سردار حسینی خبر داد؛

اتخاذ تمهیدات آموزشی و بهداشتی در یگان‌ها و پایانه‌های مرزی

معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا از تشکیل دبیرخانه کرونا در این معاونت، پیش‌بینی تمهیدات آموزشی و بهداشتی پیشگیرانه در یگان‌ها و پایانه‌های مرزی و آمادگی کامل بیمارستان‌های ناجا برای پایش بیماران مشکوک به کرونا خبر داد.
کد خبر: ۳۸۵۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۶ - 23February 2020

تمهیدات آموزشی و بهداشتی در یگان‌ها و پایانه‌های مرزی/ بیمارستان‌های ناجا در آمادگی کامل قرار دارندبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، سردار «محمدرضا حسینی» معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا با اعلام این خبر اظهار داشت: از حدود سه ماه پیش که نام ویروس کرونا بر سر زبان‌ها افتاد و تبدیل به دغدغه جهانی شد، اقدامات و تمهیدات آموزشی و بهداشتی پیشگیرانه در یگان‌ها و پایانه‌های مرزی در ۱۵ استان کشور، دریابانی‌ها و مراکز درمانی و آموزشی ناجا با تشدید نظارت‌ها بر بهداشت فردی، بهداشت محیط و مواد غذایی و تهویه آسایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: با مشاهده اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در اوایل اسفندماه در شهر قم همچنین شناسایی تعداد دیگری از مبتلایان در چند شهر کشور، بلافاصله دبیرخانه کرونا به مرکزیت اداره کل بهداشت این معاونت تشکیل و به منظور پاسخگویی به سوالات و ابهامات یگان‌ها و رده‌های تابعه در خصوص تصمیم‌گیری در موارد مواجهه با مبتلایان احتمالی و افراد مشکوک به کرونا به حالت آماده‌باش درآمد.

معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا با بیان اینکه در حوزه درمان، پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت در خصوص مقابله با کرونا ویروس به بیمارستان‌های ناجا در سراسر کشور ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: بیمارستان امام سجاد (ع) به‌عنوان بیمارستان معین پذیرش‌کننده بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شد با این حال در صورت شناسایی موارد ابتلا به کرونا، مقرر شد بیماران به اولین بیمارستان معین پذیرش‌کننده بیماران کرونا در استان یا استان همجوار منتقل شوند و انتقال بیماران به بیمارستان‌های معین در تهران و بیمارستان امام سجاد (ع) ناجا در اولویت‌های بعدی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه تشخیص قطعی کرونا از طریق ارسال نمونه‌های آزمایش بیماران مشکوک به آزمایشگاه‌های مرجع تشخیص در تهران انجام می‌پذیرد، اضافه کرد: تشخیص قطعی کرونا ویروس در مرحله اول به تشخیص اینکه ویروس به خانواده کرونا تعلق دارد یا خیر و در مرحله دوم به تشخیص قطعی کرونا ویروس کوید ۲۰۱۹ اختصاص دارد، صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، ۲۸ نفر گزارش شده است، خاطرنشان کرد: کانون انتشار بیماری شهر قم بوده است و اغلب مبتلایان که در شهر‌های رشت، تهران و اراک شناسایی شده‌اند به شهر قم سفر داشته‌اند.

وی ادامه داد: قم یک شهر توریستی است و روزانه مسافران زیادی به این شهر رفت و آمد می‌کنند و با توجه به این که فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در نزدیکی قم قرار دارد، این پیش‌فرض مطرح است که کرونا ویروس از طریق مسافران چینی به این شهر انتقال یافته باشد.

معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا با اشاره به سفر مدیر کل بهداشت این معاونت به شهر قم بیان کرد: هم‌اکنون یک بیمارستان به‌طور کامل و بخش‌هایی از یک بیمارستان دیگر نیز به قرنطینه بیماران کرونا اختصاص یافته است و قرار است آزمایش‌های تشخیص قطعی کرونا ویروس نیز به‌زودی در قم انجام شود.

تفاوت کرونا ویروس با ویروس آنفلوآنزا

سردار حسینی بیان کرد: بیش از ۱۰۰ ویروس، تظاهرات مشابه سرماخوردگی دارند که شایع‌ترین این ویروس‌ها، کرونا ویروس است که اغلب افراد، ابتلا به این ویروس را تجربه کرده و بعد از پشت سر گذاشتن عوارض آن بهبودی حاصل کرده‌اند، اما آنچه که کرونا ویروس کوید ۲۰۱۹ را از سایر انواع ویروس‌های خانواده کرونا متمایز می‌کند، جهش ژنتیکی این ویروس است که سبب تغییر در نوع بیماری‌زایی و علائم و تظاهرات آن در فرد مبتلا می‌شود.

وی با اشاره به این که پیش از این و در کمتر از ۲۰ سال گذشته شاهد تغییر ویروس‌های خانواده کرونا بوده‌ایم، بیان کرد: در سال ۲۰۰۲ شیوع ویروس جدیدی از خانواده کرونا به نام سارس از شرق آسیا، در سال ۲۰۱۲ شیوع نوع دیگر ویروس به نام مرس از عربستان و خاورمیانه و امسال نیز شاهد شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا به نام کوید ۲۰۱۹ از کشور چین بودیم که طبق آخرین اخبار دریافتی از سازمان بهداشت جهانی، تاکنون ۳۸ کشور جهان را درگیر و هزاران نفر را قربانی کرده است.

وحشت از کرونا ویروس بی‌مورد است

سردار حسینی با دعوت مردم به آرامش بیان کرد: هم‌اکنون آمار تلفات ناشی از تصادفات بسیار بیشتر از بیماری کرونا است و از هر ۱۰۰ نفر مبتلا به بیماری احتمال مرگ تنها یک درصد از این افراد وجود دارد و این یک درصد همان افراد مستعد ابتلا به آنفلوآنزا و بیماری‌های زمینه‌ای هستند نه لزوماً همه افراد، بنابراین وحشت مردم از این بیماری بی مورد است.

وی ادامه داد: استفاده از ماسک و دستکش را به عموم مردم توصیه نمی‌کنیم در عین حال توصیه می‌کنیم همه افراد نسبت به رعایت بهداشت فردی خود و حقوق اجتماعی سایر افراد احساس مسئولیت کنند و با توجه به این که این بیماری از طریق ترشحات عطسه و سرفه، لمس وسایل و سطوح مشترک آلوده به ویروس انتقال پیدا می‌کند، بر رعایت بهداشت فردی با شستشوی دقیق و مرتب دست‌ها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، گندزدایی سطوح مشترک و خودداری از روبوسی و دست دادن تأکید داریم.

معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا به افراد مسن و افراد دارای نقص ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای نیز توصیه کرد که ترجیحاً از حضور در اماکن پر ازدحام پرهیز کنند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها