به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس «کووید۱۹» در کشورهای اروپایی و بالا رفتن تقاضا برای خرید تجهیزات بهداشتی، ماسک تنفسی و مواد ضد عفونیکننده در آلمان کمیاب شده و قیمت آنها بسیار بالا رفته است.
به نوشته روزنامه آلمانی «دیولت»، مسئولان داروخانهها میگویند ماسکهای تنفسی معمولی برای هفتههاست که موجود نیستند و ماسکهای ویژه فیلتردار (FFP) نیز به مقدار بسیاری کمی به دست داروخانهها رسیده است. همچنین تقاضا برای خرید مواد ضد عفونیکننده به شدت بالا رفته است.
بر این اساس، از زمان رسیدن ویروس جدید کرونا به آلمان در روزهای پایانی ماه ژانویه، افزایش تقاضا برای ماسکهای تنفسی و مواد ضد عفونیکننده باعث شده علاوه بر کمیاب شدن این محصولات، قیمت آنها نیز افزایش پیدا کند.
یک عضو هیأت فدرال «انجمن داروسازان آلمان» میگوید: «مشتریها نگران هستند. مردم ترسیدهاند عقلانی واکنش نشان نمیدهند. برخی از آنها حتی با اینکه ماسک نمیزنند، اما تعداد زیادی خریداری کردهاند. آنها فکر میکنند در صورت شیوع بیشتر ویروس، بهتر است برای امنیتشان این ماسکها در خانه انبار کنند».
روزنامه دیولت با بیان اینکه انتظار میرود افزایش تقاضا و قیمت ماسکهای تنفسی و مواد ضد عفونیکننده ادامه داشته باشد، نوشت که تولیدکنندگان دیگر نمیتوانند به صورت عمده برای بازار ماسک تامین کنند و اگر هم بتوانند به مقدار بسیار کمی خواهد بود.
شرکت «اِلایِنس هِلثکِر»، تولیدکننده عمده دارو و تجهیزات پزشکی در فرانکفورت به دیولت گفت: «از زمان شیوع ویروس کرونا، حجمی از ماسکهای تنفسی در عرض چند هفته فروش رفت که در حالت عادی در طول یک سال هم فروخته نمیشد! مردم ترسیدهاند و خریدهای هیجانی و عصبی انجام میدهند».
طبق آماری که این روزنامه و دیگر رسانههای آلمانی جمعآوری کردهاند، تقاضا برای ماسکهای فیلتردار (FFP۲ و FFP۳) در یک ماهه اواخر ژانویه تا اواخر فوریه، ۵۰۰ برابر افزایش داشته است.
دیولت در ادامه درباره دلیل کمیاب شدن ماسکهای تنفسی در آلمان توضیح داد: «این مسئله فقط به دلیل افزایش تقاضا نیست، بلکه تولید نیز با رکود مواجه شده است که عارضه جانبی شیوع کروناویروس است. بسیاری از تامینکنندگان، ماسکهای خود را از چین دریافت میکردند و این کشور نیز خودش اکنون به خواستگاه ویروس تبدیل شده است».
شرکت «هارتمن» به عنوان تولیدکننده تجهیزات پزشکی در شهر «هایدنهایم»، میگوید وضعیت کنونی و توقف حملونقلهای هوایی به دلیل شیوع کووید۱۹، باعث شده تولیدکنندگان نتوانند مواد اولیه و کالاهای واسطه برای تولید ماسک را از چین وارد کنند.
دیولت در پایان این مقاله نوشت: «همچنین نگرانیهایی وجود دارد که در هفتههای پیش رو، داروهای مهم و حیاتی در آلمان به دلیل قطع شدن زنجیره تامین از چین، کمیاب شوند. چین به عنوان «داروخانه جهان» شناخته میشود، زیرا بخش بزرگی از تولیدات جهانی به دلیل مواد تشکیلدهنده فعال در آنجا انجام میشود».
طغیان ویروس جدید کووید۱۹ در چین و شیوع سریع آن به بیش از ۴۰ کشور جهان، بار اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و درمانی سنگینی را بر دوش دولتها قرار داده است؛ اما چیزی که مبارزه با این ویروس را سختتر کرده، هراسافکنی و انتشار شایعات غیر علمی است.
انتهای پیام/341