وزیر بهداشت:

اصلاح قوانین سیمای مرگ را در جامعه تغییر می دهد/به معنای حرفه‌ای آمبولانس هوایی نداریم

وزیر بهداشت گفت: در موضوع تصادفات که بخشی از تروما را تشکیل می‌دهد اگر قوانینی درج کنیم که دستگاه های ناظر بتوانند پیشگیری کنند و در صورت وقوع جرم برخورد بازدارنده داشته باشند سیمای مرگ ایرانیان تغییر خواهد کرد.
کد خبر: ۳۸۵۵۱
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸ - 14January 2015

اصلاح قوانین سیمای مرگ را در جامعه تغییر می دهد/به معنای حرفه‌ای آمبولانس هوایی نداریم

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان " دفاع پرس "، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولین کنگره ملی تروما که در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود اظهار داشت: در دفاع مقدس جامعه پزشکی حضوری پر رنگ داشت و بعد از آن در حوادث گوناگون کمکها و تلاشهای پزشکان بی دریغ بوده است.

هاشمی با بیان این که برگزاری چنین همایشهای بسیار موثر است گفت: موضوع تروما از منظر هر کسی تعریفی دارد ولی آنچه که میفهمیم منحصر به تصادفات نیست. اخلاق جامعه زیربنای اصلی افزایش یا کاهش ضربهها و صدمات است و ما فکر می کنیم حتی غیبت، دروغ، شایعه و رفتارهای ناهنجار در زندگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند منجر به بروز تروما شود.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حوادث ترافیکی شایعترین علت تروما  در ایران است خاطرنشان کرد: ضربهها و نزاعها علت دوم است و یکی از عوامل مهم در بروز تروما و ضربهها مسائل فرهنگی و اجتماعی است.

وی با تشکر از پلیس راهور خاطرنشان کرد: باید به آنها مدال افتخار داد که در طول یک دهه گذشته با نظارت جدی جان بسیاری از ایرانیان را مراقبت کردهاند و اگر به پلیس راهور کمک شود و رودربایسی ها کنار گذاشته شود حتما شاهد موفقیت های روزافزون خواهیم بود.

وزیر بهداشت با بیان این که در مملکت گرفتار رودرواسی هستیم تصریح کرد: سیاست مداران در یک تصمیم گیری قائل به هزینه نیستند و علاقه مند که هزینه را دیگری پرداخت کند.

هاشمی در ادامه یادآور شد: در موضوع تصادفات که بخشی از تروما را تشکیل میدهد اگر قوانینی درج کنیم که دستگاه های ناظر بتوانند پیشگیری کنند و در صورت وقوع جرم برخورد بازدارنده داشته باشند سیمای مرگ ایرانیان تغییر خواهد کرد.

وزیر بهداشت با بیان این که در حوزه پزشکی ممکن است تصمیم های گرفته شود که برای برخی خوشایند نباشد اظهار داشت: در دستگاه پلیس و قضا ممکن است تصمیماتی باشد که برای عدهای خوشایند نباشد و آنها اکثریت نیستند و منافعی دارند.

هاشمی با تاکید بر این که اگر بخواهیم اثرگذار باشیم باید شایع ترین علت مرگ جوانان را پیشگیری کنیم گفت: اگر صنعت ما مشکل دارد باید بی رودربایسی برطرف شود. اگر اورژانس یا دستگاه قضایی داریم که ناکارآمد است و به هنگام در صحنه حاضر نمیشود باید آن را جراحی کنیم. هم اکنون نیاز به اقدامات جدی وجود دارد تا در آینده تغییر قابل توجهای صورت گیرد و شاهد مصیبت نباشیم.

 وی با تاکید بر این که شایع ترین علت مرگ در جوانان تصادفات می باشد خاطرنشان کرد: عوامل انسانی، خواب آلودگی، کم بینایی، جاده و صنعت همه در بروز حوادث موثر هستند و باید همه فکر و فرهنگ سازی کنیم که از همه مهم تر و سخت تر است.

وزیر بهداشت با بیان این که در اعتبار گذاری جادهها سیاست مداران موثر هستند یادآور شد در صنعت اگر بخواهیم پنجمین کشور مرگ از نظر حوادث ترافیکی در دنیا نباشیم و سومین عامل مرگ در ایران تصادفات نباشد باید به بخشهایی توجه شود که بخشی از آن را ما مسئول آن هستیم.

وزیر بهداشت با بیان این که اولین بخش مواجه با مصدومان حادثه دیده اورژانس کشور است و از همه آنها سپاسگزار هستیم تصریح کرد: در تهران تعداد همکاران ما در اورژانس حدود 500 ساعت در ماه کار میکنند چون نزدیک به 7 هزار و 500 نفر کمبود نیرو داریم همچنین مشکلات آمبولانس نیز وجود دارد.

وی در ادامه سخنان خود گفت: به معنای حرفهای آمبولانس هوایی نداریم از ارتش، نیروی انتظامی و هلال احمر در این مورد تشکر می کنیم که کمک می کنند ولی افراد به دلیل مصدومیت و بیماری تلف شدهاند چرا که آمبولانس هوایی در اختیار نداشتهایم.

وی افزود: طبق شهادت پلیس راهور اولین دستگاه بعد از پلیس اورژانس است که در صحنه حضور پیدا میکند و در جادهها پوشش ما 70 الی 75 درصد است ولی با استانداردهای بین المللی خیلی فاصله داریم که باید هزینه کنیم و این هزینه برای سلامت و جان مردم است.

هاشمی گفت: موقعی که بنا است اولویت بندی کنیم این بخشها مقفول مانده اند در اورژانس باید سازمان وسیعی را ایجاد و از تجربیات استفاده کنیم و به صورت بخشی نگاه نکنیم و مردم، نظام و کشور را یکپارچه می دانند.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که سازمانی ایجاد شود که هلال احمر، پلیس، آتش نشانی و اورژانس کشور بتوانند هم در شهرها و در جادهها خدمات بهتری ارائه کنند و ما در کلان شهرها از این موضوع استقبال می کنیم.

وی با بیان این که در تهران توسعه شهری بدون پیوست سلامت رو به پیشرفت است اظهار داشت: هلال احمر یا پلیس قبول کند حاضر هستیم خرید خدمت کنیم و من از روزی که به این وزارت خانه آمده ام تا به امروز یک مجوز برای استخدام نگرفته ایم.

وی با بیان این که حدود 95 هزار نفر نیروی قراردادی داریم که وضعیت استخدامی و حقوقی آنها مشخص نیست یادآور شد: مجلس و سازمان مدیریت باید مجوز بدهد.

هاشمی با اشاره به این که نیاز به یک سازمان مستحکم وجود دارد که در جاده ها نیروها تجمیع پیدا کنند گفت: تجمیع نیروها در پوشش یک سازمان باعث حضور موثر و سریعتر میشود که در منابع هم باعث صرفهجویی میشود.

وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود اظهار داشت: اورژانس ما در ورودی بیمارستانها بدون مشکل نیست و خیلی از آنها استاندارد نیستند ولی قابل مقایسه با ده سال قبل نیست. در سالهای گذشته متخصص اورژانس نداشتیم و امکانات کم بود. در حاشیه تهران مثل ملارد – قدس – پیشوا  و قرچک گاهی برای یک و نیم میلیون نفر آنها تخت نیست.

وی با بیان این که از نظر امکانات و تجهیزات به نوعی در فقر به سر می بریم خاطرنشان کرد: دولت با طرح تحول سلامت اقدام موثری انجام داده است و همه ایرانیان بیمه شدهاند. روز گذشته که به استان بوشهر سفر کرده بودم در کل این استان یک پزشک هم کمبود ندارند و همه مناطق آنها پزشک دارند ولی کمبود نیروی متخصص وجود دارد.

هاشمی افزود: جهت گیری دولت نشان می دهد که اقدامات درست بوده است و باعث خوشحالی و لذت است که در مناطق دورافتاده کمبود پزشک نداریم.

هاشمی تصریح کرد: در بحث سیگار طرحی را پیشنهاد کرده ایم که 11 هزار میلیارد تومان به اعتبارات کشور ظرف 5 سال آینده افزایش خواهد داد و با وضع مالیات می توانیم از افزایش آمار افراد سیگاری پیشگیری کنیم.

وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با اظهار امیدواری از این که چنین همایش های بیشتر برگزار شود خاطرنشان کرد: در این جلسات باید بدون رودربایسی صحبت شود که این حق مردم است در آینده این سرشکستگی امروز در مسئله حوادث که مقام اول را در منطقه و مقام 5 را در دنیا داریم کاهش یابد و ایرانیان سالم بمانند.

هاشمی با بیان این که اگر بخواهیم عمر را افزایش دهیم ارزان ترین بخش همین حوزه است تصریح کرد: اگر یک صدم هزینه ی را که برای سرطان می کنیم در حوزه حوادث داشته باشیم طول عمرمردم ایران در این بخش افزایش مییابد که هزینه در بخش تروما نه تنها هزینه نیست که عین اقتصاد و صرفه جویی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انشالله این کنگره ها کمک کند که سرشکستگی ها کاهش یافته و در بقیه حوزه ها عوامل ایجاد تروما کاهش یابد و اگر دستورات دین اجرا شود ریشه کنی این مسائل حتمی است. 

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار