به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «محمدصابر شیخ رضایی» هنرمند طراح گرافیک جوان که طراحی و ایدهپردازی چیدمان «گورستان سربازان آمریکایی» را در موزه استکبارشناسی ۱۳ آبان برعهده داشته است، درباره این چیدمان، اظهار داشت: این چیدمان، سه روز پس از شهادت سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» در محوطه ورودی بنیاد استکبارشناسی موزه لانه جاسوسی که مجری طرح نیز بود، اجرایی شد.
وی تأکید کرد: این چیدمان، واکنشی هنرمندانه به سرانجام حضور جنایتکارانه و تجاوزگری نظامیان آمریکا و اسرائیل در منطقه غرب آسیا است.
این هنرمند در مورد تنوع سوژههای به کار رفته در چیدمان «گورستان سربازان آمریکایی» بیان کرد: این مجموعه شامل سه بخش مکمل؛ از جمله نصب واژگون و نیمه برافراشته پرچم ایالات متحده بر موضع قدیمی مرکز حیاط سفارت پس از چهل سال از ابتدای انقلاب، ۵۲ صلیب در خاک به نشانه گورستانهای مشهور سربازان جنگی آمریکایی، چینش دو هرم با ۲۰ تابوت پوشیده با پرچم که سمبل سربازان کشته شده آمریکایی و اسرائیلی است.
شیخرضایی در مورد فرآیند شکلگیری ایده اثر توضیح داد: توییت دیوانهوارِ دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از دستور مستقیم شهادت شهید سلیمانی و این تهدید که «در صورت اقدام تلافیجویانه [انتقامِ ترور سردار سلیمانی] از جانب ایران، ایالات متحده علیه ۵۲ هدف، اقدام خواهد کرد و شامل مراکز فرهنگی هم خواهد شد» که عدد ۵۲ تمثیلی از ۵۲ گروگان آمریکایی در طول ۴۴۴ روز تحقیر دولت آمریکا در پی تسخیر سفارت آمریکا در آبان ۱۳۵۸ بود، اینجا به تلافی این نگاه غیرانسانی و غیرفرهنگی، مبنا بر این شد اثر هنری شکل بگیرد که نتایج خباثت بار تهدیدهای نظامی آمریکا در قبال مردم ایران را به جهان گوشزد کند و با توجه به توییت ترامپ بهترین محل برای نمایش این آثار، موزه لانه جاسوسی بود.
وی بیان کرد: در روزهای نمایش این اثر در راستای پیام رهبر انقلاب مبنیبر انتقام سخت از عاملان جنایتکار شهادت شهید سلیمانی، سیلی موشکی ایران به آمریکا و حمله به اهداف نظامی و تأسیساتی پایگاه نظامی آمریکایی عین الأسد عراق شکل گرفت که ترامپ با ایجاد سانسور خبری شدید از تلفات و خسارات حمله موشکی ایران به این پایگاه نظامی بزرگ و مجهز سعی کرد تا از هزینه این حمله و اذعان به قدرت دفاعی ایران در منطقه در سطح رسانههای جمعی و افکار عمومی جهان بکاهد.
شیخ رضایی تاکید کرد: لانه جاسوسی آمریکا در خیابان طالقانی تهران، به طور نمادین گورستان سربازان متجاوز آمریکایی شده است تا یادآور صحنهای بسیار مختصرتر از آنچه که در واقعیت و حمله موشکی ایران به وقوع پیوسته باشد، سرانجامی شبیه آنچه در گورستانهای سربازان آمریکایی کشته شده در تاریخ جنگافروزیهای آمریکا در جنگهای جهانی اول و دوم و پس از آن ویتنام، کره، افغانستان، عراق، خلیج فارس، سوریه، لبنان، سومالی، کوزوو، السالوادور، فرانسه و… دیدهایم.
وی افزود: اخبار و تصاویر و ویدئوهای این چیدمان در فضای اینستاگرام در اکانتهای انتشار دهنده از جمله گزارش ویدئویی شبکه خبری المیادین نیز محدود و حذف میشوند.
این هنرمند طراح همچنین از نصب تابلوی «جنتلمنهای تروریست» خبر داد و گفت: با آغاز بهمن ماه ۱۳۹۸ و همزمان با نمایش چیدمان «گورستان سربازان آمریکایی»، تابلوی عریض «جنتلمنهای تروریست» نیز به نمایش درآمد که بازنشر متفاوتی از اثر «صداقت آمریکایی» و همسو با گرافیکِ اجرایی دیوارنگارههای جدید لانه جاسوسی است که نیمه آبان ماه امسال رونمایی شده بود.
وی در توضیح قالب تصویری و رنگهای به کار رفته در این تابلو و مضمون آن بیان کرد: استفاده از رنگهای پرچم دو کشور ایران و آمریکا در تنالیتههای رنگی این طرح مشهور، از ویژگیهای ارائه جدید این اثر است. مضمون این اثر در همراهی با صحبتهای اخیر رهبر انقلاب در نماز جمعه تهران پس از ترور فرماندهان ارشد ایران و عراق به دست جنایتکاران آمریکایی است که فرمودند: «آن جنتلمنهای پشت میز مذاکره، همان تروریستهای فرودگاه بغداد هستند.»
منبع: مهر
انتهای پیام/ 900