گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس- ولی منصوریان؛ «مصطفی خرامان» نویسنده و عضو هیئت داوران بخش رمان بزرگسال جشنواره شهید حبیب غنیپور در گفتوگو با دفاعپرس، با اشاره به شاخصه و ملاکهای داوری آثار ادبی در این جشنواره اظهار داشت: ملاک و معیار داوران در این جشنواره، تافته جدابافتهای نسبت به سایر اتفاقات ادبی نیست. کسانی که داوری این جشنواره را برعهده دارند، همگی اهل کتاب و نویسنده هستند و لذا جذابیت کتاب اولین معیار انتخاب آنهاست. اینکه ما یک کتاب را به مخاطب امروزی بدهیم و آن را بخواند یا نه برایمان مهم بود.
وی افزود: دومین ملاک برای انتخاب کتابهای برگزیده این بخش پیام کتاب است. یعنی مخاطب پس از مطالعه کتاب پیام مثبتی دریافت کند درحالی که برخی از کتابها چیزی برای مخاطب ندارند.
عضو هیئت داوران بخش رمان بزرگسال جشنواره شهید حبیب غنیپور سرگرمی را وجهی از هدف کتاب دانست و ادامه داد: سرگرم کردن مخاطب به واسطه کتاب چیز بدی نیست ولی باید مشخص شود هدف نویسنده از نوشتن آن چه بوده است. او یک کتاب نوشته تا بخشی از تاریخ را روایت کند یا اینکه مخاطب بخواند و سرگرم شود و یا حرفی درباره دوره و یا ماجرایی داشته است؛ بنابراین انگیزه روایت در داستانها مهم است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: توجه به نثر و فنون داستان در همه جشنوارهها و اتفاقات ادبی مهم و مورد توجه قرار میگیرد منتهی جاهایی این نکته خیلی مهم است و تمام معطوف به مسائل فنی میشوند.
خرامان درباره تفاوت جشنواره شهید غنیپور با جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: جشنواره شهید غنیپور نهاینکه به جذابیت کتاب و ساختار درست داستان اهمیت ندهد، ما به همه این مسائل اهمیت میدهیم اما حرف که کتاب مطرح میکند برایمان مهم است که چقدر با اهدف شهدا همراه است. بهطور مثال کتاب فلان جشنواره برایش مهم نیست که مسئله کتاب امروزی باشد ولی برای ما در این جشنواره مهم بود که کتاب یک مسئله امروزی را مطرح کند که در جامعه اتفاق افتاده باشد و به ما هشدار بدهد. لذا حرف روز زدن برایمان مهمتر از مسائل ساختاری و فنی کتاب بود.
انتهای پیام/ 121