ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار قضایی دفاع پرس پیرامون هجمه جدید برخی برای آزادی سران فتنه از حصر خانگی و یا محاکمه علنی آنها، اظهار داشت: اقدامات تأمینی شامل حال سران فتنه شد؛ اقدامات تأمینی به این معنی است که قاضی یا یک مرجع قضایی این نیاز را ببیند برای انجام تحقیقات بیشتر افراد بازداشت بماند و یا برای مجازات زمان بیشتری لازم باشد لذا میتوان از اقدام تأمینی بهره برد.
وی تأکید کرد: استفساریهای از اداره حقوقی قوه قضایی از سال های قبل موجود است که شوراهای تأمین شهرستانها در صورت حضور دادستان نیز میتوانند از اقدامات تأمینی استفاده کنند. مثلاً فلان شخص نمیتواند در فلان روستا تردد کند و یا فلان جاده باید تا اطلاع ثانوی بسته شود. البته از جمله این اقدامات تأمینی حبس هم به شمار میرود.
عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصلحت ایجاب کرد تا سران فتنه در قالب یک حصر خانگی مجازات شوند، افزود: شورای عالی امنیت ملی با حضور رئیس قوه قضائیه تصمیم گرفتند سران فتنه را به حصر خانگی محکوم نمایند. چون آزادی و حتی حبس عمومی برای آنها، موجبات فسادهای امنیتی و اجتماعی بیشتری را فراهم میآورد.
ابوترابی با بیان اینکه محاکمه علنی و یا پیگیری جدید موضوع سران فتنه در قوه قضائیه جزء ضروریات نظام نیست، تصریح کرد: حملات تروریستی داعش، تحریم، انرژی هستهای، چالش اقتصادی و از همه مهمتر رسیدن به یک آرامش نسبی عواملی هستند که نظام لازم نمیبیند فعلاً اقدامی در جهت محاکمه سران فتنه داشته باشد. البته اعتقاد داریم جرم اینها محاربه و براندازی نظام بوده است اما روشن شدن تکلیف نهایی سران فتنه، زمان و مکان مقتضی خود را میطلبد.
عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که برخی حصر سران فتنه را قانونی نمیدانند، تأکید کرد: رئیس قوه قضائیه در شورای عالی امنیت ملی به عنوان یک عضو اصلی حضور دارد و میتواند قرارهای تأمینی صادر کند که یکی از این اقدامات، حبس است. در نتیجه حصر، قانونی است و ضرورت دارد در مکانی ویژه این اتفاق بیفتد تا از ایجاد فسادهای دیگر جلوگیری شود.
وی با اشاره به اعتماد نظام به یکی از سران فتنه و اثبات بی لیاقتی او، عنوان کرد: نظام تصمیم گرفت فضای حصر را برای میرحسین موسوی بازتر کند؛ او به موجب این اقدام، میتوانست تا شعاعی از منزل خود، تردد و از اینترنت نیز استفاده کند. اما ارسال نامه جدید او به رسانههای بیگانه و آغاز آشوبهای جدید این پیام را به ما اعلام کرد که لیاقت و شایستگی آزادی را ندارد.
ابوترابی سران فتنه را مفسد فی الارض و جزء افراد باغی دانست و گفت: در قرآن کریم و قانون مجازات اسلامی آمده که باغی کسانی هستند که میخواهند در حکومت اسلامی، براندازی انجام دهند. بنابراین جرم آنها محاربه و مردم آنها را مفسد فی الارض میدانیم؛ مگر اینکه توبه واقعی کنند. چراکه جرم آنها خسارات مادی و معنوی به کشور و اختلال در امنیت ملی بوده و فعلاً مصلحت این است که در حصر بمانند.
عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به هجمه هایی که برخی ایجاد می کنند و خواستار اعدام و محاکمه سران فتنه را دارند، افزود: یک بار در سال 88، چوب سران فتنه را خوردیم و هنوز ما نتوانستیم اتفاقات ناخوشایند آن دوران را فراموش کنیم و خسارات مادی و معنوی را جبران نماییم. از طرفی هم اینها باعث شدند اتفاق بزرگ و تاریخی مشارکت مردم در پای صندوقهای رأی تحت الشعاع قرار گیرد.چرا این دوستان میخواهند در این شرایط آرام دوباره با محاکمه این دو فتنهگر، شاهد آشوب و تشویش اذهان عمومی باشیم. باید بگذاریم این مردگان سیاسی در حصر بمانند و در وقت مقتضی محاکمه شوند.
ابوترابی در خصوص این که برخی اعتقاد دارند سران فتنه در حصر بمیرند لکه ننگی برای نظام خواهند بود، افزود: صراحتاً اعلام میکنم سران فتنه چه در حصر و چه در بیرون از آن بمیرند هیچ تفاوتی ندارد. وقتی نظام با رأفت و کمال جوانمردی برخورد کرده نه تنها آبرویش نخواهد رفت بلکه سرش را هم بالا نگه میدارد. از طرفی هم برخی شنیدهها این طور میگویند که میرحسین موسوی و کروبی در بدترین شرایط به سر میبرند و درمان مناسبی ندارند؛ در پاسخ به این دسته از افراد باید بگویم این دو در بهترین بیمارستان و تحت نظر بهترین پزشکان معالجه میشوند. نمونه بارز آن درمان چشمان میرحسین موسوی که توسط وزیر بهداشت انجام شد.حتی برای تفریح آقایان در ویلای شمال تفریح میکنند.
انتهای پیام/