گروه استانهای دفاعپرس: در موفقیتها و پیروزیهای بدست آمده در دوران انقلاب و دفاع مقدس، زنان این مرز و بوم نقش بسیار موثری داشتند که هر بار پای صحبتهای این عزیزان مینشینیم بیش از پیش به این تاثیرگذاری پی میبریم.
بانوانی که در گذشتهای نه چندان دور، روزهای خاطره انگیز را سپری کردهاند و اکنون پیروزمندانه از خاطراتشان میگویند. «مهوش صیدی» از جمله این شیر زنان است که سال 1342 در خرم آباد به دنیا آمد. سال 1355 فعالیت های تبلیغی خود را آغاز کرد. سال 1365 وارد سپاه پاسداران شد و مسئولیت ستاد جنگ خواهران را در لرستان بر عهده گرفت و همان زمان ستاد پشتیبانی جنگ را در مدارس راه اندازی کرد.
وی اکنون در نمایندگی آستان قدس رضوی در لرستان فعالیت دارد؛ این فعال انقلابی در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در خرم آباد، اظهار داشت: سال 55 از طریق دوستانم و فعالیت هایی که داشتند با اصول فکری و اندیشه امام خمینی (ره) آشنا شدم.
این بانوی فعال فرهنگی و سیاسی در خصوص نحوه دریافت خبرها در آن روزها تصریح کرد: خبرها از همه جا میرسید جز از رادیوی حکومتی. بیبیسی همه تظاهرات و اتفاقات را میگفت. اگر چه گوینده گاهی با اهداف رایو بیگانه حرف میزد؛ چارهای نبود. من هم رایوی کوچکی داشتم که شب و روز خبرها را از گوینده بیبیسی و سایر رادیوهای بیگانه میشنیدم و یادداشت میکردم و میسپردم به داییام که فعالیت سیاسی میکرد.
وی با بیان اینکه زمانی که انقلاب اسلامی پیروز شد؛ دانش آموز مقطع راهنمایی بود؛ افزود: جهاد سازندگی که شکل گرفت؛ جذب فعالیت های جهادی شدم با توجه به اینکه دوره های آموزشی فراوانی می گذاشتند تا نیروهای جهادی را توانمند کنند؛ در اغلب این دوره ها حضور داشتم.
صیدی گفت: جنگ تحمیلی که شروع شد؛ کارمان شلوغتر شد علاوه بر اینکه باید به ستاد پشتیبانی جنگ کمک می کردیم؛ باید مواظب توطئه های گروهک ها و افکار انحرافی نیز می بودیم.
این بانوی مبارز انقلابی بیان کرد: با توجه به اینکه با دانش آموزان و دانشجویان دختر در ارتباط بودم تمام دبیرستانهای دخترانه را برای کمک کردن به ستاد پشتیبانی جنگ ساماندهی میکردم و با کمک هم اقلام مورد نیاز رزمندگان را جمع آوری میکردیم. صدا و سیما نیز در این زمینه با برنامههای تبلیغاتی و آگاه کردن مردم، تشویق و ترغیب آنها برای کمک رسانی به مناطق جنگی نقش بسیار مهمی داشت.
وی با اشاره به نقش مهم تمامی ار گانها و ادارات در کمک رسانی به مناطق عملیاتی بیان کرد: آموزش و پرورش در جمع آوری کمکهای نقدی و غیر نقدی مردم بسیار موثر بود.
صیدی در پاسخ به این سئوال که معمولا چه نوع مواد غذایی را برای رزمندگان میفرستادید؟، گفت: بر اساس فصول سال اقلامی که مورد نیاز رزمندگان بود تهیه میکردیم. در فصل زمستان بیشتر حلوا و مربا و در تابستان بیشتر ترشیجات و آبلیمو آماده میکردیم و برای برادران رزمنده میفرستادیم.
مهوش خانم که حالا خاطرات آن روزها در ذهنش مرور میشد؛ با شور و حال خاصی ادامه داد: در طول هشت سال دفاع مقدس ما شب و روز نداشتیم و تعطیلی برای ما معنا نداشت. تا پاسی از شب بدون شام میماندیم حتی از خوراکیهایی که خودمان با استفاده از کمکهای مردمی تهیه کرده بودیم نمیخوردیم و میگفتیم این برای رزمنده ها است از این حلوا نخوریم و میرفتیم نان خالی میخوردیم. با این وجود یک نیروی عجیبی داشتیم. گاهی برای آماده کردن حلوا به تنهایی یک کیسه 40 یا 50 کیلویی آرد را جابجا می کردم.
وی افزود: دانش آموزانی که در بسته بندی مواد غذایی با ما همکاری میکردند جملاتی مانند «نوش جانتان»، «شما هرجا که باشید ما پشتیبان شما هستیم»، «این را بدانید که ما شما را تنها نمیگذاریم»، «برادران رزمنده سنگرها را حفظ کنید» را روی تکههای کوچک کاغذ مینوشتند و داخل بسته میگذاشتند. این بستهها در زمان عملیات نصر 6 بدست رزمندگان تیپ 57 ابوالفضل (ع) رسیده بود. خیلی از برداران رزمنده که یادداشتهای داخل ظروف حلوا را خوانده بودند جوابهایی مانند: «خیالتان راحت تا آخرین قطره خونمان میجنگیم»، «اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمن بیافتد.»، «خیالتان راحت، سنگرها را خالی نمی گزاریم.» مینوشتند و برای دانش آموزان میفرستادند.
این بانوی بسیجی تصریح کرد: آن زمان مرکز اصلی تجمع جوانان انقلابی، حزب جمهوری اسلامی و اتحادیه انجمنهای دانشجویی و پس از تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی (ره)، پایگاههای بسیج بود.
صیدی در خصوص نحوه برخورد خانواده با فعالیتهای فرهنگی و سیاسیاش تصریح کرد: به خانواده گفته بودم من خودم را وقف این انقلاب کرده ام. پدر و مادرم فرزند پسر نداشتند ولی بنده را به عنوان یک نیروی توانا میشناخت و وقتی آخر شب به خانه می رفتم با روی باز با من برخورد میکردند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا در دوران دفاع مقدس سعی می کردید به جبهه بروید؟ اظهار اشت: بارها درخواست اعزام به جبهه دادم که میگفتند امام خمینی (ره) دستور داده اند تا زمانی که برادران هستند نیاز نیست زن ها به جبهه بروند ولی خدا این توفیق را به من داد در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول به خدمت شوم.
گفتوگو از عصمت دهقانی
انتهای پیام/