نشنال اینترست بررسی کرد؛

فهرست شکست‌های ترامپ در زمینه سیاست خارجی؛ خروج از برجام تا جنگ اقتصادی با چین

نشنال اینترست در گزارشی به بررسی سیاست خارجی آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ پرداخته و شکست‌های متعدد وی را فهرست کرده است.
کد خبر: ۳۸۴۷۳۳
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰ - 18February 2020

فهرست شکست‌های ترامپ در زمینه سیاست خارجی؛ از خروج از برجام تا جنگ اقتصادی با چینبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جاکوب هیلبران»، سردبیر نشنال اینترست، در یادداشتی به موضوع سیاست خارجی آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا پرداخت.

«هیلبران» با اشاره به ارائه برنامه دونالد ترامپ در ۲۷ آوریل ۲۰۱۶ (هشتم اردیبهشت ۱۳۹۵) و ادعایش مبنی بر فرا رسیدن زمان تحول اساسی در رویکرد آمریکا در قبال همپیمانان و مخالفانش، نوشت «سیاست اول آمریکا» با لعاب ناسیونالیسم و ایجاد ثبات در جهان از مهم‌ترین بخش‌های برنامه سیاست خارجی ترامپ بودند که اسلاف خود را به ناکارآمدی در این عرصه متهم می‌کرد.

ترامپ اسلاف خود به ویژه «باراک اوباما» را به ایجاد فاجعه در سیاست خارجی متهم می‌کرد و مدعی بود که با استفاده از کارشناسان امر و ایده‌های عملی قادر به تغییر تاریخ طولانی سیاست‌های ناکام و جنگ‌های پر هزینه است.

وی در ادامه به بررسی رویکرد‌های ترامپ که در چند سال اخیر نشان داده تنها تصمیم گیرنده در عرصه سیاست خارجی این کشور است، پرداخته و موارد متعددی از نتیجه معکوس سیاست‌های وی را این گونه فهرست کرد:

  • حمایت ترامپ از سیاست‌های اسرائیل، ضمن این که امید فلسطینی‌ها برای داشتن کشور را مستقل نابود می‌کند، منطقه را وارد آشفتگی مضاعف می‌کند.
  • ترامپ به رغم عمل به وعده خروج از توافق هسته‌ای ایران، نتوانست ایران را پای میز مذاکره مجدد بکشاند. اگرچه «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا مدعی موفقیت سیاست باصطلاح «فشار حداکثری» است، اما تحولات پس از ترور سردار سلیمانی، نشان داد که ترامپ برخلاف ادعا‌های خود موفق نشده خطر جنگ را با ایران کاهش دهد.
  • سیاست‌های ترامپ در غرب آسیا سبب بروز تنش‌هایی در روابط آمریکا با متحدان اروپایی اش شد. عدم استقبال از پیشنهاد گسترش ماموریت ناتو به غرب آسیا از سوی اروپایی‌ها و ادامه روند بروز بحران در اجلاس ناتو از سوی دیگر کشور‌ها به ویژه از سوی «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه که مدعی مرگ مغزی ناتو شده، از جمله این واگرایی‌ها میان اروپا و آمریکا است؛ این تنش‌ها و واگرایی‌ها احتمالا در ماه‌های آینده با افزایش تعرفه‌ها بر اروپا تشدید خواهد شد.
  • ادعا‌های ترامپ در مورد چین و نیز جنگ تجاری آمریکا و چین نیز بی نتیجه بوده است؛ چرا که برخلاف ادعا‌های آمریکا، تعرفه‌های اعمال شده بر کالا‌های چینی را نه پکن بلکه مصرف کنندگان آمریکایی می‌پردازد. کشاورزان و صادرکنندگان از دیگر اقشاری هستند که از این جنگ تعرفه‌ای آسیب دیده اند؛ بسیاری از افراد در واشنگتن اعم از دموکرات‌ها و جمهوریخواهان بر این باور هستند که برخورد چین و آمریکا غیر قابل اجتناب است؛ از سوی دیگر آمریکا می‌داند که توافق واقعی خلع سلاح هسته‌ای با کره شمالی بدون کمک چین امکان پذیر نخواهد بود.

«هیلبران» در پایان نوشت، سبک مدیریتی ترامپ به سیاست خارجی آمریکا کمکی نکرده است؛ تنها نکته قابل توجه در سیاست خارجی وی را باید تمایلش به امتناع از جنگ‌های تازه در خارج از کشور دانست؛ این در حالی است که دولت‌های پیشین در آمریکا از زمان «جیمی کارتر»، همگی رویارویی نظامی مستقیم را در کارنامه داشته‌اند.

منبع: میزان

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار