به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش شامگاه شنبه (۱۹ بهمن) با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری اظهار داشت: ویژگی هواپیما این است که همیشه باید در بهترین وضعیت خود قرار گیرد تا امکان پرواز داشته باشد؛ بحثهایی که در خصوص فرسودگی میشود، اگر صحت داشته باشد، هواپیما دچار سانحه میشود.
وی افزود: مطلقا این موضوع که ناوگان ما فرسوده است صحت ندارد و ناوگانی که در حال حاضر داریم، هم اکنون هم در بسیاری از کشورهای جهان نیز استفاده میشود. وقتی نوع هواپیما را نگاه میکنیم، ما ناوگان شرقی و غربی را در اختیار داریم.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه ناوگان ما ناوگان خوبی است، گفت: برتری ما نسبت به دیگر نیروهای هوایی جهان این است که به خودمان متکی هستیم؛ لذا موقعیت نیروی هوایی ما موقعیتی برجسته و منحصر به فرد است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: پروژههای متعددی را در صنایع دفاع تعریف کردهایم که مربوط به تسلیحات هوشمند و دقیق است که هم اکنون هم عملیاتی هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هواپیماهای ساخته شده توسط ما کپی شده از نسخههای غربی است، گفت: تشخیص هواپیماهای جنگی شاید برای عموم مردم سخت باشد، متخصصین بیشتر میدانند چراکه اکثر هواپیماهای جنگنده شبیه هم هستند. فرض کنیم که کوثر مانند اف-۵ است، ما به این توانمندی رسیدیم که اف-۵ را بسازیم، درست است که از نظر ظاهری در کلاس اف-۵ است؛ اما دعوت میکنم از هر مجموعه دانشگاهی که میخواهند بدانند چه اتفاقی افتاده است، از مجتمعی که در نیروی هوایی دارد بدنه این هواپیما را تولید میکند بازدید کنند.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه غربیها میگویند که ایران به عمق فناوری ساخت هواپیما نفوذ کرده است، گفت: ما کلیه متعلقات هواپیما را خودمان و درون کشور میسازیم. صندلی، سامانههای اویونیکی و موتور را به صورت کاملا بومی در صنایع دفاع طراحی کردیم و بدنه هواپیما نیز در نیروی هوایی ساخته میشود.
فرمانده نیروی هوایی ارتش در پاسخ به این سوال که آیا کوثر نیز به سرنوشت صاعقه و آذرخش دچار نمیشود؟، تصریح کرد: پس از ساخت آذرخش کمکم رسیدیم به فناوری صاعقه، وقتی صاعقه ساخته شد پشت سر آن کوثر ساخته شد که از نظر مانورپذیری بهتر از نمونههای قبلی بود. کوثر هواپیمای بسیار خوبی است و در نظر داریم تعداد آن را بیشتر کنیم، اما اگر به فناوری بالاتری برسیم، به نسل جدیدتر خواهیم رفت.
وی در خصوص اینکه چند فروند از جنگنده کوثر تولید خواهد شد، خاطرنشان کرد: پارسال در رژه ۲۹ فروردین یک فروند جت کوثر نمایش پروازی اجرا کرد، امسال در نظر داریم یک مانور سه فروندی با جنگنده کوثر داشته باشیم.
پرواز سه فروندی جنگنده کوثر در رژه ۲۹ فروردین سال آینده
امیر نصیرزاده با تاکید بر اینکه ساخت هواپیما سخت و پیچیده است، افزود: من از کارخانه یوروفایتر بازدید کردهام، کارگاههای ما بسیار بهتر از کارخانه یوروفایتر است در حالی که یوروفایتر را شش یا هفت کشور میسازند. ما تا کنون نزدیک به ۱۰ تا بدنه از کوثر را ساخته ایم، امیدواریم تا ۲۹ فروردین سال آینده سه فروند از آن را بسازیم و مانور ۳ فرورندی آن را شاهد باشیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش در خصوص آینده ساخت جنگنده، گفت: ممکن است نسل بعدی که بخواهیم بسازیم در یک کلاس دیگر باشد مثلا کوثر شکاری بمب افکن سبک بود و هواپیمای بعدی مان شکاری بمب افکن سنگین باشد. چون به فناوری و دانش این موضوع دست یافته ایم، هر مطالبهای نهاجا داشته باشد، صنایع دفاع قابلیت برآورده کردن آن را خواهد داشت.
وی در خصوص توسعه تسلیحات هواپایه نیز با بیان اینکه در جنگ هوایی هرکس زودتر و دورتر ببیند و دورتر بزند برنده است، عنوان کرد: تلاش صنایع دفاع و نهاجا بر این است که موشکهای دوربرد داشته باشیم که این موشکها هم در سه نوع هوا به هوا، هوا به سطح و هوا به زمین استفاده میشوند. در هر سه اینها پروژههای بسیار موفقی داریم، فکور، قادر و روی بمبهای هوشمند هوابه زمین هم در حال کار کردن هستیم. اکثر این تسلیحات برد بلند هستند و توانمندی انهدام اهداف در برد بلند را دارند.
رونمایی از کروز هواپایه در سال ۹۹
امیر نصیرزاده همچنین گفت: به دنبال این هستیم که کروز هواپایه داشته باشیم که کارهای خوبی هم انجام شده و امیدواریم در سال ۹۹ از این دستاورد رونمایی کنیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه در رادار به توانمندیهای خوبی رسیدیم، اظهار داشت: رادارهای قبلی که داشتیم از فناوری رادارهای لامپی برخوردار بود؛ الان به فناوری جدیدی در ساخت رادار دست یافته ایم و روی هواپیماهای متعددی مثل F-۴، F-۵ و F-۱۴ نصب میشود.
در حال کار کردن بر روی مواد جاذب رادار هستیم
وی در خصوص رادارگریز بودن ناوگان جنگنده نهاجا نیز عنوان کرد: ناوگان قبلی ما رادارگریز نیستند، ولی طراحیهای جدیدی که داریم انجام میدهیم این موضوع را مد نظر داریم و روی یک مواد جاذب که امواج راداری را جذب کند در حال کار کردن هستیم تا ناوگان فعلی را بتوانیم رادارگریز کنیم. اما برای هواپیماهای آینده که در حال کار کردن هستیم، طراحی را به گونهای انجام خواهیم داد که رادارگریز باشد.
کمان-۲۲ پهپاد بعدی نهاجا/ شلیک بمب و راکت از پهپاد را تست کردهایم
امیر نصیرزاده در خصوص توسعه توان پهپادی نهاجا نیز، عنوان کرد: پارسال کمان-۱۲ را معرفی کردیم که ساخت نیروی هوایی با همکاری صنایع دفاع است و ۶ فروند از آن را به خدمت گرفتیم. انشالله به دنبال این هستیم که یک ورژن جدید از آن یعنی کمان-۲۲ را تولید کنیم که رزمی و مراقبتی هستیم. شلیک بمب و راکت را از روی پهپاد تست کرده ایم و کاملا موفق بوده است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: یکی از رویکردهای اصلی ما به کارگیری هواپیمای بدون سرنشین در کنار هواپیمای باسرنشین است و انشالله با سرعت بیشتری پیش خواهیم برد.کمان-۲۲ انشالله در سال آینده رونمایی خواهد شد.
وی در خصوص دانش ساخت موتور هواپیمای جنگنده نیز با بیان اینکه موتور پیچیده ترین و سخت ترین بخش هواپیما است، خاطرنشان کرد: امسال یک دستگاه موتور جت را ساختیم و روی هواپیمای کوثر آزمایش شد؛ اتفاقا تراست یا قدرت رانش آن بسیار بهتر از موتور F-5 بود.
امیر نصیرزاده در خصوص تشکیل تیم آکروجت نهاجا نیز بیان داشت: در نظر داریم مانور سه فروندی را با جنگنده کوثر در رژه 29 فروردین سال آینده انجام دهیم که اگر انجام شود، خود به خود تیم آکروجت پایه ریزی و تشکیل خواهد شد.
انتهای پیام/341