمان می‌شود یک‌بار دیگر به تلویزیون بیاییم برنامه بگیریم، در برنامه‌ای میهمان شویم و دنبال روی پرده بردن فیلم‌مان در سینمای ایران باشیم! این‌ها حق‌الناس و بیت‌المال مردم است و شما دردمند مردم نیستید!

وی در پایان افزود: برخی از این سلبریتی‌ها یا بازیگران دیگر که فقط پول گرفتن را بلدند هرگونه که می‌توانند فرافکنی نکنند، باید تفاوت بخش‌های مختلف سازمان صدا و سیما را بدانند. معاونت سیما با معاونت سیاسی متفاوت است. اشتباهاً اهمال شده و هیچ ربطی به معاونت سیما ندارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار